“Πάγωσε” η Κέρκυρα με το διπλό φονικό: Τους πυροβόλησε εξ επαφής και αυτοκτόνησε – Νέα στοιχεία

Σοκ επικρατεί στην Κέρκυρα με το άγριο φονικό στην περιοχή της Δασιάς, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής, ο 67χρονος δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι και στη συνέχεια έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Ως πιθανότερη αιτία πίσω από τη στυγερή δολοφονία, εκτιμάται πως ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ του 67χρονου και της 60χρονης σπιτονοικοκυράς του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γ. Αΐβατίδη, ο δράστης φαίνεται πως πρώτα πυροβόλησε τον 63χρονο γείτονά του και στη συνέχεια την 60χρονη γυναίκα, ενώ εκτιμάται ότι πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά το κάθε θύμα στο κεφάλι. Η απόσταση μεταξύ των δύο σορών, που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού της άτυχης γυναίκας, ήταν περίπου 15 μέτρα. “Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα που αφορούν και στα τρία άτομα είναι σχεδόν εξ’ επαφής ή βραχύτατης αποστάσεως, όσον αφορά στα θύματα των ανθρωποκτονιών. Το θύμα που έφερε το εξ επαφής τραύμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοχειρισιακού συμβάντος. Δηλαδή προηγήθηκε διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε ο αυτοχειριασμός. Πάντα με πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρουν τραύματα στην κεφαλή. Το τρίτο άτομο φέρει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα”, τόνισε ο ιατροδικαστής σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, “υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα δύο θύματα της ανθρωποκτονίας και πολύ πιθανόν ένα από αυτά τα δύο θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό. Ερευνάται το πρώτο άτομο το οποίο εβλήθη να είναι ο άντρας. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι μεγάλη περίπου 15 m. Η εκτίμησή μου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι πράγματι υπήρχε δόλος, πρόθεση να υπάρξει αυτή η πραγματικά τραγωδία”.

Ήταν το ενοίκιο η αφορμή;

Οι διαφορές σχετικά με το ενοίκιο αλλά και άλλες, ακόμα πιο ασήμαντες αφορμές όπως η κοινή αυλή και η χρήση της, ήταν όπως φαίνεται η αφορμή ή, έστω, το έναυσμα για την απίστευτη πράξη του 67χρονου, σύμφωνα με το corfupress.com. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 67χρονος είχε συνεχείς προστριβές με τη σπιτονοικοκυρά του, αλλά και με τον 63χρονο γείτονά του. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων της Δασιάς, οι καβγάδες του δράστη του διπλού φονικού τον τελευταίο καιρό ήταν συνεχείς, όμως, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη σημερινή εξέλιξη. Ο 67χρονος δράστης ήταν αγαπητός στην περιοχή αλλά εσωστρεφής, σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν.

Μία λεκτική διαμάχη σήμερα το πρωί (πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως λόγω οφελών, η 60χρονη είχε απειλήσει με έξωση τον 67χρονο) ήταν αρκετή ώστε να τον βγάλει εκτός εαυτού και να του οπλίσει το χέρι.

Η 60χρονη γυναίκα ήταν ιδιοκτήτρια ενός συγκροτήματος κατοικιών, όπου ζούσε και η ίδια με την οικογένειά της. Στο περιστατικό, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιχείρησε να επέμβει ο 63χρονος ο οποίος δέχθηκε και αυτός τα πυρά του δράστη. Στη συνέχεια, ο 67χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του όπου λίγη ώρα μετά έστρεψε την κάνη πάνω του και αυτοκτόνησε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, έπειτα από τηλεφωνήματα των γειτόνων, αντίκρισαν τους δύο νεκρούς στην αυλή του σπιτιού. Όταν εισήλθαν στο σπίτι, βρήκαν και τον δράστη νεκρό. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφέρουν ότι στην κατοικία του 67χρονου βρέθηκε μεγάλος αριθμός ηρεμιστικών χαπιών και η Ασφάλεια Κέρκυρας που ερευνά το τραγικό γεγονός θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, αν ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από corfupress.com, corfutvnews.gr, kerkyrasimera.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ