«Οι ζωές μας μετράνε»: Σε εξέλιξη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη – ΦΩΤΟ

Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι κινητοποιήσεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε». Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης.

Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα Τραγωδία Τέμπη συγκέντρωση Σύνταγμα

Την ίδια στιγμή, οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να αλλάξουν τον χαρακτήρα της προγραμματισμένης για σήμερα (2/3) κινητοποίησης τους, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η σημερινή κινητοποίηση «δεν μπορεί παρά να μετατραπεί σε παλλαϊκή διαμαρτυρία για τις αδικοχαμένες ζωές των συνανθρώπων μας».

«Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές.

Τα σωματεία των εργαζομένων είχαν καταγγείλει επανειλημμένα τις τεράστιες ελλείψεις και τα απαρχαιωμένα συστήματα ελέγχου τα οποία θα οδηγούσαν σε δυστύχημα. Δεν τα άκουσε κανείς. Δεν θα ανεχτούμε τη συγκάλυψη και την απόδοση ευθυνών μόνο στο ατομικό λάθος. Είναι η συνδυασμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που υποβαθμίζει τα δημόσια αγαθά όπως αυτό της συγκοινωνίας, των εργασιακών σχέσεων, και της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και των εργαζόμενων.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός χθες Τετάρτη 1/3 επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, ένα κέντρο που σύμφωνα με τους εργαζομένους είναι μόνο στα χαρτιά.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους συνανθρώπους μας που αγνοούνται και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς τους που τους αναζητούν και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών».

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train πραγματοποιήθηκε από Εργατικά Συνδικάτα της Αττικής, Φοιτητικούς Συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος – Δεν είναι λάθος είναι έγκλημα», έγραφε το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματείων και μαζικών φορέων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ