Πάτρα: ΕΔΕ για τον θάνατο 26χρονης σε νοσοκομείο – «Έφυγε από λάθος των γιατρών» λέει ο σύντροφός της

Πήγε στο νοσοκομείο της Πάτρας με συμπτώματα κρίσης πανικού και μερικές μέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Ο ξαφνικός θάνατος της 26χρονης Λυδίας προκαλεί ερωτήματα, ενώ η οικογένειά της κατακλύζεται από πόνο και οργή.

Ο σύντροφός της μίλησε στο Mega και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό της νοσηλείας της. Τίποτα δεν φανέρωνε η 26χρονη να αντιμετώπιζε κάτι σοβαρό, πόσο μάλλον να κινδύνευε η ζωή της, μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες που έμεινε μέσα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

«Μπήκε με συμπτώματα κρίσης πανικού. Την πήγαμε στο νοσοκομείο, της κάναμε τις εξετάσεις, ήταν όλα μία χαρά, δεν έδειχνε κάτι. Απλά θα κάτσουμε μου λέει 14 μέρες θεραπεία μέσα και για παρακολούθηση, μην τυχόν και την ξαναπιάσει», δήλωσε ο σύντροφός της.

Η 26χρονη Λυδία μέρα με τη μέρα έδειχνε πως βελτιωνόταν και η οικογένειά της πίστευε πως πλησίαζε η μέρα του εξιτηρίου.

«Μετά μόλις τελειώσουν αυτά λέμε δόξα σοι ο Θεός, θα βγούμε, θα πάμε σπίτι μας… ανεβαίνει πυρετός. Ξανά κάνουμε πάλι εξετάσεις. Όλες τις εξετάσεις, έτσι; Από αιμάτωμα, όγκο στο κεφάλι, τα πάντα. Μου λένε ‘’Δεν είναι τίποτα. Απλά πρέπει να είναι από τις αντιβιώσεις που πίνει’’», πρόσθεσε.

«Έφυγε από λάθος γιατρών»

Η οικογένεια της Λυδίας καταγγέλλει πως ο θάνατος της 26χρονης ήρθε από κάποιο ιατρικό λάθος.  «Το παιδί ‘’έφυγε’’ από γιατρούς. Γιατί από τις εφτά το απόγευμα την τελευταία μέρα μέχρι τις 12-1 η ώρα δεν υπήρχε γιατρός εφημερεύον. Γιατρός, όχι εκπαιδευόμενος γιατρός», πρόσθεσε ο σύντροφός της.

Το πόρισμα της νεκροψίας λέει πως η αιτία θανάτου της άτυχης 26χρονης ήταν η πλευρίτιδα, μία φλεγμονή στις μεμβράνες των πνευμόνων.

«Ήταν το πιο ευτυχισμένο πλάσμα. Αυτό μπορούνε να το πούνε η οικογένειά της, οι γείτονες… ήταν η πιο χαρούμενη που υπήρχε».

Οι γονείς της Λυδίας αναζητάνε απαντήσεις. Γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν την 26χρονη κόρη τους. Την ίδια ώρα, έχει ζητηθεί ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ιατρικές ευθύνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ