Πατέρας 11χρονου στη Θεσσαλονίκη: Το παιδί ήταν κλαμένο και αλαφιασμένο – Γιατί κινήθηκα νομικά κατά του οδηγού

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος εξάντλησε την αυστηρότητά του σε έναν 11χρονο που δεν φορούσε μάσκα και τον κατέβασε από το όχημα. Ο 11χρονος περπατούσε για χιλιόμετρα ολομόναχος μέσα στον καύσωνα, ενώ οι γονείς του αναστατώθηκαν καθώς είχε καθυστερήσει να επιστρέψει σπίτι.

Για την περιπέτεια του γιου του μίλησε ο πατέρας, Βασίλης Τριανταφυλλίδης στον ALPHA.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη, 11.40. Ξεκίνησε με τον μεγάλο αδελφό του, 15 ετών να πάει στη στάση ώστε να μεταβεί στον κουμπάρο μου, ο οποίος έχει συνεργείο αυτοκινήτων. Επειδή του αρέσουν τα αυτοκίνητα, πηγαίνει και κάθεται εκεί για να περάσει την ώρα του».

Σύμφωνα με τον πατέρα, «το παράλογο είναι ότι ο οδηγός τον είδε ότι μπήκε μέσα και έκοψε το παιδί εισιτήριο. Θα μπορούσε να του πει εκείνη τη στιγμή «αγόρι μου εάν δεν έχεις μάσκα δεν μπορώ να σε βάλω μέσα στο λεωφορείο». Στη μέση της διαδρομής, υπήρχε ένα εμπόδιο στον δρόμο και δεν μπορούσε να περάσει το λεωφορείο, έπρεπε να περιμένει. Τότε γύρισε ο οδηγός προς το παιδί και του λέει: «μικρέ γιατί δεν φοράς μάσκα;». Στο μεταξύ στο λεωφορείο ήταν 4 άτομα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή ο πατέρας τόνισε ότι «ο γιος μου είπε στον οδηγό ότι δεν έχει μάσκα και σήκωσε τη μπλούζα του για να καλύψει το πρόσωπό του. Τότε ο οδηγός του είπε ότι όποιος δεν φοράει μάσκα, κατεβαίνει». Κι άνοιξε την πόρτα και τον κατέβασε. Ο μικρός προσπάθησε να γυρίσει πίσω, μια απόσταση 4-5 χλμ.»

Όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «κάποια στιγμή μας πήρε ο κουμπάρος και είπε ότι δεν έφτασε το παιδί με το λεωφορείο. Μίλησε με την σύζυγό μου και τότε εκείνη έπαθε το πρώτο σοκ. Μετά παίρνει τηλέφωνο το παιδί, που ήταν κλαμένο και αλαφιασμένο και είπε τι συνέβη. Η μητέρα του τού είπε «περίμενε θα πάρω έναν φίλο μας από το χωριό». Εκείνος έστειλε τον γιο του με το ποδήλατο να τον πάρει, όμως, ο Παρθένιος ήταν άφαντος».

Ο πατέρας εξήγησε γιατί στράφηκε νομικά κατά του οδηγού. Υποστήριξε ότι «πήρα τηλέφωνο όταν επέστρεψα από την εργασία μου στο αμαξοστάσιο και μίλησα με τον σταθμάρχη περιγράφοντάς του το περιστατικό. Όλα τα δέχομαι, ότι εφάρμοσε τον νόμο, αλλά θα έπρεπε να τον ρωτήσει αν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς του σε περίπτωση που τον κατέβαζε ή να έπαιρνε εκείνος ένα τηλέφωνο. Ήταν ανεύθυνο αυτό που έκανε ο οδηγός. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ALPHA:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.