Οι «ποντικοί» μετακομίζουν το καλοκαίρι – Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σε νησιά

Έξαρση της εγκληματικότητας παρατηρείται κάθε καλοκαίρι σε πολλά νησιά, καθώς οι σπείρες «ποντικών»…. μετακομίζουν στους τουριστικούς προορισμούς. Ως εκ τούτου, με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, αρχίζουν να καταγράφονται διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, πολυτελείς ενοικιαζόμενες κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μια 56χρονη κατήγγειλε χθες, Τετάρτη 5/7, στην Ιαλυσό της Ρόδου ότι άγνωστοι δράστες μπούκαραν στο σπίτι της και αφού ερεύνησαν και αναστάτωσαν τον χώρο, αφαίρεσαν από την κρεβατοκάμαρά της εννέα χρυσά δαχτυλίδια, τρεις χρυσές αλυσίδες χεριού, δύο χρυσές αλυσίδες λαιμού, δύο χρυσά βραχιόλια, ένα χρυσό κολιέ, δύο ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια, δέκα χρυσές λίρες.

Στους Πετανούς Παλίκης Κεφαλονιάς, άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Πέμπτης, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ταβέρνα και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, άρπαξαν από την ταμειακή μηχανή 6.000 ευρώ καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν για τις παραγγελίες των πελατών. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Στην Μύκονο, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 4 διαρρηκτών, οι οποίοι είχαν ρημάξει 14 βίλες από τις 25 Μαΐου, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 450.000 ευρώ. Οι Αρχές θεωρούν τους  συλληφθέντες ως μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος που δρα στο νησί και συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να συλληφθούν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Επίσης, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη οποίας έκλεβαν τσάντες και ακριβά κοσμήματα από ταξιδιώτες, οι οποίοι έφταναν αεροπορικώς στην Μύκονο. Δύο από τα μέλη της συμμορίας είναι μητέρα και γιος. Η 47χρονη μητέρα συνελήφθη στις 30 Μαΐου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην κατοχή της βρέθηκαν κλοπιμαία, ενώ ο 24χρονος γιος της αναζητείται, μαζί με μια άγνωστη νεαρή γυναίκα, η οποία συμμετείχε στις κλοπές.

Συγκεκριμένα, ο γιος και η φίλη του απασχολούσαν τα θύματα που έφταναν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, αφού πρώτα είχαν μελετήσει τους στόχους τους και η 47χρονη μητέρα «ξάφριζε» τα θύματα, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών της Πάρου βρίσκονται καταγγελίες για κλοπές σε βίλες που μισθώνουν τουρίστες στο νησί.  Συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας 26/6 μετέβησαν στο Α.Τ. Πάρου μια 32χρονη από την Βρετανία και μια 31χρονη Ελληνίδα και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος αγνώστων για κλοπή.

Όπως είχε γράψει το enikos.gr, δύο τουρίστριες κατήγγειλαν ότι άγνωστοι δράστες μπούκαραν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν, σε συγκρότημα με πολυτελείς κατοικίες στις Κολυμπήθρες Νάουσας Πάρου, αφού έσκισαν την σίτα ενός παραθύρου του ημιυπογείου χώρου του σπιτιού, Όλα συνέβησαν την ώρα που εκείνες απουσίαζαν. Οι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία, αφαίρεσαν από την 32χρονη 523 λίρες Αγγλίας και κοσμήματα αξίας 30.970 λιρών Αγγλίας και από την 31χρονη Ελληνίδα χρυσαφικά αξίας 8.100 λιρών Αγγλίας, όλα ασφαλισμένα σε ιδιωτική εταιρεία της Αγγλίας.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ