Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εξαφανίσθηκε 19χρονος από την Αθήνα – Συναγερμός στις Αρχές

Στις 16/12/23, εξαφανίσθηκε από την περιοχή της Αθήνας, ο Γρηγόρης Πανόπουλος, 19 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Γρηγόρη Πανόπουλου στις 19/12/23 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος των οικείων του καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Γρηγόρης Πανόπουλος έχει ύψος 1,80 μ., έχει 105 κιλά βάρος, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε γκρι τζιν παντελόνι, μαύρο φούτερ με κουκούλα, μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Το Missing Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ενηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα socialmedia, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ενηλίκων.

Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο

Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην οδό Αμπελώνων, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 22:00, ένα άτομο άνοιξε πυρ και τραυμάτισε στο πόδι ένα άλλο άτομο. Το θύμα γνώριζε τον δράστη και έδωσε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς.

Ο πιστολέρο κατάφερε να διαφύγει με ένα λευκό αυτοκίνητο.

Ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» βλέπει η ΕΛΑΣ – Αναστάτωση από τις σκηνές φαρ ουέστ – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών προειδοποιητικού χαρακτήρα φαίνεται πως είναι η αίτια της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Thesstoday.gr πρόκειται για ομάδα αλλοδαπών που «έδωσε ραντεβού» για οφειλές με το θύμα. Εκτιμάται πως περισσότερα από τρία άτομα προσέγγισαν τον 35χρονο και μέσα σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν να τον ξυλοκοπούν. Ακολούθως βγήκαν τα πιστόλια με αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί στο πόδι, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Έμπειρα στελέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών συλλέγουν μαρτυρίες και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Έντρομοι κάτοικοι και καταστηματάρχες έχουν βγει στους δρόμους καθώς άκουσαν τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και μαρτυρίες περιοίκων ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε οδηγό οχήματος έξω από κατάστημα εστίασης ενώ των πυροβολισμών προηγήθηκε άγριος ξυλοδαρμός.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τρίκαλα: Άγρια συμπλοκή μαθητών σε σχολική εκδρομή – Στο νοσοκομείο τρία αγόρια

Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα. Μαθητές από την Λάρισα και τα Γιάννενα που βρίσκονται σε εκδρομή στα Τρίκαλα, συνεπλάκησαν στον Μύλο των Ξωτικών, με αποτέλεσμα τρία αγόρια να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, οι μαθητές βρίσκονταν στο χριστουγεννιάτικο πάρκο, όταν άρχισαν να λογομαχούν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια. Τρεις έφηβοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει κάποια ανησυχία.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Aστυνομία, όπου οδηγήθηκαν οι συνοδοί καθηγητές ώστε να καταθέσουν για το συμβάν.

Σημειώνεται ότι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων βρέθηκαν 11 λεωφορεία γεμάτα μαθητές από τη Λάρισα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο. Τα λεωφορεία αναχώρησαν, αφού ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι.

Τρίκαλα: Ο «Μύλος των Ξωτικών» διέψευσε την άγρια συμπλοκή μαθητών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο «Μύλος των Ξωτικών» μέσα από την οποία έκανε γνωστή τη διάψευσή για το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, το οποίο έκανε λόγο για άγρια συμπλοκή μαθητών στο χριστουγεννιάτικο πάρκο, εξαιτίας της οποίας τρία ανήλικα αγόρια κατέληξαν στο νοσοκομείο.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το δημοσίευμα που έχει αναπαραχθεί από αρκετές ιστοσελίδες με πηγή την ιστοσελίδα trikalanews είναι ψευδές και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Καμία συμπλοκή (σ.σ. μαθητών) δεν έγινε σήμερα στο Μύλο των Ξωτικών και η διοργάνωση θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συμπλοκή μαθητών που είχαν πάει εκδρομή στα Τρίκαλα και για άγνωστο λόγο πλακώθηκαν στο ξύλο μέσα στον Μύλο των Ξωτικών, με 3 αγόρια να μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να είναι ανησυχητική.

Ωστόσο, ο Μύλος των Ξωτικών διέψευσε ρητά το αρχικό δημοσίευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Μύλο των Ξωτικών:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το δημοσίευμα που έχει αναπαραχθεί από αρκετές ιστοσελίδες με πηγή την ιστοσελίδα trikalanews είναι ψευδές και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Καμία συμπλοκή δεν έγινε σήμερα στο Μύλο των Ξωτικών και η διοργάνωση θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στο Μύλο των Ξωτικών πρωταρχικό μέλημα των διοργανωτών είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και ουδέποτε θα επιτρεπόταν να εξελιχθεί κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες επισκέπτες που μας επισκέπτονται καθημερινά και σας περιμένουμε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου να ζήσετε μαγικές στιγμές στο Μύλο των Ξωτικών».

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές και διαρρήξεις – Δύο 13χρονοι μεταξύ των συλληφθέντων

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 19 τετελεσμένων υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και 8 αποπειρών σε επιχειρήσεις και οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ανήλικοι αλλοδαποί 13 ετών και δύο ημεδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και επιπλέον της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τα πέντε ενεχόμενα πρόσωπα κατά το χρονικό διάστημα από 05/09/2023 έως 19/12/2023 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ περίπου, κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς σε οικίες των κατηγορουμένων και σε άλλο χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό τριακοσίων ευρώ περίπου, μικροποσότητα κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων αλλοδαπών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ζεφύρι: Συνελήφθησαν 3 άτομα που λήστεψαν 19χρονο και τον πυροβόλησαν με καραμπίνα

Συνελήφθησαν, το βράδυ του Σαββάτου (16/12) από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο Ζεφύρι, τρία άτομα, ηλικίας 34, 36 και 41 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία οι κατηγορούμενοι ευρισκόμενοι στο Μοναστηράκι, αφαίρεσαν το κινητό 19χρονου με χρήση σωματική βίας και διέφυγαν.

Αργότερα στην περιοχή του Ζεφυρίου, ο 41χρονος δράστης, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο με συνεπιβάτες τον 36χρονο και τον 34χρονο, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα το 19χρονο θύμα και το συγγενικό του πρόσωπο, οι οποίοι κινούνταν ομοίως με αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί, που κλήθηκαν στο σημείο, εντόπισαν το επίμαχο όχημα και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά. Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•12 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

•μαχαίρι και

•θήκη κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ