Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Βασίλης Τόπαλος: «Τον έβαλαν με έναν 20χρονο που ήταν 70 κιλά» υποστηρίζει η γιαγιά του 16χρονου

«Φως» στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023.

Από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα διαπιστωθεί εάν ο τραυματισμός στο κεφάλι του 16χρονου προκλήθηκε όταν λιποθύμησε και έπεσε, χτυπώντας σε σκληρή επιφάνεια στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή εάν είχαν προηγηθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τον αγώνα σπάρινγκ με έναν μεγαλύτερο και πιο έμπειρο αντίπαλο, όπως υποστηρίζει η γιαγιά του Βασίλη Τόπαλου.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και ο δικός μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» ανέφερε, μιλώντας στον ALPHA, η γιαγιά του 16χρονου, τονίζοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Ο πατέρας του 16χρονου, που παρακολουθούσε την προπόνηση στο γυμναστήριο στην Καλλιθέα, υποστήριξε ότι δεν είχε αγωνιστεί ο γιος του με αθλητή άλλης κατηγορίας και πως ήταν καθαρά ένα ατύχημα. «Θα μπορούσε να μην έχει συμβεί. Θα μπορούσε να έχει σπάσει ένα μικρό αγγείο και όχι ένα μεγάλο, όπως συνέβη. Η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που το προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο» ανέφερε. Το ίδιο υποστήριξε και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου.

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για την αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του 16χρονου πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Βασίλης Τόπαλος: Διευκρινίσεις από το Τζάνειο για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Συνεχή επιδείνωση παρουσίαζε η κλινική εικόνα του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου κατά το χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του νεαρού πυγμάχου. Δυστυχώς, παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο 16χρονος Βασίλης δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη νοσηλεία του στο Τζάνειο και τελικά κατέληξε χθες, Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του Τζάνειου

Σε ανακοίνωση του Τζάνειου Νοσοκομείου που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής Στυλιανός Γερωνυμάκης, αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία νοσηλείας του ασθενούς Τ.Β

O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ».

Σκοτώθηκε ο Νότης Μαυρουδής – Έπεσε από το μπαλκόνι ενώ έκανε εργασίες στο σπίτι του στο Πήλιο

Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίς σήμερα το βράδυ, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του στο σπίτι τους στην Κουκουράβα, Πηλίου, ο Νότης Μαυρουδής, γνωστός στο Πανελλήνιο συνθέτης, κιθαριστής και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, o άτυχος συνθέτης ενώ είχε έρθει για διακοπές στο σπίτι του στην Κουκουράβα, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα του μπαλκονιού του σπιτιού του και στην προσπάθεια του να διορθώσει κάτι, πιθανόν να έχασε την ισορροπία του ή να ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 77χρονος έπεσε από ύψος τριών μέτρων πάνω σε πέτρα με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η σύζυγός του, μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 8:45.

Κινητή μονάδα με γιατρό πήγε στο σημείο, αλλά ο άτυχος συνθέτης είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Νότης Μαυρουδής

Είχε γεννηθεί το 1945. Τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη φυλακή δίπλα στη μητέρα του, που ήταν πολιτική κρατούμενη. Το 1958 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και πήρε το δίπλωμα το 1969 με Άριστα.

Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου του ανατέθηκε η έδρα κλασικής κιθάρας στη Scuola Ciciva di Milano, στην οποία δίδαξε ως το 1975. Το 1970 παρακολούθησε και τα μαθήματα της Ακαδημίας Santiago de Compostella στην Ισπανία με τον Jose Tomas.

Το 1975 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα και από αυτή τη χρονιά άρχισε να διδάσκει κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Τα έτη 1975, 1977 και 1979 έδωσε ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας του Esztergom της Ουγγαρίας. Το 1978 πήρε μέρος στο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτικού Τραγουδιού στο Ανατολικό Βερολίνο και στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στην Αβάνα της Κούβας. Ως συνθέτης και σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κούβα).

Ως καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο Αθήνας, είχε μαθητές αρκετούς δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάργαρης, Γιώργος Μελάς, Λάμπρος Ντούσικος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, κ.ά.. Από το 1994 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού και από το 1995 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με τα τραγούδια «Άκρη δεν έχει ο ουρανός» και «Τα γιορτινά σου φόρεσε», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο.

  • Το 1966 έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
  • Το 1968 μελοποίησε το έργο του Οδυσσέα Ελύτη Άσμα Ηρωϊκό και Πένθιμο για τον Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας, ένα λαϊκό ορατόριο για φωνή-χορωδία και ορχήστρα.
  • Το 1976 κυκλοφορεί ο δίσκος Ζωγραφιές απ’ τον Θεόφιλο σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου, εμπνευσμένους από τις ζωγραφιές του Θεόφιλου. Το 1977, μελοποιεί ποιήματα του Μάνου Χατζιδάκι στον δίσκο Παιδί της Γης.
  • Το 1985 κυκλοφορεί ο δίσκος Έρως ανίκατε μάχαν σε ποίηση του Ηλία Πετρόπουλου.
  • Από το 1990 έχει γράψει τραγούδια για Παιδική Χορωδία, και συνεργάζεται με την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.
  • Το 1998 κυκλοφόρησαν οι δίσκοι με μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις «Όλιβερ Τουίστ» (με μουσική και τραγούδια του για την παράσταση του «Θιάσου 81»), και «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» (με μουσική και 3 τραγούδια, για την παράσταση της ομώνυμης τραγωδίας από τον Θίασο «Θυμέλη»).
  • Μεταξύ 1999-2008 ηχογράφησε μαζί με τον μαθητή του Παναγιώτη Μάργαρη τη βραβευμένη σειρά Cafe de l’ art, στην οποία διασκεύαζαν γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, για δύο κιθάρες.
  • Στο ίδιο πνεύμα, το 2018 ξεκίνησε τη σειρά Café Latino με τον Γιώργο Τοσσικιάν.
  • Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS το έργο “Άγρυπνο φεγγάρι”, Μελοποιημένοι Έλληνες ποιητές από τον 19ο και τον 20ό αιώνα.
  • Το 1999 κυκλοφορεί ο δίσκος Λούνα Πάρκ, με την Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα. Το 2002 γράφει τραγούδια για γυναικείες φωνές, στον δίσκο Στην ηχώ του έρωτα, στον οποίον συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Έλλη Πασπαλά.
  • Το 2006 γράφουν με τον Ηλία Κατσούλη τραγούδια που «αφηγούνται» τις ιστορίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών (Γρ. Μπιθικώτσης, Στ. Χασκήλ, Ρόζα Εσκενάζυ, Μαρίνα Νίνου, Φλέρυ Νταντωνάκη, Σωτηρία Μπέλλου κ.ά.) και κυκλοφορούν στον δίσκο Carte Postale.

Ο Νότης Μαυρουδής έχει συνεργαστεί με ποιητές όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο Άκος Δασκαλόπουλος, Μάνο Χατζιδάκι, και τραγουδιστές όπως Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Γιώργο Ζωγράφο, Αρλέτα, Πόπη Αστεριάδη, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Μουφλουζέλη, Γιάννη Σαμσιάρη, Νένα Βενετσάνου, Πέτρο Πανδή, Κώστα Θωμαΐδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Μανώλη Μητσιά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Έλλη Πασπαλά, Αναστασία Μουτσάτσου κ.ά..

Άνω Λιόσια: Αδέσποτες σφαίρες από ανήλικους

Ανήλικοι συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Πιστόλια και φυσίγγια στην κατοχή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Oι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν τα ξημερώματα 3 Ιανουαρίου 2023, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στα Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν, καθώς νωρίτερα είχαν ενεργήσει άσκοπους πυροβολισμούς.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι,
  • γεμιστήρας με -6- φυσίγγια και
  • κάλυκας

Τα ευρήματα θα αποσταλούν στην Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής θα οδηγηθούν στον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα».

Αθήνα: Εξαφανίστηκε ανήλικη – Συναγερμός στις αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ για την εξαφάνιση 14χρονης από την περιοχή των Ελληνορώσσων, στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

«Στις 30/12/2022, απογευματινές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή των Ελληνορώσσων, στην Αθήνα η ανήλικη Άννα Μαρία Ν, 14 ετών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σήμερα, 03/01/2023 προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης κατόπιν αιτήματος της οικογένειας της, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Άννα Μαρία Ν, έχει ύψος 1.68μ., είναι 60 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και σκούρα καστανά μάτια».

Ιωάννινα: 16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι 14χρονο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 14χρονος μετά τον τραυματισμό του με μαχαίρι από 16χρονο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, η συμπλοκή των δύο ημεδαπών ανήλικων έγινε στο κέντρο των Ιωαννίνων, πίσω από την Περιφέρεια, και αποδόθηκε σε προσωπικές διαφορές.

Ο 16χρονος τραυμάτισε τον 14χρονο με μαχαίρι. Ο ανήλικος φέρει τραύμα στον ώμο και είναι εκτός κινδύνου.

Ο 16χρονος μετά τη συμπλοκή συνελήφθη από την αστυνομία ενώ έχουν προσαχθεί κι άλλοι ανήλικοι που ήταν παρόντες.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε κατάστημα ψιλικών

Ληστεία με την απειλή μαχαιριού σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ σε κατάστημα ψιλικών – παντοπωλείου επί της Λ. Στρατού στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 23:00 άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού προς την υπάλληλο αφαίρεσε χρηματικό ποσό άνω των 1.000 ευρώ από τις εισπράξεις του καταστήματος.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αυτή τη στιγμή αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετά την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο δράστης φέρεται να είναι ημεδαπός.

Δείτε βίντεο από το σημείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ