Πάτρα: Νέα ερωτήματα για τον θάνατο της Ίριδας – Το ηχητικό μήνυμα του ΕΚΑΒ και η διαφορά ώρας

Ο θάνατος των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι είναι θέμα ωρών να βγουν, μάλλον θα καθυστερήσουν κι άλλο, καθώς θα σταλούν και στο εξωτερικό για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο θάνατος της Ίριδας Δασκαλάκη, σε ηλικία μόλις 6 μηνών μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών που διερευνούν εξονυχιστικά τον θάνατο των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το βρέφος πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Εκείνο το μοιραίο βράδυ μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της Δήμητρα.

Όπως η ίδια είπε στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν από τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα

Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν από τις 11». Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Σύμφωνα με το flamis.gr, υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο από το «καταγραφικό» του ΕΚΑΒ και μάλιστα η συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας.

Όπως αποδεικνύεται το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37. Και έφτασε στο σπίτι από το Παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα σε 7 λεπτά! Εκεί ήταν ήδη ο Μάνος Δασκαλάκης.

Το δεδομένο αυτό προκαλεί νέα ερωτήματα. Τελικά πότε βρήκαν νεκρό το μωρό; Και αν η θεία του θυμάται καλά για ποιον λόγο ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ… σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προφανώς είχε πεθάνει στον ύπνο του.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα που παρουσίασε ο ΑΝΤ1:

Το χρονικό της τραγωδίας – Όσα δήλωσε η θεία των παιδιών

Σε σχέση με το χρονικό της τραγωδίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε:

«Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδε ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της.

Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της.

Νομίζω ότι ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά.

Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ