Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: «Τεχνικός» έκλεψε μια περιουσία από ηλικιωμένη

Μία ηλικιωμένη κατήγγειλε ότι της έκλεψαν ποσό «μαμούθ» και χρυσές λίρες και κοσμήματα από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη.

Μετρητά ύψους 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες αξίας 170.000 ευρώ κατηγορείται ότι άρπαξε από ηλικιωμένη ένας 23χρονος, που με πρόσχημα ότι είναι τεχνικός κατάφερε να μπει στο διαμέρισμά της, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 78χρονης παθούσας, η κλοπή τελέστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ από την έρευνα του αρμόδιου τμήματος ασφαλείας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τα μετρητά και τις λίρες, με συνολική αξία 270.000 ευρώ (κατά δήλωση της καταγγέλλουσας), ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από το ίδιο σπίτι -χωρίς να γίνει αντιληπτός- κοσμήματα και πέντε τραπεζικές κάρτες.

Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη στο μπάνιο του σπιτιού της

Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost.gr , πρόκειται για gυναίκα, περίπου 55 χρόνων, που βρέθηκε απαγχονισμένη στο μπάνιο του σπιτιού της.  Η τραγική λεπτομέρεια ωστόσο, είναι πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η άτυχη γυναίκα είχε αυτοκτονήσει μερικές μέρες πριν.

Η αστυνομικά ερευνά την υπόθεση για τα αίτια της αυτοχειρίας της 55χρονης, ενώ το άψυχο σώμα της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα που έστηνε εξετάσεις οδήγησης στην Αττική

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, για «κομπίνες» με εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις εκ των συλληφθέντων ήταν υπάλληλοι του τμήματος Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για απαράδεκτο γεγονός και σημειώνει ότι «κινήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Με αφορμή ρεπορτάζ για την έρευνα των αστυνομικών αρχών σχετικά με φαινόμενο διαφθοράς υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στη Διεύθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα, η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει τα κάτωθι:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, βασική μας αρχή ήταν και παραμένει η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, τα οποία καταστρατηγούν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και – σε τελική ανάλυση – πλήττουν άμεσα τα δικαιώματα των πολιτών με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο.

Αμέσως μόλις η διοίκηση ενημερώθηκε για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, με προσωπική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του  θέματος, να γνωστοποιηθεί το εάν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων και για ποια αδικήματα κατηγορούνται, ώστε να τεθούν αμέσως εκτός υπηρεσίας.

Ταυτοχρόνως, με επιστολή του στον Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, ζητήθηκε άμεσα αναλυτική υπηρεσιακή αναφορά, ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Είμαστε απόλυτα σαφείς: καμία έκνομη, παραβατική, αντικοινωνική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Απολύτως καμία, ποτέ και για κανέναν λόγο.

Η συνεχής προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών προς τον πολίτη, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν μπορεί ούτε πρόκειται να ακυρωθεί  ή να επισκιαστεί από ανέντιμες πράξεις επίορκων υπαλλήλων. Πράξεις που θίγουν τον πολίτη, την Περιφέρεια, αλλά και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλοι μαζί, ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον. Και σε αυτόν τον δρόμο δεν χωρούν οι επίορκοι».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η αποκάλυψη ύπαρξης κυκλώματος στημένων εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται συγκεκριμένα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, δύο εκ των οποίων φημολογείται πως είναι και στελέχη της ΔΑΚΕ, αλλά και στελέχη Σχολών Οδηγών, εκθέτει τόσο τον κ. Πατούλη όσο και τον κ. Καραμανλή», αναφέρεται σε κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη.

«Έναν χρόνο πριν, ο κ. Καραμανλής υποσχόταν ότι το νομοσχέδιό του φέρνει αδιάβλητες εξετάσεις και πόλεμο στη διαφθορά.  Σήμερα, οι μεγαλοστομίες της Ν.Δ. καταρρέουν. Ο νόμος Καραμανλή παραμένει «γυμνός».

Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν εντοπίζονται και δεν εκτοπίζονται, αλλά επεκτείνουν και τη δράση τους. Με τη συμμετοχή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.  Οι κύριοι Πατούλης και Καραμανλής οφείλουν εξηγήσεις. Γνώριζαν ή όχι; Στη μία περίπτωση θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για συγκάλυψη, στην άλλη για ανικανότητα», προσθέτουν.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 21χρονη φοιτήτρια – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την παράσυρση

Παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας θα δηλώσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον της ανακρίτριας η οικογένεια της 21χρονης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το βράδυ της Δευτέρας, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη, με τον δικηγόρο Νικόλαο Ρουσσόπουλο να χαρακτηρίζει ως «προκλητικότατες» τις δηλώσεις του 26χρονου οδηγού.

«Η οικογένεια θα ασκήσει τα δικαιώματά της ούτως ώστε να μπορέσει να λάβει και αντίγραφα της δικογραφίας και να έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στην όλη διαδικασία», ανέφερε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος Νικόλαος Ρουσσόπουλος, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις του κατηγορούμενου όσον αφορά το πώς έγινε το συμβάν ήταν προκλητικότητες. Δεν μπορείς να ρίχνεις το σφάλμα στο θύμα, ότι αν πέρναγε από διάβαση δεν θα είχε συμβεί το ατύχημα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε και ως «τραγικές» τις δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι «το “έχω μετανιώσει και θέλω να συναντήσω την οικογένεια” θεωρώ ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όλες αυτές οι δηλώσεις γίνονται προκειμένου να διευκολύνει την ποινική του αντιμετώπιση, γιατί ο συγκεκριμένος έκανε ό,τι ήταν δυνατό να πράξει προκειμένου να αποφύγει την ταυτοποίηση. Όταν εξαφανίζεις τα στοιχεία τα οποία σε μπλέκουν σίγουρα δεν έχεις μετανιώσει αυτό το οποίο έχεις κάνει», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Χαροπαλεύει η 21χρονη 

Με την κοπέλα να δίνει πραγματική μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Παπαγεωργίου» για να κρατηθεί στη ζωή, ο κ. Ρουσσόπουλος εξηγεί ότι η οικογένεια βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Η οικογένεια είναι σε μια κατάσταση που πραγματικά καμία οικογένεια να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση. Είναι μια διαδικασία με την οποία λεπτό το λεπτό περιμένει να δει τι θα γίνει με το παιδί και βεβαίως, ευελπιστεί σε ένα θαύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτή τη φάση με την ποινική δικογραφία που μας αφορά, περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει ως είθισται με τον ανάλογο τρόπο».

Την ώρα που η 21χρονη φοιτήτρια δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα αφότου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη. Το μαύρο skoda που οδηγούσε ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής αφού έχει χτυπήσει και εγκαταλείψει την νεαρή κοπέλα διαφεύγει από την οδό Ιασωνίδου, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ