Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Βόλος: Μητέρα ειδοποιήθηκε πως δεν θα ξαναδεί το παιδί της από τα μέσα ενημέρωσης

«Δεν θα πάρει κανείς το παιδί μου. Εμείς ήμασταν εκεί για το μωράκι μας και κανείς δεν μας ενημέρωσε πως θα μας το πάρουν. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η παράνοια που έχει δημιουργηθεί», δηλώνει στα gegonota.news η 29χρονη μητέρα, που γέννησε την παραμονή Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο του Βόλου και αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Το παιδί, σύμφωνα με εισαγγελική απόφαση, θα μεγαλώνει στην μονάδα πρόωρων στο Νοσοκομείο, μέχρι να βρεθεί δομή ώστε να μεταφερθεί, επίσης με εισαγγελική εντολή. Η ίδια η μητέρα ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σε ότι αφορά το υγιέστατο κοριτσάκι που γέννησε και το μέλλον του , από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Την παραμονή Χριστουγέννων η 29χρονη έφερε στον κόσμο στο νοσοκομείο του Βόλου, ένα κοριτσάκι, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικογένεια ή υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ ο σύντροφος της την ξυλοκοπούσε.

Η ίδια αρνείται πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της και όσα συμβαίνουν στη ζωή της τα αποδίδει στην εγκατάλειψη από τον πατέρα της και στο γεγονός ότι δεν λαμβάνει την αγωγή της.

Ο σύντροφός μου είναι πάντα δίπλα μου

“Είναι ψέματα ότι ο σύντροφός μου δεν ήταν δίπλα μου στη γέννα” ανάφερε η ίδια ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 15 ημέρες πριν γεννήσει μεταφέρθηκε κακοποιημένη στο Νοσοκομείο.

“Όλη η κατάσταση ξεκίνησε από τις πιέσεις των γονιών μου και τα φάρμακα . Ο σύντροφός μου είναι πάντα δίπλα μου , αλλά μετά τη διακοπή της θεραπείας και σε συνδυασμό με την περίοδο της εγκυμοσύνης , ζήλευα και είχαμε καυγάδες. Ο σύντροφός μου που παρουσιάστηκε ως άνεργος εργάζεται και δεν με έχει κακοποιήσει ποτέ.

Μαλώνουμε όπως κάθε ζευγάρι στον κόσμο. Ο πατέρας μου ήθελε να καταστρέψει τη ζωή μου και είμαι ένα παιδί που από τότε που γυρίσαμε στην Ελλάδα από την Αμερική έχω υποστεί μπούλινγκ. Αυτός μας παράτησε. Πάω σε ψυχολόγο από το δημοτικό, ασταμάτητα. Όλο αυτό με στιγμάτισε στην ζωή μου και ο πατέρας μου δεν ήταν πουθενά. Η μόνη που με είχε βοηθήσει ήταν η γιαγιά μου που ζούσε στην Άγρια Βόλου η οποία πέθανε. Σε μια άλλη σχέση που είχα, με είχαν πετάξει στον δρόμο και δεν είχα που να μείνω επειδή δεν ήθελαν το αγόρι που ήμουν μαζί. Έτσι κάνουν και τώρα οι γονείς μου γιατί εγώ είμαι με έναν άνθρωπο που θέλω εγώ και αγαπώ . Η μόνη αγάπη που είχα και έχω από την ζωή μου και με έχει σώσει είναι αυτό το αγόρι. Στην γέννα μου στο νοσοκομείο, σε όλη την εγκυμοσύνη μου ήταν πλάι μου, σε όλα τα ραντεβού ήταν και εκείνος στο νοσοκομείο.

Το σπίτι μας είναι ασφαλές και καθαρό και έχει εργασία. Το περιβάλλον μας είναι πεντακάθαρο . Εάν δεν πιστεύουν όλοι μπορούν να έρθουν να επιβλέπουν τι γίνεται γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απόδειξη . Έκανα μηνύσεις, ήταν λάθος μου, με επηρέαζαν οι γονείς μου”, αναφέρει.

Δεν είμαστε ούτε κακοποιητικοί, ούτε ψυχοπαθείς

Η ίδια δηλώνει πως είναι παρανοϊκό να εμφανίζεται η ίδια ως ψυχοπαθής και ο σύντροφός της ως κακοποιητής. “Μου πήρανε το παιδί την ημέρα των Χριστουγέννων και δνε μπορούσα να το προστατέψω από όλους μου το πήρανε μακριά. Κρίνετε έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρετε μόνο και μόνο για να βγάλετε λεφτά. Όπως κάνανε οι γραμματείς και φαρισαίοι . Ποτέ δεν ήθελα να κλειστώ σε καμιά δομή . Με έχετε φέρει σε σημείο να σιχαίνομαι τα πάντα”. Καταλήγει.

Η απόφαση να μείνει το νεογέννητο στο Νοσοκομείο λήφθηκε γιατί η νεαρή μητέρα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα , έχει μια ζωή χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον , χωρίς οικογένεια, και έναν σύντροφο που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών την ξυλοκοπούσε. Το μωρό με εισαγγελική εντολή φιλοξενείται στη μονάδα πρόωρων νεογνών , ενώ η μητέρα θα λάβει την αναγκαία υποστήριξη καθώς θεωρείται ψυχιατρικό περιστατικό. Το βρέφος θα πρέπει -εφόσον διαπιστωθεί πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η υγεία του- να φιλοξενηθεί σε δομή λόγω απουσίας υποστηρικτικού περιβάλλοντος της μητέρας.

Τις περισσότερες φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της πέρασε την πόρτα των Επειγόντων Περιστατικών μετά από ξυλοδαρμό, που σήμερα αρνείται ότι συνέβη. Τελευταίο επεισόδιο βίας, καταγράφηκε 15 ημέρες πριν γεννήσει. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου οδηγήθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών αλλά έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του συντρόφου της καθώς η ίδια δεν έχει κατοικία.

Ηράκλειο: 49χρονος βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού του

Οδύνη και αναστάτωση το απόγευμα της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Ατσαλένιου στο Ηράκλειο και ειδικότερα στην οδό Βρυούλων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, ένας 49χρονος άνδρα βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του μπάνιου του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φιλικά πρόσωπα του νεκρού έσπασαν την πόρτα του μπάνιου για να αντικρίσουν το μακάβριο θέαμα.

Πηγές αναφέρουν ότι ο θάνατος του άνδρα πιθανώς να επήλθε από χρήση ναρκωτικών, στο σημείο έσπευσαν τόσο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ όσο και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ.

Οι αρχές αναμένεται να ερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 49χρονος έχασε τη ζωή του.

Αττική: Δικογραφία κατά τριών ατόμων για κλοπές σε καταστήματα – Ανάμεσά τους και ένας ανήλικος

Συμμορία που διέπραττε κλοπές από καταστήματα και σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία ξεκίνησε την δράση της από την αρχή του 2022 έως και τον Μάιο του ίδιου έτους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κυρίως με τη χρήση μεταλλικού φρεατίου, έσπαγαν τις τζαμαρίες καταστημάτων, εισέβαλαν σε αυτά και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και δύο απόπειρες κλοπών από σπίτια στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Πεύκης, της Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, του Ηρακλείου και του Αλίμου.

Ερευνάται τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Πάτρα: Συναγερμός για ανήλικη που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της – Σωτήρια παρέμβαση από τη μικρή αδερφή της

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η 15χρονη που χτύπησε έπειτα από πτώση που είχε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η αδερφή της ανήλικης ήταν αυτή που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, όταν είδε την αδερφή της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Λαδόπουλου, με την ανήλικη να πέφτει από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, στην πίσω πλευρά του σπιτιού της και να προσγειώνεται στην αυλή.

Μεγάλη κινητοποίηση έχει προκαλέσει εδώ και λίγα λεπτά, σε Αστυνομία και ΕΚΑΒ πτώση 15χρονου κοριτσιού από μπαλκόνι πρώτου ορόφου, στην οδό Στυμφαλίδος, στην Πάτρα.

Στο σημείο επικρατεί αναστάτωση με τις Αρχές να προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του tempo24 ο πατέρας του κοριτσιού ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το παιδί γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει.

Ευτυχώς το κορίτσι τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η έρευνα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την διακρίβωση των αιτιών της πτώσης της ανήλικης.

Λάρισα: Είχε επιχειρήσει να κάψει την πρώην σύζυγό του ο άνδρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Νέα τροπή παίρνει το χθεσινό επεισόδιο με τον άνδρα που απειλούσε χθες να αυτοπυρποληθεί στην Λάρισα, καθώς σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, είχε αποπειραθεί να πυρπολήσει την πρώην σύζυγό του, όπως μεταδίδει το larissanet.gr.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη, χθες (29-12-2022) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης  Δράσης Λάρισας, ένας  αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, κατά το χρόνο που μία αλλοδαπή στάθμευε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό της σε πιλοτή πολυκατοικίας όπου διαμένει, ο δράστης, ενεργώντας αιφνιδιαστικά, περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό την παθούσα και το εσωτερικό του αυτοκινήτου της, επιχειρώντας να προκαλέσει ανάφλεξη με αναπτήρα που κρατούσε, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, καθότι επενέβη συγγενικό της πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο.

Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβη σε πλατεία της πόλης, όπου αφού περιέλουσε τον εαυτό του με εύφλεκτο υγρό, απειλούσε ενώπιον των περαστικών να αυτοπυρποληθεί.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα  την ακινητοποίηση του δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις  αναπτήρες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία  δοχεία με βενζίνη και μία βαριοπούλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ