Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Eπιχείρησαν να κλέψουν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη από το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά – ΦΩΤΟ

Άγνωστοι έδεσαν με σχοινί και επιχείρησαν να κλέψουν, αποκολλώντας από τη βάση του, το μπρούτζινο άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που βρίσκεται στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021. Περίοικοι αντιλήφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ότι κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν το άγαλμα και ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργο Γιωργιάδη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και βρήκε το άγαλμα δεμένο με σχοινί και εντόπισε δίπλα στη βάση του ίχνη από ρόδες οχήματος με το οποίο επιχείρησαν να το σύρουν οι κλέφτες. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων καθώς παλαιότερα άγνωστοι είχαν αφαιρέσει γλυπτές αναπαραστάσεις από τη βάση του.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή και υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του χώρου καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κ.λπ. που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και στον φωτισμό του χώρου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» αναφέρει πως «θεωρεί πλέον ατιμωτική για την θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη την συνεχιζόμενη προσπάθεια βανδαλισμού του μνημείου του στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, το σωματείο θέτει ερωτήματα για τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και καλεί «την Αυτοδιοίκηση, την Πολιτεία τα κόμματα την Ελληνική Αστυνομία να θέσουν σε ύψιστη προτεραιότητα το ζήτημα του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά».

Τρίκαλα: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε λόφο – Τον βρήκαν οι συγχωριανοί του

Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου ενός 60χρονου άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός από τους συγχωριανούς του σε λόφο στο Ρίζωμα Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην Κάρπαθο.

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο enikos.gr και εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως ανέφερε «δεν εμπνέει καμία ανησυχία», τονίζοντας στη συνέχεια πως «είχε χαμηλή ένταση, όσο και χαμηλό να ήταν το εστιακό βάθος».

Να σημειωθεί πως το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 10 χλμ. βορειοδυτικά της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5,7 χλμ.

Χαλκίδα: Άνδρας εντοπίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το βράδυ της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, λίγο μετά τις 21:00, ένας άνδρας εντοπίσθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Κατσικογιάννη.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρέθηκαν στο σημείο έπειτα από κλήση πολιτών που περνούσαν από το σημείο, ενώ ειδοποιήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ώστε να διακομισθεί ο άνδρας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.

Τραγωδία στη Χαλκίδα: 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από την υψηλή γέφυρα

Τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής στην Χαλκίδα, καθώς ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από την υψηλή γέφυρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα. Περαστικοί σταματούσαν μόλις έβλεπαν τον άτυχο άνδρα -ο οποίος φαίνεται να διέμενε στο Βασιλικό- να βρίσκεται στην άκρη της γέφυρας προσπαθώντας να τον μεταπείσουν, κάτι που στάθηκε αδύνατον. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του.

Διερευνώνται τα αίτια της πράξης του από τις αστυνομικές αρχές.

Κολωνός: «Καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω την χαμένη αθωότητα της κόρης μου», λέει η μητέρα της 12χρονης

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της δίκης στο ΜΟΔ της Αθήνας στις 8 Ιανουάριου για τη φρικώδη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό η μητέρα της ανήλικης και κατηγορούμενη από τις δικαστικές αρχές μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Η μητέρα της ανήλικης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

«Όλη η δίωξη σε βάρος μου βασίζεται σε εικασίες. Ενώ εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και από εμένα ξεκίνησε η έρευνα ξαφνικά βρέθηκε κατηγορούμενη. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος μου. Ούτε ο Μίχος ούτε κανένας άλλος μπορεί να μου προσάψει το παραμικρό και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εδώ και μήνες έχουν βγει τα πορίσματα από τις άρσεις του απορρήτου και δεν έχει προκύψει εις βάρος μου τίποτα», λέει στην εφημερίδα η μητέρα της 12χρονης.

«Από την πρώτη στιγμή αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα αδικήματα τα οποία την βαραίνουν και πιστεύω ότι στο δικαστήριο θα αποδειχτεί ότι δεν έχει καμία εμπλοκή», είπε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Η μητέρα της ανήλικης βρίσκεται προφυλακισμένη από τον Οκτώβριο του 2022. Στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» μιλάει για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Ηλία Μίχο: «Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο Μίχος που τον γνωρίζαμε και παρουσιαζόταν σαν καλός οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος κακοποιούσε την κόρη μου με τον χειρότερο τρόπο. Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτά τα τέρατα και καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω τη χαμένη αθωότητα και την παιδική ηλικία της κόρης μου».

Η ίδια παρά τα στοιχεία της δικαιοσύνης αρνείται της κατηγορίες που την βαραίνουν. Δεν αρνείται όμως, όπως λέει, τις ευθύνες για τον εφιάλτη που έζησε το παιδί της. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε κάτω από τα μάτια μου, ότι με είχε συνεπάρει η τρέλα της καθημερινότητας και των οικονομικών προβλημάτων και δεν αντιλήφθηκα γρηγορότερα το τι συνέβαινε ώστε να βγάλω την κόρη μου από τον εφιάλτη», ανέφερε.

«Δεν είναι έτοιμη ψυχολογικά να αντιμετωπίσει αυτούς τους ανθρώπους. Από εκεί και μετά η διαδικασία είναι αυτή, είναι υποχρεωτικό να καθίσει δίπλα με τους κακοποιητές του παιδιού της. Θέλω να πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσει γιατί πρέπει να το αντιμετωπίσει και θα αποδείξει την αθωότητα της», πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

Συνολικά στο εδώλιο για την υπόθεση της ανήλικη εκτός από τη μητέρα της θα καθίσουν ακόμα 25 κατηγορούμενοι.

Κόρινθος: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (3/12) στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό της Κορίνθου.

Το τροχαίο συνέβη στη διασταύρωση με το Λουτράκι, όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο. Ο οδηγός του ΙΧ διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας korinthostv.gr, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Έρευνα για τις συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ