Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Έλεγχοι σε έξι δομές για παιδιά στην Αττική

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) μετά τις καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.

«Με έναυσμα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι (6) μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής. Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων» αναφέρει η ανακοίνωση της της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας).

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για το ίδρυμα ατόμων με αναπηρία – Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας)

Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για ίδρυμα ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, όπου επιχειρήθηκε ακόμη και η απόκρυψη θανάτου νεαρού τρόφιμου.

Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί, θάνατοι και συγκάλυψη. Τα όσα συνέβαιναν σε δομή για ανάπηρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν σοκ. Η αλήθεια ξεσκεπάστηκε μετά από έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου. Οι μαρτυρίες και οι γνωματεύσεις γιατρών έριξαν φως στα πραγματικά γεγονότα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τον θάνατο 20χρονου Πάρη τον Νοέμβριο του 2021 που οδήγησε την οικογένεια του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στις αρχές. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 2οχρονου ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «οι υπεύθυνοι της δομής επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό και το παρουσίαζαν ως ένα χτύπημα από άλλον τρόφιμο. , ότι δήθεν άλλος τρόφιμος χτύπησε τον Πάρη με παντόφλα και απέκρυπταν αυτό που είχε συμβεί. Ο Πάρης είχε χτυπηθεί από υπάλληλο του ιδρύματος, ο οποίος φέρεται το μοιραίο βράδυ να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ».

Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της οικογένειας για κατάσταση φρίκης και βασανισμού, ενώ διαπιστώνει παρατυπίες και παραλείψεις στην λειτουργία της δομής.

Κιβωτός του Κόσμου: Από πότε γνώριζαν οι Αρχές για τις καταγγελίες; – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και η δήλωση Σπίρτζη

Για περισσότερους από δυο μήνες φέρεται να ήταν ενήμερη η Ελληνική Αστυνομία για τις καταγγελίες που αφορούσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και ρεπορτάζ του MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Η αστυνομία υποστήριξε ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του απάντησε για τον χειρισμό της υπόθεσης που αφορά στην “Κιβωτό του Κόσμου”. «Την 3η Σεπτεμβρίου 2022, διαβιβάσθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες ώστε να προσέλθουν για κατάθεση και το προανακριτικό υλικό, υποβλήθηκε την 18η Νοέμβριου 2022, στην παραγγέλουσα Αρχή.

Συνεπώς σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση Σπίρτζη

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ασκεί σφοδρή κριτική στον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο:

«Σιγή ιχθύος από τον λαλίστατο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για το αν ήξεραν από τον Αύγουστο για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Περιμένουμε από το πρωί τον -κατά τα λοιπά λαλίστατο- υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου. Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…

Ρωτάμε δημόσια:

  • · Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;
  • · Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;
  • · Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας;
  • · Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση.

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».

Κιβωτός του Κόσμου: Ο θεολόγος της δομής καταγγέλλεται για ξυλοδαρμούς παιδιών

Νέες καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών, σε βάρος προσώπου που είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση και στη δομή της «Κιβωτού». Το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»  και ήταν πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο, όταν ξεκίνησε την οργάνωση. Όταν το πρόσωπο αυτό ενηλικιώθηκε σπούδασε Θεολογία και στη συνέχεια προσελήφθη στην δομή, όπου είχε τον ρόλο του παιδαγωγού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 και αφορούν ξυλοδαρμό στη δομή των Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται και στη υπόθεση ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Κιβωτό του Κόσμου εργάζεται και η σύζυγός του, για την οποία υπάρχει καταγγελία για υπόθεση ξυλοδαρμού.

​Σφοδρό τροχαίο στην Ερέτρια: Αγροτικό συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα πλακάκια Ερέτριας.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, ένα κόκκινο επιβατηγό Ι.Χ., με οδηγό μια 30χρονη κατευθύνονταν από την Ερέτρια προς την Χαλκίδα, και ένα αγροτικό φορτηγάκι κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα η 30χρονη οδηγός του Ι.Χ. να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το πόδι.

Στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Α.Τ. Ερέτριας, Εθελοντές του ΕΣΣΔΕ και της Αμαρύνθιας Αρτέμιδας. Η τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του τροχαίου

τροχαίο Ερέτρια τροχαίο Ερέτρια τροχαίο Ερέτρια τροχαίο Ερέτρια

Για πάνω από τέσσερις ώρες έμεινε κλειστή η Εγνατία Οδός μετά την εκτροπή νταλίκας που μετέφερε αγελάδες

Κλειστή για περισσότερες από τέσσερις ώρες παρέμεινε το Σάββατο η Εγνατία Οδός, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Περιστερίου, λίγο πριν το Μέτσοβο, λόγω εκτροπής φορτηγού που μετέφερε αγελάδες.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, όλα συνέβησαν όταν στις έξι περίπου το απόγευμα του Σαββάτου, όταν νταλίκα με αγελάδες που κινούνταν στο ρεύμα προς Ιωάννινα, εξετράπη. Μετά την εκτροπή και κάτω από συνθήκες, που προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αρκετά ζώα κατήλθαν στο οδόστρωμα με ορισμένα μάλιστα να περνάνε και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η Εγνατία Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα για την ασφάλεια των οδηγών ωσότου απομακρυνθούν οι αγελάδες. Κι αυτό αντιμετωπίστηκε σχετικά σύντομα καθώς κινήθηκε άλλο όχημα από την Θεσπρωτία για την μεταφορά τους.

Όμως ο δρόμος παρέμεινε κλειστός, δεν είχε απομακρυνθεί το όχημα. Και για να γίνει αυτό, προϋπόθεση ήταν να βρεθεί ιδιωτικός γερανός και να φτάσει στο σημείο και να απομακρύνει το φορτηγό, κάτι που συνέβη με μεγάλη καθυστέρηση. Οι ουρές οχημάτων στην Εγνατία ήταν τεράστιες ειδικά στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα με πολλούς οδηγούς να διαμαρτύρονται καθώς είχαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ιταλία.

Εγνατία Οδός

Τροχαίο στην Λάρισα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, λίγο μετά τις 21.00, επί της οδού Ιωαννίνων, λίγο πριν την Μητρόπολη Λάρισας, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άντρας, συγκρούστηκε με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο δικυκλιστής, ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε και η αστυνομία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του τροχαίου

Τροχαίο Λάρισα Τροχαίο Λάρισα Τροχαίο Λάρισα Τροχαίο Λάρισα Τροχαίο Λάρισα Τροχαίο Λάρισα Τροχαίο Λάρισα

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή, 66 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,6 χιλιόμετρα.

Σεισμός Κάρπαθος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ