Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 54 χλμ. νότιο-νοτιοδυτικά της Τήλου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 18,3 χλμ.

Σεισμός Κρήτη

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο στην Σταυρούπολη

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στην οδό Καραολή και Δημητρίου  ένα Ι.Χ. συγκρούστηκεκάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία. Από την σφοδρή σύγκρουση το αυτοκίνητο υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

Τροχαίο Θεσσαλονίκη Τροχαίο Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία Gaia: Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στη βόρεια Κέρκυρα λόγω της κακοκαιρίας Gaia.

Σύμφωνα με τον Δημάρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, ο δρόμος προς Επίσκεψη λόγω κατολίσθησης έχει κλείσει. Μάλιστα ο δρόμος ήταν κλειστός από χτες από την ΠΙΝ, υπό τον φόβο της σημερινής εξέλιξης.

Σύμφωνα με το Corfutvnews προβλήματα υπήρχαν και στον Άγιο Γεώργιο με την ηλεκτροδότηση αλλά και στους Αυλιώτες που έπεσε ένα μεγάλο δέντρο.

Κακοκαιρία Κέρκυρα

Κακοκαιρία Gaia: Πτώσεις δέντρων και βράχων στη Βόρεια Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Gaia στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το evima.gr, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και βράχων στον επαρχιακό δρόμο Ροβιών – Ιστιαίας και συγκεκριμένα στο χωριό Μαρούλι.

«Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή όπου προκάλεσαν πτώση δύο μεγάλων πεύκων. Άμεσα στείλαμε συνεργεία του Δήμου και απομάκρυναν τα πεύκα από το οδόστρωμα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη προσωρινά. Αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή.

Κακοκαιρία Εύβοια

Κακοκαιρία Gaia: Έκλεισαν δρόμοι στα Ιωάννινα από πτώσεις δέντρων – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας Gaia στην χώρα μας. Πτώσεις δένδρων σημειώνονται σε πολλές περιοχές των Ιωαννίνων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πωγωνίου, της Ζίτσας και της Δωδώνης, λόγω των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν την περιοχή.

Κλειστή στο ύψος του Τερόβου λόγω πτώσης δένδρων είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων -Άρτας. Επίσης κλειστή για τον ίδιο λόγο είναι και η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, κοντά στη Ζίτσα.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται στα επίμαχα σημεία για την κοπή και την απομάκρυνση των δένδρων από το οδόστρωμα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Στην Κέρκυρα, οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νησιού. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κακοκαιρία Gaia Ιωάννινα Κακοκαιρία Gaia Ιωάννινα Κακοκαιρία Gaia Ιωάννινα Κακοκαιρία Gaia Ιωάννινα

Ριπές ανέμου 236 χλμ. την ώρα «σάρωσαν» το Χιονοδρομικό Κέντρο της Bασιλίτσας

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» των ανέμων στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

144,8 χλμ. την ώρα κατέγραψε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Bασιλίτσας.

Στα 236,6 χιλιόμετρα την ώρα έφτασαν, μετά την τελευταία μέτρηση, οι ριπές των ανέμων στις 22:30.Πρόκειται για ρεκόρ των τελευταίων ετών, σύμφωνα και με τις μετρήσεις του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χιονοδρομικό Κέντρο Bασιλίτσας άνεμοι

Λάρισα: Λήστεψαν πρακτορείο του ΟΠΑΠ με την απειλή μαχαιριού

Στιγμές αγωνίας έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου εργαζόμενοι και θαμώνες σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο κέντρο της Λάρισας, στη θέα δύο ατόμων που εισέβαλαν στον χώρο και με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τον onlarissa.gr, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δύο άντρες φορώντας φόρμες, μπήκαν στο πρακτορείο και ο ένας από τους δύο έβγαλε μαχαίρι, ζητώντας από εργαζόμενο να του δώσει χρήματα. Ο τελευταίος φέρεται να τους έδωσε ποσό περί τα 400 με 500 ευρώ και στην συνέχεια οι δύο άνδρες εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασε το διαμέρισμα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Έναν χώρο στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου φιλοξενείται η «Κιβωτός του Κόσμου» στην Αθήνα, χρησιμοποιούσαν σαν την μόνιμη κατοικία τους ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματίας Γεωργαντή.

Ο χώρος αυτός είναι πλέον άδειος καθώς με εντολή της νέας διοίκησης της ΜΚΟ, τα προσωπικά αντικείμενα απομακρύνθηκαν και ο χώρος θα λειτουργεί για τις ανάγκες της δομής. Δύο φορτηγά μεταφορικής εταιρείας πήραν όλη την οικοσκευή του πατέρα Αντωνίου από τη δομή της Αθήνας. Ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, όργανα γυμναστικής μέχρι και… πιάνο φορτώθηκαν στα δύο φορτηγά. Η μεταφορά έγινε βάσει συγκεκριμένης λίστας, η οποία συντάχτηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο φορτηγά δεν θα πάνε να ξεφορτώσουν το φορτίο τους σε κάποιο σπίτι ή κάποια αποθήκη, αλλά θα μείνουν σταθμευμένα σε κάποιο πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο πατήρ Αντώνιος διατηρούσε «προσωπικούς χώρους» και σε άλλες δομές. Στην Χίο, την Ήπειρο, τον Βόλο και την Καλαμάτα υπήρχαν δωμάτια που περιλάμβαναν τα απαραίτητα για τον επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου. Διπλό κρεβάτι, όργανα γυμναστικής, ακόμα και τζάκι. Μάλιστα, σε κάποιες δομές υπήρξαν καταγγελίες πως ο κοιτώντας που ήταν μπροστά από το δωμάτιο αυτό έπρεπε υποχρεωτικά να αδειάζει όταν έφτανε εκεί ο πατέρας Αντώνιος, έτσι ώστε να φιλοξενούνται όσοι τον συνόδευαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια από τα παιδιά να μετακινούνται σε άλλους κοιτώνες.

Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δράστες πλησίασαν πεζοί το ΑΤ και εκτόξευσαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα.

Χαλκίδα: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από τη γέφυρα

Έληξε το βράδυ του Σαββάτου το θρίλερ με τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από την ψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

Ο 45χρονος πείστηκε τελικά να κατέβει από τα κάγκελα, όπου είχε κρεμαστεί. Προηγήθηκαν σχετικές διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, αλλά και σχετική συζήτηση με τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Μπαντούνα, τον οποίο ζήτησε να δει ο 45χρονος, σύμφωνα με το evima.gr.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Μπαντούνας μίλησε στην ιστοσελίδα για το περιστατικό.

«Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ταξίαρχο κ. Γερογιάκομο και μου είπε ότι με ζητά ο εν λόγω άνδρας διότι είχε κρεμαστεί στα κάγκελα της υψηλής γέφυρας και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Αμέσως έσπευσα στο σημείο διότι τον γνώριζα λόγω εργασίας του στο δήμο Χαλκιδέων επί θητείας μου. Μέσα σε πέντε λεπτά καταφέραμε να τον πείσουμε να κατέβει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζω καλά και γι’ αυτό αμέσως έτρεξα να βοηθήσω. Δυστυχώς θόλωσε το μυαλό του, όταν ήρθε φουσκωμένος ο λογαριασμός του ρεύματος», ανέφερε ο κ. Μπαντούνας.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ένα τζιπ και δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας, όπως και ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. , Θανάσης Γερογιάκομος.

Θεσσαλονίκη: «Θέλω Δικαιοσύνη» λέει η σύζυγος του 16χρονου Ρομά

Δικαιοσύνη ζητά η σύζυγος του 16χρονου Ρομά, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο και οι δικοί του άνθρωποι, ελπίζουν ότι θα γίνει καλά και θα επιστρέψει σύντομα κοντά τους.

Η σύζυγός του, μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι προσεύχεται για την βελτίωση της υγείας του. «Θέλω Δικαιοσύνη, να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά», αναφέρει αρχικά η γυναίκα.

«Προσεύχομαι για να γίνει καλά», σημειώνει και εκφράζει την πεποίθησή της ότι θα γίνει ένα «θαύμα». Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του.

«Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε Δικαιοσύνη» δηλώνει η πεθερά του 16χρονου.

Η σύζυγος και η μητέρα του 16χρονου θέλουν όπως λένε, o 34χρονος αστυνομικός που τον πυροβόλησε να οδηγηθεί στις φυλακές.

«Να γίνει καλά ο γιος μου, ο Κώστας, ο γιος μου, ο μικρός και αυτός να μπει μέσα, θέλω δικαίωση και αυτός να μπει μέσα ισόβια» λέει η μητέρα του 16χρονου.

Από την πλευρά της, η σύζυγός του τονίζει: «Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει».

Ο πατέρας του 16χρονου μιλώντας στο Mega ζητάει συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις του, των προηγούμενων ημερών, και λέει ότι δεν θέλει να βρεθεί κανένα παιδί στη θέση του γιου του.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα. Δεν θέλω να έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου» είπε ο πατέρας του 16χρονου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού. Το Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί για το εάν ο αστυνομικός θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή θα αφεθεί ελεύθερος. Έως τότε, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θεσσαλονίκη: Νέα ντοκουμέντα από την αιματηρή καταδίωξη – Τι θα ισχυριστεί η πλευρά του 16χρονου

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα ντοκουμέντα από την αιματηρή καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από πυροβολισμό αστυνομικού.

Σε νέα φωτογραφία που παρουσίασε το MEGA, φαίνεται το σημείο που βρέθηκαν οι κάλυκες αλλά και εκεί που προσέκρουσε το όχημα. Με αυτές τις φωτογραφίες η οικογένεια του 16χρονου υποστηρίζει ότι πιθανότατα η μηχανή δεν ήταν εν κινήσει, αλλά ακινητοποιημένη την ώρα που ο αστυνομικός πυροβόλησε. Η πλευρά του 16χρονου θα ισχυριστεί ότι o αστυνομικός βρισκόταν ακριβώς εδώ πάνω στις γραμμές του τρένου όταν πυροβόλησε αφού οι κάλυκες κατέληξαν στο σημείο σε απόσταση 30 εκ. ο ένας από τον άλλο. Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το αγροτικό όχημα του 16χρονου Ρομά να κάνει μία απότομη αναστροφή ενώ καταδιώκεται από την ομάδα ΔΙΑΣ.

«Το αγροτικό όχημα πρέπει να πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα πόδια μας»

Ο συνεπιβάτης του αστυνομικού που πυροβόλησε ισχυρίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά προσπάθησε να τους εμβολίσει με το αυτοκίνητο.

«Εκείνη τη στιγμή το όχημα ξεκίνησε ξαφνικά και με ταχύτητα να έρχεται κατά πάνω μας και με καταφανή σκοπό να μας χτυπήσει με το μπροστινό μέρος του αγροτικού. Η μόνη μας επιλογή ήταν να κινηθούμε γρήγορα ευθεία προλαβαίνοντας τη σύγκρουση για κλάσματα του δευτερολέπτου. Μάλιστα, το μπροστινό μέρος του αγροτικού οχήματος πρέπει να πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα πόδια μας» ανέφερε ο αστυνομικός στην απολογία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ