Οριστικά σε δίκη 32 άτομα για τις μίζες των υποβρυχίων

Την επικύρωση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση των μιζών κατά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε δίκη παραπέμπονται 32 άτομα μεταξύ των οποίων βρίσκονται: ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, οι άλλοτε συνεργάτες του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας.

Στο εν λόγω παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην σύμβαση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Οι 32, κατά περίπτωση, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που με όλα τα δεδομένα, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Άρειος Πάγος δεν αναιρεί το βούλευμα για τη Siemens

Καταθέτουν για τις μίζες Βενιζέλος, Σημίτης, Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.