“Παντρολογήματα” με το Γιάννη Μπέζο, απόψε στη Νέα Σμύρνη

“Παντρολογήματα” με το Γιάννη Μπέζο, απόψε στη Νέα Σμύρνη

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ “Ιωνικές Γιορτές” του Δήμου Νέας Σμύρνηςδίνει και φέτος, το καθιερωμένο του ετήσιο ραντεβού με τους πολίτες.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, οι μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές, ποιοτικές μουσικές παραστάσεις, αλλά και νέες μορφές των εικαστικών τεχνών, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του φετινού προγράμματος, που φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει, αλλά και να επιμορφώσει τους επισκέπτες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Όπως δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαγγέλης Χατζαντουριάν: «Το φετινό πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αποτελέσει, για ακόμη μία χρονιά, μια συνέχεια περαιτέρω αναβάθμισης του θεσμού, ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού. Γι’ αυτό το λόγο εντάσσουμε πλήθος άλλων δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα, συνδυάζοντας διάφορες μορφές έκφρασης τέχνης, με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα και τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ».

 

Σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου:

 

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέμματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα.Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος 

Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης 

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου 

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟYΝ

Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Δεγαϊτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτης Κατσώλης, Όλγα Ιωσηφίδου.

 

Πηγή: markos.tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ