Παράπονα για τα αδέσποτα

Παράπονα για τα αδέσποτα

Δεκάδες είναι τα παράπονα επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής του Πύργου και, συγκεκριμένα, στην πλατεία Κύπρου, καθώς η αύξηση των αδέσποτων σκυλιών δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε περαστικούς και καταστηματάρχες.

Όπως επεσήμαναν στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και κάτοικοι, η κατάσταση, το τελευταίο διάστημα, έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τα αδέσποτα όχι απλώς βρίσκονται στο σημείο, αλλά επιτίθενται, σε πολλές περιπτώσεις και στον κόσμο που περνά από το σημείο.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως φοβούνται να περάσουν πεζοί από το σημείο, προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους, αφού τα σκυλιά που είναι συγκεντρωμένα εκεί, δεν τους αφήνουν να περάσουν.

«Προσπαθούμε να φτάσουμε στα σπίτια και τα μαγαζιά μας και τα σκυλιά δεν μας αφήνουν, γιατί επιτίθενται. Δεν μπορούμε να περάσουμε από το σημείο και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, όλες τις ώρες. Θα πρέπει ο δήμος του Πύργου να βρει μία λύση ή να ασχοληθεί ο φιλοζωικός σύλλογος που έχει ιδρυθεί», επεσήμαναν οι περίοικοι στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

Να σημειωθεί πως τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στο σημείο, αποτελούν κίνδυνο για τους περαστικούς και τους καταστηματάρχες, κυρίως, γιατί εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και παραμένουν εδώ και μέρες, χωρίς τροφή, με τους κατοίκους να ζητούν την προστασία τους από το δήμο του Πύργου, προκειμένου να μπορούν να περνούν από το σημείο με ασφάλεια.

Πηγή: Πατρίς – patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ