Παρέμβαση εισαγγελέα για το 4χρονο παιδί ”αγρίμι”- Ζει παραμελημένο και σε άθλιες συνθήκες

Συγκλονίζουν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες για ένα 4χρονο αγγελούδι το οποίο ζει στη Ζαγορά σε ένα ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Μάλιστα, η Εισαγγελία Βόλου μετά την κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε, παρέλαβε την Τετάρτη το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας και ακολούθως έδωσε εντολή να υποβληθεί σε εξετάσεις το παιδάκι, που όλοι όσοι γνωρίζουν περιγράφουν σαν ένα αγρίμι από την παραμέληση .

Το 4χρονο αγγελούδι πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία μεγαλώνει το μικρό παιδί. Το σπίτι είναι γκρεμισμένο. Δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο σε ένα τμήμα του σπιτιού 3Χ3 όπου φαίνεται να απαγκιάζει η οικογένεια. Στο συγκεκριμένο δωματιάκι βρίσκονται ένα μονό κρεβάτι και μία πολυθρόνα που αποτελεί το κρεβατάκι του 4χρονου. Η οικογένεια τρώει στο πάτωμα, δεν υπάρχει καν τραπέζι. Το σπίτι δεν διαθέτει ούτε τουαλέτα, ούτε μπάνιο. Τα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα είναι «φαγωμένα» και το χώμα περνά μέσα στο σπίτι.

Το αγγελούδι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, όλοι τους άνεργοι που επιπλέον φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Το παιδί, αν και είναι ηλικίας 4 ετών, δεν μιλά, ενώ όπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά, χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει. Στον παιδικό σταθμό, όπου πήγαινε περιστασιακά, γονείς άλλων παιδιών διαμαρτύρονταν για τη βίαιη συμπεριφορά του 4χρονου και τόνιζαν ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα.

Η Εισαγγελία Βόλου βρίσκεται τώρα εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, ενώ έδωσε εντολή στην κοινωνική λειτουργό να υποβάλει αιτήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ορφανοτροφείο Βόλου, που ενδιαφέρθηκαν να συνδράμουν.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ιατρικών εξετάσεων και τις δυνατότητες που υπάρχουν η Εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει για τη φιλοξενία του παιδιού σε μία κατάλληλη δομή, που θα μπορεί να εγγυηθεί για τη σωστή ανατροφή του και την ανάπτυξή του σε ένα υγιές περιβάλλον, που θα αγκαλιάσει το 4χρονο παιδί και επιτέλους θα του παρέχει όλα αυτά που στερήθηκε από τη βρεφική του ακόμη ηλικία.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ