Παρατημένο για ώρες στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του Παπαδήμου το τρομο-δέμα

Στο πεζοδρόμιο έξω από το φυλάκιο του σπιτιού του Λουκά Παπαδήμου, στο Ψυχικό, ήταν για ώρες το τρομο-δέμα που τραυμάτισε σοβαρά τον πρώην Πρωθυπουργό.

Το δέμα ήταν εκεί, προφανώς γιατί δεν χωρούσε στη θυρίδα υποδοχής των φακέλων που υπάρχει στο φυλάκιο του αστυνομικού φρουρού, το οποίο χρησιμοποιείτο σπάνια, έπειτα από τη μείωση των φρουρών του πρώην Πρωθυπουργού από 16 σε οκτώ φύλακες, κι έχει μετατραπεί πλέον σε γραμματοκιβώτιο.

Το ότι ο φάκελος, που βρισκόταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο πεζοδρόμιο, δεν κατέληξε στα χέρια κάποιου διερχόμενου πολίτη, θεωρείται ευτύχημα από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ..

Εντύπωση προκαλούν, παράλληλα, οι καταθέσεις των αστυνομικών – φρουρών της Βουλής, ότι, «ουδέποτε αστυνομικός εκ της φρουράς του κ. Παπαδήμου τους είχε φέρει για έλεγχο δέμα του πρώην πρωθυπουργού». Από τα στοιχεία που ανακύπτουν τώρα, οι φρουροί του πρώην Πρωθυπουργού είχαν πάει στη Βουλή δέματα για έλεγχο, όχι μόνο τη μέρα της αιματηρής επίθεσης, αλλά τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα, τα τελευταία χρόνια.

Ερευνώνται παράλληλα πληροφορίες ότι, οι φρουροί που προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες είναι συγγενείς ή πρώην συνεργάτες υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επίσης έχει διαψεύσει αυτούς τους ελέγχους.

Εντύπωση ακόμα προκαλεί ότι, τα τελευταία 24ώρα, στους ελέγχους αντικειμένων από συσκευές x-ray της Βουλής ακολουθείται πλήρες πρωτόκολλο με σύνταξη πιστοποιητικού ελέγχου όπου αναφέρεται τα όνομα του ελεγκτή, του μεταφορέα του «δέματος» κοκ.

Ειδικές οδηγίες για βουλευτές και Υπουργούς

Κατάλογο αναλυτικών οδηγιών έλαβαν οι άνδρες της προσωπικής φρουράς βουλευτών και Υπουργών, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Το ότι κάποιοι από αυτούς είχαν γίνει αποδέκτες των συγκεκριμένων οδηγιών πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δείχνει ότι οι αρμόδιες αρχές ανέμεναν την επανεμφάνιση των τρομοδεμάτων.

Οι άνδρες της Ασφάλειας, που φυλάσσουν πολιτική πρόσωπα, έχουν περάσει από ειδικό σεμινάριο για τον εντοπισμό ύποπτων φακέλων τον περασμένο Απρίλιο.

Στο έγγραφο των οδηγιών αναφέρονται στοιχεία που αποτελούν ενδείξεις ύποπτου δέματος. Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, όταν παρατηρείται «διαστρεβλωμένη γραφή, ανορθογραφία, πολλά γραμματόσημα, έλλειψη σφραγίδας» κ.α.

Τονίζεται, επίσης, ότι η λήψη της αλληλογραφίας είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι του φυλασσόμενου προσώπου, πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο άτομα της Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει τα στοιχεία του μεταφορέα του φακέλου και τα διασταυρώνει με την εταιρεία κούριερ, συντάσσοντας αναλυτικό κατάλογο με τα στοιχεία.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο «πάντα η αλληλογραφία ελέγχεται/διέρχεται από μηχάνημα X- RAY με εκπαιδευμένο χειριστή. Για το λόγο αυτό φροντίζει ο αστυνομικός της Σ.Ο.Α. να έχει αναζητήσει την ύπαρξη X-RAY πλησίον του, ώστε να εξυπηρετείται σχετικά» καθώς και πως μετά τον έλεγχο «το δέμα/φάκελος πρέπει να σφραγίζεται με ειδική σφραγίδα που θα υπάρχει για αυτόν τον σκοπό, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι ελέγχθηκε. Μόνο όταν ελεγχθεί και σημανθεί, θα παραδίδεται στο επίσημο πρόσωπο. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΜΙΣΤΕΣ ΦΑΚΕΛΩΝ/ΔΕΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟ».

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ