Παλαιό Φάληρο: Πώς έγινε το τροχαίο με το τραμ – Τι υποστηρίζει ο οδηγός του αυτοκινήτου, τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Τραγωδία στις γραμμές του τραμ στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου.  Μια γυναίκα έχασε την ζωή της και ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν ΙΧ αυτοκίνητο και συρμός του τραμ. Αν και οι πρώτες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα δύο θύματα του δυστυχήματος επέβαιναν στο αυτοκίνητο, στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι ήταν πεζοί που παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου κοντά στην στάση «Εδέμ», όταν αυτοκίνητο που κινούνταν στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, όπου παρέσυρε την άτυχη γυναίκα και τον άντρα και στην συνέχεια συγκρούστηκε με το τραμ.

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο

Όπως φαίνονται στα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, το τραμ κινείται κανονικά πάνω στις γραμμές όπως και τα υπόλοιπα οχήματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ξαφνικά ο 45χρονος οδηγός του ασημί ΙΧ στρίβει δεξιά, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, παρασύρει τους πεζούς, ξηλώνει τα κολωνάκια και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το τραμ.

Η 50χρονη γυναίκα που βρισκόταν στη διάβαση βρήκε ακαριαίο θάνατο. Βαριά τραυματίας είναι ο δεύτερος πεζός , 65χρονος που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.  Από τη σφοδρή σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν επιβάτες του τραμ.

«Το γκρι όχημα κινήθηκε με ταχύτητα, παρέσυρε τα κολωνάκια και δύο πεζούς», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Πέρασε το τραμ και αυτός που ήταν με το αυτοκίνητο έτρεχε πάρα πολύ, συγκρούστηκε με το τραμ, ξέφυγε από την πορεία».

Ο πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ανέφερε: «Ο ηλεκτροδηγός του τραμ πήγαινε στα όρια ταχύτητας, εμείς έχουμε επισημάνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να υπάρχει μικρότερη ταχύτητα από ΙΧ γιατί έχουν γίνει παλιότερα σοβαρά ατυχήματα».

Τι υποστηρίζει ο οδηγός του ΙΧ

Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως το όχημα δεν είχε μεγάλη ταχύτητα και πως έτρεχε με 40 χλμ. Οριστικές απαντήσεις για το τι συνέβη θα δώσει η έρευνα της Τροχαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι ο οδηγός να ήθελε να στρίψει δεξιά πριν περάσει το τραμ, αλλά να μην υπολόγισε σωστά τον χρόνο. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν είναι να έγινε κάτι μέσα στο αυτοκίνητο που τον οδήγησε να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Ο οδηγός έχει συλληφθεί και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ