Πανελλαδικές-Καλύτερες οι επιδόσεις, άνοδος των βάσεων

Πανελλαδικές-Καλύτερες οι επιδόσεις, άνοδος των βάσεων

Αποκατάσταση της …τάξης θα υπάρξει φέτος στο ρετιρέ των ΑΕΙ όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”. Για την εισαγωγή στην πλέον υψηλόβαθμη σχολή, την Ιατρική Αθηνών, αναμένεται να απαιτηθούν τουλάχιστον 19.000 μονάδες, όριο από το οποίο βρέθηκε “κάτω” πέρυσι η βάση της σχολής (18.916 μόρια) για πρώτη φορά από το 2002, όταν τότε κατρακύλησε στις 18.835 μονάδες.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, μεγάλη μερίδα υποψηφίων έχει πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να προβλέπεται βελτίωση στο “κατώφλι εισαγωγής”…

Από την άλλη, όπως και κάθε χρόνο, οι βάσεις θα κινηθούν με διαφορετικές “ταχύτητες” και πρόσημο, καθώς θα συναρτηθούν με τις αυξομειώσουν στον αριθμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε σχολή και ευρύτερα επιστημονικό πεδίο.

Άλλωστε η φετινή χρονιά έχει μάι ιδιαιτερότητα: Καθώς καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενιεών, με κοινωνικά κριτήρια), οι θέσεις τους θα προστεθούν σε αυτές των υποψηφίων γενικής σειράς, με αποτέλεσμα να προκύψει τεχνητή αύξηση θέσεων που θα επηρεάσει τις βάσεις εισαγωγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις προσήλθαν 79.618 υποψήφιοι Ημερησίων και 661 Εσπερινών Λυκείων.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Διαβάστε επίσης

Πανελλαδικές-Οι απαντήσεις σε Λατινικά κατεύθυνσης, ΑΕΠΠ κατεύθυνσης, Χημεία κατεύθυνσης

Πανελλαδικές-Αναμένεται άνοδος των βάσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ