Πάτρα: “Έντονη δυσφορία” της Εισαγγελίας για τους τρεις θανάτους – Τι επισημαίνουν εισαγγελικοί κύκλοι

“Έντονη δυσφορία” φέρονται να εκφράζουν εισαγγελικοί κύκλοι στην Πάτρα σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια.

Η δυσφορία αυτή προέρχεται από τη διαπίστωση ότι η μυστικότητα της έρευνας έχει γίνει… “σουρωτήρι”, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το pelop.gr.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι έρευνες για τον ανεξήγητο θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, “έχουν λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση”, σύμφωνα με διαρροές σε δημοσιογράφους από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και είναι σαφής ο υπαινιγμός που διατυπώνεται, κατά κόρον, ότι πρόκειται για “εγκληματική ενέργεια”, άγνωστο όμως από πού.

Το γεγονός ότι αντιπαραβάλλονται στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας με τις αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών, έχει προκαλέσει αντιφάσεις και συμπτώσεις, οι οποίες προστίθενται σε άλλες που παρατηρήθηκαν στους επίμαχους χρόνους των θανάτων, με αποτέλεσμα να προβάλλεται ως πιθανότερο σενάριο αυτό της “εγκληματικής ενέργειας”. Το ερώτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι “από πού”;

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Π”, όλα ταύτα αφήνουν “παγερά αποστασιοποιημένες” τις εισαγγελικές αρχές της Πάτρας, που έχουν δώσει την εντολή για την διενέργεια της Προκαταρτικής Εξέτασης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Μάλιστα, η “παγερή αποστασιοποίηση”, κατά τους εισαγγελικούς κύκλους, έχει και την έννοια της έντονης δυσφορίας, γιατί διαπιστώνουν ότι η μυστικότητα της έρευνας έχει γίνει “σουρωτήρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου επίσημοι εισαγγελικοί κύκλοι είχαν τονίσει στην “Π” ότι ΕΛ.ΑΣ. και ΜΜΕ βλέπουν πολύ CSI. Ταυτόχρονα είχε προειδοποιηθεί αυστηρά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών “να σταματήσουν οι διαρροές”. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η παραίνεση δεν εισακούσθηκε και έκτοτε η Εισαγγελία Πάτρας σιώπησε αιδημόνως. Εχουν παρέλθει 25 μέρες από τότε και η “Π” πληροφορείται ότι πλέον είναι “αχαλίνωτη” η δυσφορία των Εισαγγελικών Αρχών.

Ταυτόχρονα, “αμετάβλητο” είναι το σχόλιό τους ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο κι ως εκ τούτου είναι “απαράδεκτο να στήνονται τηλεδίκες”. “Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ή όποια άλλη υπόθεση αν φθάσει στο ακροατήριο με οποιονδήποτε κατηγορούμενο, δεν θα εκδικασθεί στη βάση πιθανολογήσεων, αντιφάσεων των τηλεδικαστηρίων και συμπτώσεων, κι ας είναι αναρίθμητες, ας είναι ‘διαβολικές’. Αν ξαναλέμε, συντρέξουν λόγοι απαγγελίας κατηγοριών, μόνο από την εισφορά ατράνταχτων στοιχείων και αποδείξεων, θα κριθεί η υπόθεση…”, επισημαίνει η “Π”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τοπική εισαγγελική αρχή ακούει ότι έχουν στηθεί τηλεδίκες, αλλά “δεν υποκύπτει σε προτροπές να παρακολουθήσει συγκεκριμένες εκπομπές”, αρνούμενη να “‘συμπράξει’ στην εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, που αναπόδραστα ασφαλώς και ‘πουλάει τρελά'”, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ