Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε ηλεκτρικά πατίνια στα Νότια Προάστια – Πώς δρούσαν

Στην εξάρθρωση  συμμορίας που έκλεβε ηλεκτρικά πατίνια και εξαρτήματά τους σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας και εξιχνιάστηκαν συνολικά 21 περιπτώσεις κλοπών. Τα μέλη της συμμορίας επέβαιναν σε βαν και αναζητούσαν ηλεκτρικά πατίνια σε περιοχές των νοτίων προαστίων. Μόλις τα εντόπιζαν είτε αφαιρούσαν ολικά, είτε εξαρτήματα τους.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση(συμμορία), διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για έναν εξ αυτών σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τα τέλη Δεκέμβρη 2022, στη συστηματική διάπραξη κλοπών ηλεκτρικών πατινιών και εξαρτημάτων τους σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χτες, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2023, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 3 μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τρεις μπαταρίες ηλεκτρικών πατινιών στη Βάρη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση(συμμορία), διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για εξ αυτών και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης, επιβαίνοντες σε φορτηγό όχημα τύπου βαν, μετέβαιναν σε περιοχές των νοτίων προαστίων και αναζητούσαν ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία είτε αφαιρούσαν ολικά, είτε εξαρτήματα τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • φορτηγό όχημα τύπου βαν
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • 1.197 ευρώ και
  • μικροποσότητα κοκαΐνης.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -21- περιπτώσεις κλοπών, ενώ το ύψος της ζημίας υπερβαίνει το ποσό των 17.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΕΛ.ΑΣ. Συμμόρια Ηλεκτρικά πατίνια

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε κάδο πλάι σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς επίσης και στην Aστυνομία σήμανε το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου όταν δέχθηκαν κλήση για φωτιά που έκαιγε σε μπλε κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων επί της οδού Ολύμπου με Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, έτσι ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα κάτι που δε συνέβη λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr.

Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στο κτίριο της πρώην κατάληψης Terra Incognita, γεγονός που προκάλεσε και την κινητοποίηση της αστυνομίας.

Καβάλα: Τροχαίο με ένα νεκρό στον Άγιο Σίλα

Τροχαίο με ένα νεκρό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (04.01.2023) στον Άγιο Σίλα Καβάλας.

Σύμφωνα με την proininews.gr, θύμα του τροχαίου στον Άγιο Σίλα Καβάλας είναι ένας 35χρονος Καβαλιώτης, ο οποίος σκοτώθηκε.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στις στροφές του Άγιου Σίλα, κοντά στον Σταυρό Αμυγδαλέωνα.

Επίθεση αγνώστων σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κουκάκι

Ομάδα αγνώστων ατόμων επιτέθηκε λίγο πριν τις 23:00 χθες βράδυ σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Βεϊκου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσαν φθορές στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και σε δύο ΑΤΜ.

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για τον εντοπισμό των δραστών.

Λάρισα: Τρομακτικό ατύχημα για εργαζόμενο – Έπεσε από μεγάλο ύψος μαζί με την κολόνα φωτισμού

Ένα τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χωριό της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, όλα συνέβησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο χωριό Κοιλάδα της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας τεχνικός που εργάζεται σε εταιρεία εργολάβου που έχει αναλάβει έργα ΔΕΔΔΗΕ, έπεσε από μεγάλο ύψος στο έδαφος μαζί με την κολόνα ηλεκτρισμού στην οποία είχε ανεβεί για εργασίες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με τους συναδέλφους του που είδαν το συμβάν να ειδοποιούν άμεσα το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε γρήγορα, παραλαμβάνοντας και διακομίζοντας τον εργαζόμενο στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 30χρονος τεχνικός είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό, και αναμένεται να πάρει άμεσα εξιτήριο.

Ζάκυνθος: Τροχαίο στην παραλιακή – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μηχανάκι – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης , επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, δίκυκλο όχημα με έναν 72χρονο οδηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο με έναν 56χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 72χρονου.

Ο 72χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό, συνελήφθη ο 56χρονος, ενώ εις βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ιτέα: Τροχαίο στην παραλιακή – Αυτοκίνητο χτύπησε μηχανάκι – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου, επί της παραλιακής οδού Ιτέας, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, όταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 62χρονο προσέκρουσε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 19χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση και ο τραυματισμός του 19χρονου, καθώς και η πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών. Ο 19χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, για ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΚΑΤ», για περαιτέρω νοσηλεία.

Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιτέας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ