Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Άγριος ξυλοδαρμός για ένα βλέμμα στο φανάρι – «Με χτυπούσαν στο κεφάλι και μου έσκισαν τα ρούχα»

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού για ένα… βλέμμα στο φανάρι καταγγέλλει πως έπεσε από δύο άτομα,  30χρονος οδηγός. Όπως ανέφερε, μιλώντας στον Alpha, ένας διαπληκτισμός είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να καταλήξει  στο νοσοκομείο με κατάγματα, όμως οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Ήταν 6.40 το πρωί και το θύμα πήγαινε στη δουλειά του. Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. «Με ακολουθούσε ένα ύποπτο αμάξι το οποίο όταν σταματήσαμε στο φανάρι, ο οδηγός γυρνάει και μου λέει “τι θέλεις ρε;”» περιγράφει.  Ακολουθεί λεκτικός διαπληκτισμός και ο 30χρονος σταματά με το αυτοκίνητό του λίγο πιο κάτω, σε ένα ανοιχτό μαγαζί προκείμενου να τους αποφύγει. Το άλλο αυτοκίνητο όμως τον ακολουθεί. Οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό κατέβηκαν και ξεκίνησαν να τον γρονθοκοπούν. «Προσπαθώντας να τους αποφύγω, κατευθύνομαι μέσα στο μαγαζί, φωνάζοντας βοήθεια για να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Συνεχίζουν να με γρονθοκοπούν, να σπάνε το κατάστημα, να με βαράνε μόνο στο κεφάλι», αναφέρει ο 30χρονος, που επί περίπου δέκα λεπτά δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Επίσης, όπως καταγγέλλει οι δύο άνδρες προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητό του. «Είχε γεμίσει όλο το κατάστημα με αίματα, μου έσκισαν τα ρούχα, κάθε φορά που μπαινοέβγαιναν είχα την εντύπωση ότι θα φέρουν μαχαίρι ή όπλο ώστε να τελειώσει εκεί πέρα». Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και το θύμα μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Θριάσιο νοσοκομείο. Εξετάστηκε από ιατροδικαστή που στην έκθεσή του κάνει λόγο για βαριές σωματικές βλάβες.

Ο 30χρονος αναγνώρισε τους δράστες από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί, όμως δεν έχουν ακόμα συλληφθεί.  «Δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία αν και αμέσως αναγνωρίστηκαν οι δράστες και την ίδια μέρα υπεβλήθη μήνυση. Έκτοτε δεν έχουν κληθεί» αναφέρει ο Ευάγγελος Γαλετζάς, δικηγόρος του 30χρονου, στον ALPHA.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που έχουν καταγράψει το συμβάν.

Συγγρού: To μπαλκόνι ξενοδοχείου που κρέμεται στον αέρα και το twitter που δεν το άφησε να… πέσει

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν οι εικόνες από το εξωτερικό ενός ξενοδοχείου, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου ένα από τα μπαλκόνια έχει αποκολληθεί από το υπόλοιπο κτίριο και κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ένα μπαλκόνι να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας, καθώς αποκολλήθηκε από τον τοίχο που στηριζόταν και από θαύμα δεν κατέρρευσε και δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό, ή ακόμη χειρότερα κάποιον θάνατο.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στα social media και έδωσε αφορμή στο twitter άλλοτε σκωπτικά και άλλοτε με αγανάκτηση να σχολιάσει το γεγονός και να μην το αφήσει να πέσει… κάτω.

Ψευτογιατρός: Οι νέες μαρτυρίες και οι συμβουλές των γιατρών στους συγγενείς των θυμάτων – Πού στρέφονται οι έρευνες

Έρευνα για την υπόθεση του 66χρονου ψευτογιατρού από τα Καλύβια που παρίστανε τον νευρολόγο έχει διατάξει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, o οποίος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση που διαπιστώσει παράνομες ενέργειες.

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη, ήρθε μετά τα δημοσιεύματα αλλά και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος του φυσικοθεραπευτή, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, υποσχόμενος δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σε περίπτωση που η Αρχή διαπιστώσει παράνομες ενέργειες, θα διαταχθεί η δέσμευση της περιουσίας των εμπλεκομένων προσώπων. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, νομικές πηγές εκτιμούν, ότι η ενημέρωση της Αρχής θα έπρεπε να είχε γίνει αρμοδίως και μάλιστα προ πολλού, όταν δηλαδή ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του ψευτογιατρού (μια υπόθεση το 2016 και μια το 2020) ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα, αν προσπαθήσει κάποιος, να εξαφανίσει στοιχεία.

Σημειώνεται πως η παράνομη δράση του ψευτογιατρού κρατά περισσότερα από 14 χρόνια, ενώ εκφράζονται φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα. Όπως έγραψε από χθες το enikos.gr για τον ψευτογιατρό, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τον 66χρονο, ωστόσο αρνήθηκαν να καταθέσουν.  Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του, οι Αρχές θεωρούν πως θα «ανοίξουν στόματα». Επίσης, υπάρχουν υποψίες ότι η δράση του ξεκίνησε πολύ νωρίτερα κι αυτό γιατί εντοπίστηκαν φάκελοι ασθενών που χρονολογούνται από το 2002.

Υπόθεση ψευτογιατρού: Αίτημα για άρση τραπεζικού απορρήτου και στη Γερμανία

Η δράση των κατηγορουμένων ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και τα κέρδη που αποκόμισαν φέρονται να αγγίζουν τις 900.00 ευρώ. Κάθε φιαλίδιο με τα υποτιθέμενα πεπτίδια κόστισε από 200-300 ευρώ και κάθε ένεση με δήθεν βλαστοκύτταρα, από 10.000 έως 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν υποβληθεί αιτήματα για άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο στη χώρα μας για τον 66χρονο ψευτογιατρό, όσο και στις Γερμανικές αρχές για τον συνεργό του, μέσω των ευρωπαϊκών εντολών έρευνας, και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος των εμπλεκομένων.

Νέες καταγγελίες για τον ψευτογιατρό

Έως τώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ πέντε άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή.  Ωστόσο, οι καταγγελίες για τον φυσικοθεραπευτή, πληθαίνουν.

Η κόρη 58χρονου θύματος, η Ειρήνη Βουράκη, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία που έπαιρνε από τους γιατρούς του κι όταν ο πατέρας της κατάλαβε την απάτη είχε ήδη χειροτερέψει. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία και μάλιστα γειτόνισσας του 65χρονου μια αλοιφή για καρπιαίο σωλήνα τη μία εβδομάδα την αγόρασε 20 Ευρώ και την άλλη 100.

Τα ταξίδια στην Γερμανία, προκειμένου οι ασθενείς να υποβληθούν σε εξέταση τύπου pet scan, τα πλήρωναν οι ίδιοι και οι συγγενείς τους. «Μού είπε ότι έχω μεγάλο πρόβλημα με το ισχίο και ότι πρέπει να κάνω επέμβαση με ένα 5χίλιαρο», είπε άλλο θύμα.

Μεταξύ των θυμάτων του φέρεται πως ήταν και ένας ιερέας από τον Άγιο Δημήτριο. «Αδελφοί μου, σοκαρισμένος είδα σήμερα την εικόνα του ανθρώπου που επί 2 χρόνια ερχόταν στον Ιερό Ναό προσποιούμενος τον ευσεβή χριστιανό, δίνοντας μας την εντύπωση πως επρόκειτο για κάποιον σπουδαίο επιστήμονα. Με δική του πρωτοβουλία, δίχως να του ζητηθεί, βοηθούσε στο Ναό τον επίτροπο, μοίραζε έντυπα και βοηθούσε το Κοινωνικό παντοπωλείο.

Ερχόταν συνεχώς στο γραφείο μου, επιδίωκε να φωτογραφίζεται μαζί μου ενώ είχε γνωρίσει μέσω εμού μια οικογένεια μιας ενορίτισσας η οποία έπασχε από χρόνιο πρόβλημα υγείας και της πλάσαρε θεραπείες δήθεν από την Αμερική με ειδική τιμή, όπως είπε για εκείνη. Συνολικά της απέσπασε το ποσό των 2.500 ευρώ.  Με υποκριτική τέχνη έλεγε πως σκοπεύει να κάνει δωρεές στον Ναό με αγιογραφίες και συμβολή στο φιλανθρωπικό έργο.

Ανακουφιστήκαμε που είδαμε πως είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», αναφέρει ο π. Η.Β. σε ανάρτησή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekklisiaonline.

Οι μαρτυρίες των γιατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν μαρτυρίες όχι μόνο συγγενών των θυμάτων, αλλά γιατρών και φυσικοθεραπευτών που παρακολουθούσαν και βοηθούσαν τους ασθενείς. Σύμφωνα με το MEGA,  έχουν καταθέσει πώς επιδεινώθηκε η υγεία των ασθενών με την αγωγή που τους χορηγούσε ο 66χρονος, με κάποιους από τους γιατρούς, οι οποίοι έχουν θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία, να καταθέτουν ότι είχαν προειδοποιήσει τους συγγενείς των θυμάτων να μην διακόψουν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν ό,τι τους χορηγούσε ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του.

Κούγιας: Δεν έχει χρήματα, αλλά σπίτι εκτός σχεδίου με κοτέτσι

«Ο κύριος που εκπροσωπώ, δεν γνωρίζει κάτι, γιατί δεν του έχει αποδοθεί καμία κατηγορία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας, εκπροσωπώντας τον 66χρονο.

Σύμφωνα με τον νομικό, «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σύλληψή του. Η ΕΛ.ΑΣ. διαρρέει διάφορα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει», χωρίς όμως να του έχουν ασκηθεί διώξεις.

«Η πρώτη προϋπόθεση για τη σύλληψή του είναι να είναι ύποπτος φυγής, να έχει διαπράξει κι άλλα εγκλήματα», τόνισε και κατηγόρησε τις Αρχές ότι, «διαπράττουν παρανομίες», αφού «γίνεται μυστική προανάκριση και διαρρέουν στοιχεία της προς τα έξω». Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, «δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Πρέπει να τον καλέσουν να δώσει προανάκριση».

Κατηγόρησε επίσης τις Αρχές για την παρουσίαση της υπόθεσης, αλλά και τη δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων του και φωτογραφιών του. «Για να ασκηθεί ποινική δίωξη, πρέπει πρώτα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις», σημείωσε.

Ανέφερε πως, έξω από το σπίτι του 66χρονου φυσικοθεραπευτή είναι κάμερες, ενώ ο ίδιος «είναι καρκινοπαθής εδώ και δέκα χρόνια και δεν ασκεί το επάγγελμα του φυσιοθεραπευτή» και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τον Γερμανό συγκατηγορούμενό του.

«Δεν έχει χρήματα, ούτε τραπεζικό λογαριασμό, έχει ένα αυτοκίνητο 25 ετών, το σπίτι του είναι εκτός σχεδίου με κοτέτσι και σκυλάκια που έχει μαζέψει η οικογένεια», είπε σημειώνοντας πως γίνεται και σε αυτήν την υπόθεση «λαϊκό δικαστήριο».

Ρόδος: ΦΩΤΟ-ντοκουμέντο της 44χρονης στο μοναστήρι – Τα πρώτα της λόγια μέσα από το νοσοκομείο

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση της 44χρονης μητέρας στη Ρόδο, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα. Το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε εξαντλημένη αλλά ζωντανή.

Δυο Ισραηλινοί περιπατητές εντόπισαν την αγνοούμενη μητέρα να περιφέρεται και να τα έχει χαμένα, σε απόσταση περίπου 2 χλμ από το σημείο που είχε βρεθεί το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με το Star, η γυναίκα ήταν ξυπόλητη, ταλαιπωρημένη και τα χείλη ήταν άσπρα, σύμπτωμα που παραπέμπει σε αφυδάτωση.

Οι έρευνες ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της αστυνομίας, πυροσβέστες, τρεις ομάδες της υπηρεσίας Silver Alert και τον Ερυθρό Σταυρό. Η αστυνομία είχε πάρει καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα αλλά και από άτομα με τα οποία φαίνεται να είχε επαφές η αγνοούμενη.

Ρόδος: Φωτογραφίες ντοκουμέντο της 44χρονης στο μοναστήρι

Λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, η 44χρονη είχε επισκεφθεί το μοναστήρι. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, η 44χρονη μπαίνει στο μοναστήρι την ημέρα της εξαφάνισής της, στις 1:40 το μεσημέρι, ενώ αποχωρεί λίγο αργότερα, στις 2:20.

Ρόδος

Όπως είπε ο κτήτορας του μοναστηριού στο Star, ο σύζυγος της 44χρονης τον είχε ρωτήσει αν είχε περάσει από εκεί η γυναίκα του τη μέρα της εξαφάνισης. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, την συγκεκριμένη μέρα, από το πρωί έως το βράδυ δεν ήταν στο μοναστήρι, αλλά σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια.

«Έχουν πέσει όλοι πάνω στο μοναστήρι και σε εμένα. Λένε ότι είμαι ψευδοϊερέας και τέτοια. Εγώ δεν είμαι ιερέας, είμαι ένας απλός πολίτης, ο κτήτορας του μοναστηριού» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ρόδος: Τα πρώτα λόγια της 44χρονης

H 44ρονη μετά τον εντοπισμό της μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου. Σύμφωνα με το STAR, στο πλάι της βρέθηκε και ένα ψυχολόγος. Στα πρώτα της λόγια στον ψυχολόγο, η γυναίκα φέρεται να περιέγραψε όσα βίωσε μόνη της μέσα στο δάσος.

Ωστόσο η 44χρονη αδυνατεί μέχρι στιγμής να θυμηθεί τι έχει συμβεί με το αυτοκίνητό της, το οποίο βρέθηκε μέσα στο ρέμα.

Καλαμάτα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του «Αμερικανού»-Τι κατέθεσε ο συνεργός του

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για να εντοπίσει τον δράστη της δολοφονίας του «Αμερικανού» στην Καλαμάτα.

Το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκε την δολοφονία, προχωρώντας παράλληλα στη σύλληψη ενός 22χρονου με καταγωγή από την Αλβανία. Επίσης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ο 38χρονος Αλβανός που εκτέλεσε τον 47χρονο «Αμερικάνο». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στα ίχνη του δράστη και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Ο 22χρονος που συνελήφθη ήταν ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο το οποίο έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή που οδηγούσε το θύμα.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία. Οι δύο Έλληνες αρχικά είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν βοηθήσει του δύο δράστες της δολοφονίας, όμως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αναλύοντας πλάνα από κάμερες ασφαλείας, διαπίστωσαν ότι τους βοήθησαν να εξαφανιστούν.

Τι κατέθεσε ο συνεργός

Σύμφωνα με το Mega, o 22χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη, κατέθεσε ότι είχαν ραντεβού στο κέντρο της Καλαμάτας με τον 47χρονο «Αμερικάνο», με τον οποίο διαπληκτίστηκαν. Επίσης είπε στους αστυνομικούς ότι ο 38χρονος που καταζητείται, γρονθοκόπησε τον 47χρονο και στην συνέχεια τον πυροβόλησε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Το χρονικό της δολοφονίας και τα σενάρια

Το πρωί της Παρασκευής, ο 47χρονος κινείτο επί της οδού Ύδρας στην Καλαμάτα όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες. Έπειτα από σύντομο διάλογο που είχαν, ακούστηκαν 1-2 πυροβολισμοί. Ο 47χρονος πυροβολήθηκε στο πόδι και πιθανότατα υπέστη ρήξη της αρτηρίας με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή, όμως μετά από μερικές ώρες το θύμα εξέπνευσε. Το μεσημέρι της Παρασκευής (20/1) εντοπίστηκε στην περιοχή Κιτριές του δήμου Δυτικής Μάνης, το αυτοκίνητο το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών ως το επικρατέστερο σενάριο πίσω από την ένοπλη επίθεση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα. Εξετάζουν βέβαια αν ήταν συμβόλαιο θανάτου ή κάποιο ραντεβού μεταξύ του «Αμερικανού» με τα δυο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, που είναι και το πιο πιθανό. Φαίνεται δηλαδή πως οι τρεις άνδρες, δράστες και θύμα είχαν ραντεβού το οποίο δεν πήγε καλά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, και κατέληξε στον ξυλοδαρμό και τον πυροβολισμό του 47χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μεσσηνία σχετικά με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Τότε, πριν γίνει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. , είχε διαφύγει στην Αμερική (Γι’ αυτό και οι περισσότεροι τον ήξεραν με το όνομα «Αμερικανός») και έτσι είχε αποφύγει τη σύλληψη. Όταν επέστρεψε του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τον εισαγγελέα.

Τραγωδία στους Παξούς: 60χρονος βρέθηκε νεκρός με ένα δίκανο δίπλα του

Τραγωδία το Σάββατο στους Παξούς, με έναν 60χρονο να εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, δίπλα στον 60χρονο βρέθηκε ένα δίκανο, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για αυτοχειρία.

Στον χώρο δεν δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, το οποίο να αποκαλύπτει τον λόγο που ο 60χρονος οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη.

Τα αποτελέσματα τις νεκροψίας νεκροτομής αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Θρήνος για τον 5χρονο Αλέξανδρο από την Κρήτη – Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

O 5χρονος Αλέξανδρος Χουρδάκης , το Ελληνόπουλο με καταγωγή από την Κρήτη που ζούσε με τους γονείς του στον Καναδά και έδινε τους τελευταίους μήνες γενναία μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει το neakriti, το 5χρονο αγγελούδι είχε διαγνωστεί στο τελικό στάδιο καρκίνου με τον οποίο ήταν αντιμέτωπος από 11 μηνών. Πριν από πέντε χρόνια, οι γονείς του έφυγαν από το Ηράκλειο για τον μακρινό Καναδά, εκεί που γεννήθηκε ο μικρός Αλέξανδρος. Μόλις έντεκα μηνών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, έκανε κάποιες θεραπείες άμεσα, οι οποίες απέδωσαν και είχαν αποτέλεσμα για δύο χρόνια. Ωστόσο ο Γολγοθάς του δεν τελείωσε, καθώς η ασθένεια επέστρεψε και μάλιστα πιο επιθετική.

Η συγκινητική ανάρτηση των γονέων

«Με βαριά καρδιά σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς ο Αλέξανδρος μας, το παιδί μας έφυγε ήρεμα σήμερα το βράδυ στην αγκαλιά της μανούλας του… πέτα ψηλά άγγελε μας σε ένα μέρος χωρίς δυστυχία, αρρώστια και πόνο…

Σε ευχαριστούμε για όλα τα μαθήματα ζωής και γενναιότητα που μας δίδαξες.. όσοι σε γνώρισαν ήταν τιμή τους και ακόμα πιο μεγάλη για εμάς τους γονείς σου.. θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας, στη σκέψη μας και στο μυαλό μας.. σε αγαπάμε πολύ Αλέξανδρε μας θα μας λείψεις παιδί μου, σπλάχνο μου…»

Όλη η γειτονιά ενώθηκε για να του χαρίσει χαμόγελα

Πριν από λίγους μήνες οι γείτονές του αποφάσισαν να του κάνουν έκπληξη και να του εκπληρώσουν την πολυπόθητη ευχή του. Ο μικρός Αλέξανδρος προσδοκούσε να επισκεφτεί τους καταρράκτες του Νιαγάρα κι ένα στοιχειωμένο σπίτι προκειμένου να δει τέρατα, όμως ο γιατρός απαγόρευσε την απομάκρυνσή του από το σπίτι. Έτσι, μια ολόκληρη κοινότητα, “έφερε” το Χάλογουιν 1,5 μήνα νωρίτερα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή του μικρού, σύμφωνα με το infokids.gr.

Εκατοντάδες άνθρωποι ντύθηκαν με κουστούμια τεράτων, όπως αρμόζει άλλωστε και στην γιορτή του Halloween, και εμφανίστηκαν στην γειτονιά του μικρού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή του. Μεταμφιέστηκαν όλοι σε “στοιχεία” και “φαντάσματα” για χάρη του μικρού Αλέξανδρου Χουρδάκη.

Σφοδρό τροχαίο στα Χανιά – Ι.Χ. συγκρούστηκε με φορτηγό

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, στα Λιβάδια στα Χανιά. Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Δεληγιαννάκη, όταν, κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, IX αυτοκίνητο συγκρούστηκε με επαγγελματικό φορτηγό τροφοδοσίας.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι οδηγοί των οχημάτων, ενώ η κινητοποίηση ήταν άμεση, με την πυροσβεστική να φτάνει άμεσα στο σημείο, για τον απεγκλωβισμό τους. Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έφερε ελαφρά τραύματα κι ο 44χρονος οδηγός αυτοκινήτου, έχοντας τις αισθήσεις του, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων.

Στο Ι.Χ. επέβαιναν επίσης και δύο μικρά αγοράκια, τα οποία μεταφέρθηκαν για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο, όχι με ασθενοφόρο, αλλά από συγγενικό πρόσωπο, χωρίς να φέρουν τραύματα.

Η τροχαία Χανίων έχει ξεκινήσει προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο του τροχαίου

Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά Τροχαίο Χανιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ