Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χαλκίδα: 79χρονος πέθανε στην μέση του δρόμου – Οδηγούσε μηχανή όταν έχασε τις αισθήσεις του

Ένας άνδρας 79 ετών έχασε την ζωή του την ώρα που οδηγούσε μηχανή σε δρόμο της Χαλκίδας.

Ήταν περίπου 14:00 όταν επί της λεωφόρου Μακαρίου κινούταν ο άτυχος άνδρας με την μηχανή.

Ξαφνικά δεν νιώθει καλά και πάει στην άκρη του δρόμου όπου έχασε τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα κατέληξε.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην ζωή. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αμέσως μετά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις επόμενες μέρες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από 4 έως 7/3/2024 και τις 11-12/3, 14/3, 20-21/3/2024 (με εναλλακτικές ημερομηνίες 13/3, 18-19/3, 27-28/3 και 2/4/2024) θα πραγματοποιηθούν οι κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής:

  • Σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα της από τη Χ/Θ 15,570 έως την Χ/Θ 57,300 κατά τις ώρες 00΄-16.00΄.
  • Ολιγόωρος προσωρινός αποκλεισμός της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της Λ.Ε.Α., της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από την Χ/Θ 25,600 έως την Χ/Θ 26,100 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, κατά τις ώρες 22.00΄ της προηγούμενης έως την 06.00΄ της ημέρας μεταφοράς.
  • Ολιγόλεπτος ολικός αποκλεισμός και των δυο κατευθύνσεων κυκλοφορίας και της εισόδου της νότιας παράπλευρης οδού στο ρεύμα προς Αθήνα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από την Χ/Θ 26,100 έως τη Χ/Θ 26,500 (Διόδια Ελευσίνας), κατά τις ώρες 02.00΄ έως 05.00΄ της ημέρας μεταφοράς.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κρήτη: «Ροζ κωδικός» στο ΠΑΓΝΗ – Εξαφανίστηκε ανήλικος από την Παιδιατρική Κλινική

Τους διαδρόμους και τις κλινικές του Α’ κτιρίου της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ «χτενίζουν» φύλακες και προσωπικό στο νοσοκομείο καθώς αργά τη νύχτα της Παρασκευής σήμανε «συναγερμός» και ακούστηκε τρεις φορές από τα μεγάφωνα των κλινικών «Προσοχή Προσοχή, ροζ κωδικός».

Όπως έγινε γνωστό, ένα 13χρονο αγοράκι χάθηκε από την Παιδιατρική Κλινική, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, πρόκειται για ένα αγοράκι από τη Συρία που φιλοξενούνταν στην Παιδιατρική με εισαγγελική παραγγελία.

Μάλιστα, το πρόσεχε ο παππούς του, ο οποίος φέρεται να αποκοιμήθηκε και το παιδί εκτιμάται ότι το… έσκασε

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδάκι φέρεται να ρωτούσε νωρίτερα πώς μπορεί κάποιος να πάει στην πόλη. Πάντως, πιθανολογείται ότι το αγόρι ίσως να έφυγε μόνο του. Για την υπόθεση θα ενημερωθεί η Αστυνομία.

Στο νοσοκομείο, όπως είναι φυσικό, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Θεσσαλονίκη: Μεγαλείο ψυχής από οικογένεια ασθενούς που κατέληξε – Δώρισαν τα όργανά του

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τις 28 Ιανουαρίου και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς, η οικογένειά του, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεά των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση, ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες της 1ης Μαρτίου.

Η λήψη των κατάλληλων προς Μεταμόσχευση οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη χειρουργική ομάδα της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου ΓΝΘ και των κερατοειδών από την αντίστοιχη χειρουργική ομάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Οι μεταμοσχεύσεις των νεφρικών μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε Μεταμοσχευτικά Κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τον απέραντο σεβασμό της για το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δότη, που προχώρησε στην προσφορά των οργάνων του, χαρίζοντας το πολυπόθητο δώρο ζωής σε ασθενείς που μπορούν πλέον να ελπίζουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Η γενναιοδωρία τους, πέρα από σωτήρια παρέμβαση, αποτελεί και σημαντικό παράδειγμα για την ευαισθητοποίηση του το κοινωνικού συνόλου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ευχαριστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ ενηλίκων, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής και από όπου κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες υπό την καθοδήγηση του τοπικού και κεντρικού συντονισμού του ΕΟΜ.

Αξιοσημείωτη είναι και η απρόσκοπτη συνεργασία όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου, που συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της δωρεάς οργάνων. Χωρίς την συμβολή του Ανοσολογικού και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργικού, του Νευροχειρουργικού, του Ακτινοδιαγνωστικού, του Νοσηλευτικού τμήματος, όπως επίσης και της Αιμοδοσίας η επιχείρηση αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Και καταλήγει: Το ΓΝΘ Ιπποκράτειο, όντας και Μεταμοσχευτικό Κέντρο Συμπαγών Οργάνων πάνω από 4 δεκαετίες, στηρίζει την Δωρεά Οργάνων, μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, πολιτισμού και αλτρουισμού και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων, ώστε να αυξηθούν οι δότες και οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.

Τέμπη: Το βίντεο με την αναπαράσταση του φρικτού δυστυχήματος

Το βίντεο με την επίσημη αναπαράσταση της μοιραίας σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής.

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα τη στιγμή που χημικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα αναλάβει την έρευνα των υλικών, ώστε οι συγγενείς να μάθουν επιτέλους την αλήθεια για το τι προκάλεσε την έκρηξη και την φονική πυρκαγιά.

Η πιστή αναπαράσταση της φρικτής σύγκρουσης σε video

Το 3D γραφικό που φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο του Star για πρώτη φορά, δείχνει ακριβώς τι συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Είναι η πιστή αναπαράσταση της φονικής σύγκρουσης που έγινε από διορισμένο πραγματογνώμονα .

Πλέον οι δικαστικές αρχές έχουν σαφή εικόνα του τι ακριβώς έγινε.

Στην αναπαράσταση φαίνεται η επιβατική αμαξοστοιχία να αναχωρεί από τον σταθμό της Λάρισας και να περνάει από το σημείο που βρίσκεται το κλειδί 118Α. Το κλειδί, όπως αποκαλύφθηκε, δεν γύρισε ποτέ. Όπως βλέπετε στο video, αντί για την άνοδο μπαίνει στην κάθοδο.

Η ώρα είναι 23.07.28. 11 λεπτά αργότερα, στις 23.18.28, η επιβατική αμαξοστοιχία μπαίνει στο τούνελ. Από την αντίθετη πλευρά έρχεται στην ίδια γραμμή η εμπορική. Τα δύο τρένα συγκρούονται όταν βγαίνει η επιβατική από το τούνελ. Η εικόνα κόβει την ανάσα.

Το βίντεο δείχνει ακριβώς ποια βαγόνια διαλύθηκαν και ποια εκτροχιάστηκαν. Η επιβατική αμαξοστοιχία χάνει τη μηχανή, το πρώτο βαγόνι με τις αποσκευές και το κυλικείο, ενώ εκτροχιάζονται ακόμη δύο βαγόνια με επιβάτες

Οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκσφενδονίζονται εκτός γραμμής. Μέσα σε έξι κλάσματα του δευτερολέπτου προκαλείται πυρκαγιά .Οι ειδικοί έχουν εστιάσει στις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες της εμπορικής που μετέφεραν λαμαρίνες, αλλά και στο βαγόνι της επιβατικής που βρισκόταν πίσω από τη μηχανή και είχε βαλίτσες.

Διορίζεται πραγματογνώμονας από το ΕΜΠ για τη φωτιά στα τρένα

Ο Εφέτης ανακριτής διορίζει χημικό μηχανικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με διεθνή αναγνώριση, προκειμένου να απαντήσει μεταξύ άλλων στα βασικά ερωτήματα:

  • -Το έλαιο σιλικόνης που εκτοξεύθηκε από τις μηχανές προκαλεί αυτού του μεγέθους την πυρκαγιά;
  • -Οι τρεις ουσίες που εντοπίστηκαν στο χώρο (ξυλόλιο, βενζόλιο και τουλόλιο) είναι ικανές να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ανάφλεξη ;
  • -Ποια ουσία τελικά ευθύνεται για την πυρκαγια;
  • -Που βρισκόταν και σε τι ποσότητα;

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης εξηγεί στο Star τι εντόπισαν στις πρώτες δειγματοληψίες.

Όπως ανέφερε μπόρεσαν να πάρουν δείγματα από χυμένα λάδια και πεσμένα αντικείμενα. «Υπολογίσαμε την ταχύτητα της φωτιάς με τον χρόνο της αρχικής σύγκρουσης» επισημαίνει στο Star

Οι απαντήσεις και οι μηνύσεις για το μπάζωμα

Οι συγγενείς των θυμάτων δεν θα ησυχάσουν αν δεν πάρουν απάντηση και στο ερώτημα ποιος έδωσε εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος της σύγκρουσης και γιατί. Έχουν καταθέσει ήδη μηνύσεις αλλά και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Η μήνυση αυτή εστιάζει ιδιαίτερα στο γεγονός της «αλλοίωσης κρίσιμου αποδεικτικού υλικού», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετικές αξιολογήσεις ακόμη και στη «συγκάλυψη της ποινικής ευθύνης « των υπευθύνων της τραγωδίας

«Το μπάζωμα ήταν παράνομο και γρήγορο»

«Το μπάζωμα ήταν παράνομο και γρήγορο. Ο λόγος είναι ένας. Ότι μετά από 27 μέρες βρέθηκαν ουσίες στο έδαφος. Ποια συνωμοσία; Εδώ μιλάμε για στοιχεία δικογραφίας πλέον. Θα ήθελα μόνο μια χάρη, να προσέχουν τα λόγια τους. Είναι κρίμα για τη μνήμη των παιδιών μας και όλων των ανθρώπων που χαθήκανε» δηλώνει ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της αδικοχαμένης Αναστασίας και θείος των Διδύμων.

Κυβέρνηση: Συνωμοσιολογία ότι υπήρξε πολιτική εντολή για «μπάζωμα»

Από την κυβέρνηση απορρίπτουν τα περί «μπαζώματος» του σημείου του δυστυχήματος, λέγοντας ότι δεν υπήρξε πολιτική εντολή και αποδίδοντας τα σχετικά σενάρια σε συνωμοσιολογία. Αντιθέτως, επικαλούνται τον συντονιστή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλη Φαλάρα, ο οποίος στις καταθέσεις του έχει περιγράψει τα όσα έγιναν και υπογράμμισε ότι εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού, του ΣΟΠ, μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά το επιβεβαιώνει» δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κύκλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς ανέφεραν στην Κατερίνα Ρίστα ότι έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, προκειμένου οι γερανοί να μπορέσουν να σηκώσουν τα βαγόνια, γιατί από κάτω υπήρχαν άνθρωποι.

«Το υλικό που ρίξαμε κάτω στο έδαφος ήταν κροκάλες (μεγάλες πέτρες) και ενδεχομένως να έπεσε και λίγο χαλίκι προκειμένου να κλείσει τους πόρους για να μην υπάρχουν κενά. Αυτό έγινε σε συνεννόηση της εταιρείας με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και την Πολιτική Προστασία .Αν δεν γινόταν θα βούλιαζαν (σ.σ. γερανοί ) και ενδεχομένως θα έσπαγαν τον αγωγό που ήταν κάτω από το σημείο του δυστυχήματος» ανέφεραν στο Star κύκλοι της Π.Υ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Δολοφονία στη Νίκαια: “Ήταν άνθρωπος αψύς – Είχαν εντάσεις στο σπίτι” λένε οι γείτονες του 64χρονου στη Θεσσαλονίκη

Συγκλονισμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την δολοφονία που σημειώθηκε στη Νίκαια το πρωί της Παρασκευής, οι κάτοικοι της γειτονιάς στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που έμενε ο 64χρονος εκτελεστής με την οικογένειά του πριν από κάποια χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα ThessToday.gr ο άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ στο παρελθόν η σύζυγός του αλλά και η κόρη του είχαν προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

«Έμενε στον από πάνω όροφο μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του. Περίπου για τέσσερα χρόνια. Έφυγαν από τη γειτονιά εδώ και οκτώ χρόνια. Η κόρη μετά πέρασε σε κάποιο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και έφυγε. Χρωστούσαν κάποια ενοίκια και τους έκαναν έξωση. Η ιδιοκτήτρια αναγκάστηκε να φέρει εισαγγελέα για να τον βγάλει από το σπίτι. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν εντάσεις στο σπίτι. Ήταν άνθρωπος αψύς. Μετά μετακόμισαν στη Σταυρούπολη. Λίγο καιρό αργότερα χώρισαν. Ίσως αυτό το γεγονός να τάραξε τον Σ. και να μη μπόρεσε να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση» περιγράφει σοκαρισμένος στο ThessToday πρώην γείτονας του 64χρονου.

«Δούλευε σε μια εταιρεία κι ερχόταν στο σπίτι με ένα φορτηγάκι. Μετά όμως απολύθηκε. Η γυναίκα του πήγε στην Αθήνα και έφτιαξε ξανά τη ζωή της. Αυτός έμαθα πως για καιρό είχε αποσυρθεί σε ένα χωριό στην Κέρκυρα που είναι η γενέτειρά του» επεσήμανε άλλος γείτονας μιλώντας στο ThessToday.

Υπενθυμίζεται πως το φονικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής τη στιγμή που ο γαμπρός του 64χρονου ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Ο δράστης εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 40χρονο με το κυνηγετικό όπλο του και στη συνέχεια το έστρεψε προς το σώμα του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με συγγενείς του 40χρονου να φτάνουν στο σημείο ξεσπώντας σε κλάματα. Τραγική λεπτομέρεια της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός πως το παιδί του θύματος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο έγκλημα, παρακολουθώντας τις δραματικές σκηνές από το μπαλκόνι φωνάζοντας στη μητέρα του «ένας κακός σκότωσε τον μπαμπά μας».

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και τα σημειώματα στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 64χρονος είχε στήσει καρτέρι στον γαμπρό του και τον περίμενε με την καραμπίνα στο χέρι. Μάλιστα φέρεται πως αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν το γεγονός ότι τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό του.

Ο δράστης, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε χωρίσει πρόσφατα από την γυναίκα του, η οποία φιλοξενούνταν στην Αθήνα από την κόρη και τον γαμπρό της. Ο 64χρονος ενδεχομένως να πίστευε πως το ζευγάρι ήταν αυτό που έβαλε την πρώην πλέον γυναίκα του σε σκέψεις και προχώρησε στο διαζύγιο.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η πρώην γυναίκα του δράστη τον είχε καταγγείλει πριν από τέσσερα χρόνια για ενδοιοικογενειακή βία σε βάρος της.

Τότε, ο εισαγγελέας είχε διατάξει τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο. Ωστόσο ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα πήρε εξιτήριο. Ο ίδιος φέρεται να βιαιοπράγησε ξανά σε βάρος της συζύγου του με αποτέλεσμα εκείνη να αποφασίσει να βάλει τέλος στη σχέση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη του δράστη φέρεται να κατέθεσε ότι είχε ασκήσει βία και σε βάρος της αλλά δεν το είχε καταγγείλει. Σε βάρος του 64χρονου υπάρχει καταγγελία και στην Κέρκυρα, από την αδελφή και τον γαμπρό του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, σημειώματα, με ακατάληπτα κείμενα. Σε αυτά δεν φαίνεται να ζητάει ούτε συγγνώμη, ούτε όμως αποκαλύπτει τι πρόκειται να κάνει, δηλαδή να προχωρήσει στη δολοφονία του γαμπρού του.

Σε ένα από αυτά τα σημειώματα που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο αναφέρεται «να τα δώσετε στον…» εννοώντας έναν φίλο του. Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο πάρα πολλές σακούλες, παπούτσια, διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ένα μαξιλάρι με σκεπάσματα.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν βρει ακόμα τη διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο έμενε στη Θεσσαλονίκη, εξετάζουν δύο ενδεχόμενα. Είτε να έμενε μέσα στο αυτοκίνητο είτε να είχε κατέβει στην Αθήνα εδώ και αρκετές μέρες και να προετοίμαζε το σχέδιό του.

Επίθεση με μαχαίρι στο Σύνταγμα: Υπέστη μεγάλη αιμορραγία η 22χρονη φοιτήτρια – Σοβαρή η κατάστασή της, δεν διατρέχει κίνδυνο

Στη  ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σε καλή κατάσταση και έχοντας επαφή με το περιβάλλον νοσηλεύεται η 22χρονη φοιτήτρια η οποία το μεσημέρι της Παρασκεύης (1/3) δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στην συμβολή των οδών Φωκίωνος και Ερμού.

Νωρίτερα, η 22χρονη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα. Η νεαρή γυναίκα έφερε δύο βαθιά τραύματα με το ένα μάλιστα να είναι κοντά στην καρδιά με αποτέλεσμα να έχει υποστεί πνευμοθώρακα, ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπέστη μεγάλη αιμορραγία από το μαχαίρωμα.

Πώς ο 32χρονος μαχαίρωσε την φοιτήτρια

Ο 32χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε την 22χρονη όταν εκείνη βγήκε από ένα κατάστημα που ψώνιζε, χωρίς να την γνωρίζει ή να έχει προηγηθεί μεταξύ τους κάποια διένεξη.

Mόλις η κοπέλα δέχτηκε τα δύο χτυπήματα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και υπάλληλοι από κοντινό κατάστημα την απομάκρυναν από το σημείο και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Ο άνδρας παρέμεινε εκεί, κρατώντας το μαχαίρι και έπειτα από λίγη ώρα έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αθηνών.

Διαπιστώθηκε πως ο 32χρονος ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ενώ παραδέχτηκε πως δεν γνώριζε το θύμα.

«Είμαι κατάσκοπος – Μου είπαν να την σκοτώσω»

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, o δράστης είπε στους αστυνομικούς πως έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο και υποστήριξε πως ο ίδιος είναι κατάσκοπος. «Είμαι κατάσκοπος και αυτή είναι τρομοκράτης και μου είπαν να την σκοτώσω», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Ο 32χρονος Ιρακινός, ο οποίος έχει γερμανικό διαβατήριο, ήρθε χθες στην Ελλάδα από την Σερβία.

Το Mega μετέδωσε βίντεο με τον δράστη να στέκεται στο σημείο της επίθεσης κρατώντας στα χέρια του το μαχαίρι, με το οποίο μαχαίρωσε το θύμα.

Παραλιακή: Έκαναν κόντρες και τις ανέβαζαν στα social media – Tα βίντεο που τους «πρόδωσαν»

Στα δίχτυα της τροχαίας πιάστηκαν – μέσω των social media – δύο οδηγοί που επιδίδονταν σε κόντρες με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην εθνική οδό Αθηνών – Σουνίου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί είδαν τα βίντεο μέσω των social media με τους οδηγούς να αναπτύσσουν ταχύτητες έως 292 χιλιόμετρα ενώ συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες κυρίως στην οδό Αθηνών – Σουνίου.

Στους δύο οδηγούς βεβαιώθηκαν παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πως την ώρα που το πόδι του οδηγού ήταν στο γκάζι το χέρι ενεργοποιούσε την κάμερα του κινητού προκειμένου να καταγραφεί η επίδοσή του σε βίντεο για να προβληθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα αυτοκίνητα των δύο οδηγών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση.

Δείτε το βίντεο:

Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθη 26χρονος που είχε πάνω του πιστόλι

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (29/02) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών, καθώς και ένας 24χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εντόπισαν όχημα σε δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, με 2 επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο. Οι επιβαίνοντες δεν υπάκουσαν και ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί, ακολούθησαν τηρώντας μέτρα ασφαλείας το όχημα, το οποίο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα που βρίσκονταν σε παρακείμενο δρόμο. Οι επιβαίνοντες επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως οι ανωτέρω αστυνομικοί, μετά από πεζή καταδίωξη, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε, πιστόλι με 8 φυσίγγια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 2 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Καταγγελίες για γυμνασιάρχη στη Θεσσαλονίκη – «Έσκισε λίστα μαθητών με τα θύματα των Τεμπών»

Σε αναβρασμό βρίσκονται γονείς και μαθητές του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ανήμερα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στη Voria.gr, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να συνεννοηθούν με τον διευθυντή του Γυμνασίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια δράση στη μνήμη των 57 νεκρών της τραγωδίας την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από το δυστύχημα, με τον γυμνασιάρχη, όπως αναφέρουν, να εμφανίζεται αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας.

Ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο θέλοντας να κάνουν αποχή από τα μαθήματα λόγω της ημέρας και τότε ο γυμνασιάρχης φέρεται να τους είπε την εξής φράση: «Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα, οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου -μιας και δεν υπήρξε σύμπνοια σε σχετική συνέλευση του 15μελούς μαθητικού συλλόγου- ανήρτησαν στα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος πανό για τα Τέμπη και μία λίστα που ανέγραφε τα ονόματα των 57 νεκρών. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων και τις μαρτυρίες των παιδιών, ο διευθυντής έσκισε τη λίστα με τα ονόματα, με τους μαθητές να ξαναγράφουν και να αναρτούν εκ νέου στα κάγκελα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

Στο σημείο δε, όπως αναφέρουν οι γονείς, προσήλθε και η αστυνομία μετά από κλήση της διεύθυνσης του σχολείου που ενημέρωνε πως κάποιοι μαθητές πέταξαν αντικείμενα στα παράθυρα του σχολείου, την ώρα που κάποιοι μαθητές βρίσκονταν εντός των αιθουσών.

Εν τέλει, την 28η Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μάθημα, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν προσήλθαν στην τάξη έλαβαν απουσίες.

«Τα παιδιά πρέπει να έχουν ψυχική υγεία, να έχουν ενσυναίσθηση, όχι μόνο να παίρνουν 20άρια στα μαθήματα» ανέφερε γονέας μιλώντας στη Voria.gr και πρόσθεσε: «Τέτοιες πράξεις δημιουργούν αντίδραση στα παιδιά, μία αλγεινή εντύπωση που τα μπερδεύει. Είναι παιδιά γυμνασίου, δεν κινούνται με πολιτικό πρόσημο».

Σημειώνεται πως σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου στα πλαίσια του ρεπορτάζ, δεν υπήρξε απάντηση ή τοποθέτηση.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα, επισημαίνουν πως το θέμα έχει απασχολήσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος έχει στείλει σχετικές επιστολές και αναφορές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ