Πάτρα: Η κατάθεση της θείας των τριών παιδιών για τον θάνατο της Ίριδας – Τα νέα ερωτήματα και οι έρευνες

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα. Οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Ασφάλειας της Αττικής, είναι εντατικές προκειμένου να πέσει “φως” σε αυτή την υπόθεση, που συνταράσσει την κοινή γνώμη.

Το μόλις έξι ημερών βρέφος, η Ίριδα, ήταν το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας που έχασε τη ζωή του. Βρέθηκε νεκρή μέσα στην κούνια της, στο σπίτι της οικογένειας, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021.

Η θεία του κοριτσιού, που είναι αδελφή της μητέρας των τριών κοριτσιών, βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας εκείνο το βράδυ. Ήταν εκείνη που αντίκρισε νεκρό το παιδί μέσα στην κούνια του και περιέγραψε στην κατάθεσή της τα όσα συνέβησαν το βράδυ πριν από τον θάνατο του βρέφους, αλλά και το επόμενο πρωί. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, μίλησε χθες και δημόσια στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Η κατάθεση αλλά και η συνέντευξη της αδελφής της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, φαίνεται πως έχει μπει στο “μικροσκόπιο” των αστυνομικών Αρχών που χειρίζονται την ευαίσθητη αυτή υπόθεση. Και αυτό, γιατί, φαίνεται να προκύπτουν διαφοροποιήσεις, που γεννούν νέα ερωτήματα. Σημειώνεται, βέβαια, ότι η εικόνα που αντίκρισε η γυναίκα αυτή όταν είδε το μωράκι νεκρό στην κούνια του ήταν προφανώς σοκαριστική, όπως και τα όσα ακολούθησαν, γεγονός που ενδεχομένως να έχει προκαλέσει σύγχυση ως προς κάποιες πληροφορίες, που θεωρούνται όμως σημαντικές για την διαλεύκανση του μυστηρίου.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα Twitter

Το τελευταίο βράδυ της Ίριδας και η τραγωδία το επόμενο πρωί

Το mega, μετέδωσε αποσπάσματα της κατάθεσης που είχε δώσει η θεία στην Αστυνομία, μετά τον θάνατο της Ίριδας. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ της κατάθεσης και της συνέντευξης που παραχώρησε η αδελφή της μητέρας, αφορά στις ώρες που ξύπνησε η αδικοχαμένη Ίριδα στον ύπνο της, που έμελλε να είναι ο τελευταίος της ζωής της.

“Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 02.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, την σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε”, είπε η θεία του παιδιού στην κατάθεσή της την επόμενη ημέρα. Στη συνέντευξή της στο Star ανέφερε ότι το αγγελούδι ξύπνησε και στις 07.30 το πρωί. Κάτι που στην κατάθεσή της, δεν είχε αναφέρει. “Γύρω στις 7:30 περίπου το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας, πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου δεν ήθελα να σηκωθώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, την σκέπασε και ξανακοιμήθηκε”, δήλωσε η αδελφή της μητέρας των κοριτσιών, στη συνέντευξή της.

Σε ό,τι αφορά στην ώρα που βρήκε νεκρό το μωρό, την επομένη του θανάτου κατέθεσε στην αστυνομία: “Περί τις 11.30 η αδελφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα… Ώρα 11.37 κάλεσα το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη Μονάδα για μεταφορά στο νοσοκομείο”, αναφέρει η θεία των κοριτσιών. Όπως έχει καταθέσει στις 11.30 εντόπισε την Ίριδα νεκρή, στις 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και πέντε λεπτά μετά έφτασε στο σπίτι ασθενοφόρο.

Στη συνέντευξη, η θεία του παιδιού ανέφερε: “Σηκωθήκαμε 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει ‘θα την ξυπνήσεις εσύ;’. Της λέω: ‘άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί’. Πήγα και ήταν σκοτάδι, γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν. Είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη και λέω… Γιατί αυτή στον ύπνο της δεν ήταν ήσυχη, ξεσκεπαζόταν, όπως κάνουν όλα τα μωρά. Έντεκα και μισή είναι η ώρα του θανάτου του παιδιού, δεν είναι η ώρα που βρήκαν το παιδί. Το παιδί το βρήκα 11 παρά τέταρτο”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταγραφικό του ΕΚΑΒ, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, η επίμαχη κλήση έγινε στις 11:37, όπως ανέφερε η θεία στην κατάθεσή της. Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα που παρουσίασε ο ΑΝΤ1:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο χρόνος θανάτου της μικρής Ίριδας δεν έχει προσδιοριστεί, γιατί ο ιατροδικαστής δεν κλήθηκε για επιτόπια αυτοψία στο σπίτι, αλλά την άλλη ημέρα.

“Η Ρούλα δεν έχει κανένα πρόβλημα” – Η αναφορά της αδελφής που γεννά ερωτήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, στην κατάθεσή της στην αστυνομία η θεία είχε αναφέρει ότι εκείνο το διάστημα το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. “Βρισκόμουν στην προαναφερόμενη οικία της αδελφής μου προκειμένου να την βοηθήσω με τα ανήλικα τέκνα της και ιδιαίτερα με το μωρό της, καθόσον με τον σύζυγό της ήταν σε διάσταση”, είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η αδελφή της 33χρονης μητέρας.

“Εγώ κοιμήθηκα με τη Ρούλα εκείνο το βράδυ, γιατί ο Μάνος δούλευε. Έμενα εδώ εκείνο το διάστημα, για 2-3 μέρες είχα έρθει να μείνω εδώ”, είπε στη συνέντευξή της.

Στους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίζονται την έρευνα προκάλεσε εντύπωση και μια επιπλέον αναφορά της θείας των αδικοχαμένων παιδιών για την αδελφή της.

“Η Ρούλα το μόνο φάρμακο που πίνει, και αυτό το πίνει με δυσκολία, είναι το Panadol. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είναι μία φυσιολογική μαμά”, ανέφερε η θεία στη συνέντευξή της. Από την άλλη πλευρά, η 33χρονη στις αναρτήσεις της στα social media έγραφε για σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και για θεραπείες που είχε αφήσει στα μισά. Οι απορίες που γεννά η συνέντευξη είναι πολλές και τα ερωτήματα εύλογα, σχολιάζουν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Πάτρα- Τζωρτζίνα

“Έχω πολλούς άσους στο μανίκι” ξεσπά ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών – Στηρίζει την σύζυγό του

Οι γονείς των παιδιών ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις. Μετά και τις νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ με τους αδιευκρίνιστους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε διάστημα τριών ετών, ο πατέρας κάνει λόγο για “δημοσιογραφικά δημιουργήματα” και εκφράζει τη στήριξή του στη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας για αδικία σε βάρος της.

Σε δήλωσή του στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1, ο Μάνος Δασκαλάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου”, αναφερόμενος στη νοσοκομειακή και νοσηλευτική αντιμετώπιση της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, που πέθανε τον Ιανουάριο. Όπως μεταδόθηκε, ο πατέρας μίλησε για “ιατρικές παραλείψεις, που έκαναν το κακό”. “Θα τα πούμε όλα σύντομα, μετά τις τοξικολογικές”, είπε ο πατέρας, όπως μετέφερε η εκπομπή.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο δημοσίευμα για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, που διαψεύστηκε και από την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο πατέρας είπε ότι τα στοιχεία αφορούν στον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας που “έφυγε” το 2019.

Ο πατέρας και το περιβάλλον του, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, λένε ότι πράγματι υπήρξε μία γρατζουνιά στη μύτη του παιδιού, τίποτα παραπάνω. Εξήγησε, δε, ότι η οικογένεια αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ