Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι – Οι επόμενες κινήσεις της οικογένειας

Αναπάντητα παραμένουν έως σήμερα τα σοβαρά ερωτήματα για τον φρικτό θάνατο που βρήκε η 8χρονη Όλγα, όταν εγκλωβίστηκε στη μεταλλική πόρτα ενός εργοστασίου, στο Κερατσίνι το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου.

Ενώ το 8χρονο παιδί βίωνε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, που ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έδωσαν “ρεσιτάλ” αδιαφορίας και απανθρωπιάς. Το βίντεο που καταγράφει έναν άνδρα να κλωτσάει την 8χρονη για να δει αν ζει, αντί να σκύψει και να την βοηθήσει, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, που ζητεί Δικαιοσύνη για την 8χρονη Όλγα.

Η οικογένεια του παιδιού ζητεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των υπαλλήλων του εργοστασίου στο Κερατσίνι, ενώ αναμένεται να καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, μετά τα πλάνα φρίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι νέες εικόνες από κάμερες ασφαλείας συγκλονίζουν. Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, ένας άνδρας με λευκό παντελόνι στέκεται πάνω από την 8χρονη Όλγα που είναι αναίσθητη στην είσοδο του εργοστασίου στο Κερατσίνι και την κλωτσάει με το δεξί πόδι για να δει, αν ζει. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι από τα πρώτα πρόσωπα που φαίνεται να έχει διαπιστώσει όσα έχουν προηγηθεί με τον θάνατο της 8χρονης. Όμως αντί να βοηθήσει το παιδάκι το κλωτσάει και περιφέρεται στους χώρους του εργοστασίου.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ένα μαύρο αυτοκίνητο και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από το εργοστάσιο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου από τη συρόμενη πόρτα. Πέρασαν… σαν να μην τρέχει τίποτα, κοντά από την 8χρονη, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν πεσμένη στο έδαφος, αναίσθητη και αβοήθητη.

Κερατσίνι

Είναι ενδεικτικό ότι οι αστυνομικοί προσπαθούσαν επί δύο ώρες να βρουν τρόπο να ανοίξουν την πόρτα. «Αναμείναμε στον χώρο έως τις 21:10, οπότε αφού απεγκλωβίστηκε από σταθμό της ΠΟΥ, που προσήλθε εκ των υστέρων στο σημείο, η μονάδα του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Μέχρι τις 21:10 ουδείς υπεύθυνος της ή υπάλληλος της επιχείρησης προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό», φέρεται να κατέθεσε αστυνομικός.

Το βίντεο και οι καταθέσεις βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει η οικογένεια

Την ερχόμενη εβδομάδα η οικογένεια της 8χρονης Όλγας αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Συντρέχει ξεκάθαρα κακουργηματική πράξη ανθρωποκτονίας με δόλο διά παραλήψεως καθότι όλοι βρήκαν πεσμένη τη θανούσα πλέον Όλγα και όλοι παρέλειψαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Ο κ. Μπαρκαγιάννης δήλωσε συγκλονισμένος από τη στιγμή που είδε το τραγικό τέλος της 8χρονης Όλγας σε βίντεο. «Απάνθρωπο. Οι δύο συνεργάτιδές μου έκλαιγαν για δύο ώρες και εγώ σταμάτησα να τρέμω μετά από τρεις» είπε χαρακτηριστικά.

Κερατσίνι: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου επιθυμεί να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου της 8χρονης Όλγα. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό έδωσε στις αρχές τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητεί η οικογένεια της 8χρονης

Η οικογένεια της 8χρονης Όλγας ζητεί την άρση τηλεφωνικού απορρήτου έτσι ώστε να γίνει γνωστό αν προηγήθηκε η εντολή εκκένωσης του εργοστασίου από την κλήση στο ΕΚΑΒ.

«Εάν είχαν γίνει όλες οι διαδικασίες άμεσα, σήμερα η Όλγα θα ήταν μαζί μας» ανέφερε ο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ