Πάτρα: Η ογκολόγος της Μαλένας απορρίπτει το πόρισμα της ιατροδικαστή – BINTEO

Η ογκολόγος της Μαλένας απορρίπτει το πόρισμα της ιατροδικαστή για τον θάνατο του δεύτερου σε ηλικία παιδιού της οικογένειας ΔασκαλάκηΠισπιρίγκου στην Πάτρα, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019. «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» δηλώνει στον ΑΝΤ1, η γιατρός που παρακολουθούσε στενά το κορίτσι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η 3,5 ετών Μαλένα κατά τις ιστολογικές της εξετάσεις έφερε εκφύλιση στα ηπατικά κύτταρα η οποία επέφερε και την ηπατική ανεπάρκεια, από την οποία κατέληξε.

«Η κ. ιατροδικαστής δεν ξέρω τι έγραψε, μπορεί να βρήκε κάποιες αλλοιώσεις, αλλά η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια. Δεν είχε κλινική και εργαστηριακή εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Δεν είναι η ανεπάρκεια υπόθεση μίας ώρας ή μίας ημέρας. Δεν πεθαίνεις τρώγοντας και χορεύοντας από ηπατική ανεπάρκεια» δήλωσε η ογκολόγος της Μαλένας και ενώπιον των αρχών, περιγράφοντας την κλινική εικόνα του παιδιού, τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεών του και μιλώντας για ένα παιδί που χόρευε, γελούσε και έτρωγε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θάνατος από οξεία ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να είναι τόσο αιφνίδιος και χωρίς κανένα σύμπτωμα νωρίτερα. «Υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις ότι το παιδί είχε τέλεια εικόνα ηπατικά και την οποία επιβεβαίωνε πλήρως και η ίδια η μητέρα. Η ίδια μου είχε πει τότε ότι το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, ήσυχο, έφαγε, δεν έκανε εμετούς, δεν είχε δυσφορία. Όμως όταν η ιατροδικαστής έγραψε για ηπατική ανεπάρκεια τότε μας απειλούσε ότι θα μας κάνει μηνύσεις» πρόσθεσε η ογκολόγος της Μαλένας.

Στο μικροσκόπιο οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, προκειμένου να αποκλειστεί οποιαδήποτε αμφιβολία και να στοιχειοθετηθούν με απόλυτη ακρίβεια όλα τα ευρήματα.

Δημήτρης Γαλεντέρης: «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε ότι «η ηπατική ανεπάρκεια δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο» και γι’ αυτό διαφωνεί με το αρχικό πόρισμα.

«Θα συμφωνήσω με την ογκολόγο της Μαλένας. Η ηπατική ανεπάρκεια για να προκαλέσει θάνατο χρειάζεται αρκετές ημέρες. Ημέρες που θα συνοδεύονταν από ισχυρά συμπτώματα από τη μικρή, οπότε θα γίνονταν αντιληπτά από τους γιατρούς, οι οποίοι θα προσπαθούσαν να τα αντιμετωπίσουν. Συνεπώς η ηπατική ανεπάρκεια δεν αποτελεί ένα αίτιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο» τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

«Ενδεχομένως να υπάρχει μία σύγχυση με τα ιστοπαθολογικά ευρήματα τα οποία αναφέρουν για την εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και μέσω αυτής της εικόνας να καταλήξει στο συμπέρασμα της ηπατικής ανεπάρκειας. Αλλά η ηπατική ανεπάρκεια είναι ένα κλινικό σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται με συμπτωματολογία συγκεκριμένη και προκαλεί μέσω αυτής τον θάνατο. Δεν μπορεί να επιφέρει τον θάνατο αιφνιδίως» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ