Πανελλήνιες – Κλήσεις στο ΕΚΑΒ λόγω κρίσης πανικού

Κρίση πανικού υπέστησαν τρεις μαθητές, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στα εξεταστικά κέντρα του 4ου Λυκείου, του 1ου Λυκείου στην περιοχή της Κιάφας, αλλά και του Λυκείου Κατσικά στον νομό Ιωαννίνων.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι μαθητές μεταφέρθηκαν στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. «Μόλις ακούμε “σχολείο” καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για υποψήφιο και σπεύδουν τα ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά» λένε οι υπεύθυνοι του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για κρίσεις πανικού και η συμπτωματολογία που εκδηλώνεται ανησυχεί τους καθηγητές οι οποίοι σπεύδουν να καλέσουν σε βοήθεια, ενώ σημειώθηκαν και ορισμένα λιποθυμικά επεισόδια.

Όπως αναφέρουν μαθητές, η δυσκολία των θεμάτων ήταν αρκετά μεγάλη και σε συνδυασμό με την πίεση και το άγχος που υπόκεινται οι μαθητές εξαιτίας των πανελλαδικών, σημειώνονται τέτοια περιστατικά.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές, αφού έλαβαν την απαραίτητη βεβαίωση από τον υπεύθυνο της κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, θα εξετασθούν ξανά στο σημερινό μάθημα, σε ημερομηνία που θα οριστεί μετά την 15η Ιουνίου.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Κρίση πανικού στις Πανελλαδικές- Πότε μπορεί να συμβεί;

Πανελλήνιες: Μυστικά διατροφής για καλύτερη μνήμη

Εξετάσεις- Λόγοι που το παιδί μπλοκάρει και δεν γράφει καλά

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.