Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Καβάλα: Τραυματισμένος ανασύρθηκε περιπατητής σε δάσος

Ένας 58χρονος Γάλλος περιπατητής τραυματίστηκε μετά από πτώση σε απόκρημνο σημείο σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Ζυγός, στην Καβάλα.

Ο 58χρονος περπατούσε στο δάσος όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε μικρή χαράδρα.

Τον εντόπισαν και τον ανέσυραν τραυματισμένο, γύρω στις 7 το απόγευμα, άνδρες της πυροσβεστικής.

Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου και νοσηλεύεται.

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε οικία στο Γραικοχώρι – Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δύο άνδρες σε αποθηκευτικό χώρο στο Κορωπί Αττικής, όπου ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Πέμπτης (30/11).

Η φωτιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και χρειάστηκε η συμβολή 12 πυροσβεστών και τεσσάρων οχημάτων προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο.

Τρόμος για ζευγάρι ηλικιωμένων στη Χαλκίδα – Χαράκωσαν στο πρόσωπο μία 86χρονη, τους έκλεψαν και τον… σκύλο

Ένοπλη ληστεία με θύματα δυο Αμερικανούς πολίτες σημειώθηκε χθες το πρωί (29/11) στη Χαλκίδα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι δράστες τραυμάτισαν στο μάγουλο την ιδιοκτήτρια και μαζί με τα κλοπιμαία πήραν και τον σκύλο της οικογένειας.

Χθες το πρωί ζευγάρι Αμερικανών πολιτών μέσα στη πολυτελή κατοικία τους στη περιοχή Σκροπονέρια της Εύβοιας έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τριών κακοποιών.

Οι δράστες έκοψαν την εξωτερική περίφραξη της μονοκατοικίας και στη συνέχεια από την ανοιχτή πόρτα εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες και τους απείλησαν με μαχαίρι.

Μάλιστα, ένας από τους δράστες, πλησίασε το αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό της 86χρονης γυναίκας και στη συνέχεια την χαράκωσε στο πρόσωπο.

Ο δεύτερος συνεργός του, έριξε τον πάτωμα τον σύζυγό της και αφού τον ακινητοποίησε του αφαίρεσε από το λαιμό μια χρυσή αλυσίδα και την βέρα από το χέρι του, ενώ ο τρίτος ληστής έψαξε το σπίτι, βρήκε και άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Έκλεψαν ακόμη και… το σκύλο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, πως φεύγοντας τα μέλη τη συμμορίας, άρπαξαν και τον σκύλο που είχαν για συντροφιά τα θύματα.

Έπειτα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Οι ηλικιωμένοι ενημέρωσαν την αστυνομία και ανέφεραν στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μάσκες υγειονομικής προστασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακρίνουν τα πρόσωπά τους.

Βόρειο Σέλας: Πιθανή η εμφάνιση του εξαιρετικά σπάνιου φαινομένου ξανά στην Ελλάδα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, όταν το Βόρειο Σέλας έγινε για πρώτη φορά ορατό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Forecast Weather Greece, «σύμφωνα με το NOAA, μία μαζική εκτίναξη ηλιακού πλάσματος που συνέβη στις 28 Νοεμβρίου στην επιφάνεια του Ήλιου, αναμένεται να επηρεάσει την Γη την 1η Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να σημειωθεί μία ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G3, η οποία ενδέχεται να κάνει το Βόρειο Σέλας να γίνει ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Την τελευταία φορά που παρόμοιας ισχύος γεωμαγνητική καταιγίδα έκανε ορατό το Βόρειο Σέλας ακόμα και στα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη της Ευρώπης, σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου, όπου οι κάτοικοι στα βόρεια τμήματα της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας έγιναν μάρτυρες του εντυπωσιακού φαινομένου, με τον ουρανό να αποκτά ένα έντονα κόκκινο χρώμα», προσθέτει το το Forecast Weather, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, να γίνει ξανά ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που θα εξαρτηθεί ωστόσο και από τον βαθμό που θα διαταράξει και θα παραμορφώσει το μαγνητικό πεδίο της Γης η συγκεκριμένη ηλιακή έκλαμψη. Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μερικές από τις μεγαλύτερες γεωμαγνητικές καταιγίδες στην καταγεγραμμένη ιστορία πιθανόν να προκλήθηκαν από τέτοιας ισχύος μαζικές εκτοξεύσεις πλάσματος, όπως αυτή που συνέβη στις 28 Νοεμβρίου».

Ωστόσο, το Βόρειο Σέλας εξαιρετικά σπάνια γίνεται ορατό στα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου, αφού είναι ένα γεγονός που συμβαίνει κατά κανόνα μόνο στις βορειότερες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στην Φινλανδία και την Νορβηγία.

Κι όμως, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα να γίνει ξανά ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, επομένως και στην Ελλάδα, όπως και σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί και από τον βαθμό που θα διαταράξει και θα παραμορφώσει το μαγνητικό πεδίο της Γης η συγκεκριμένη ηλιακή έκλαμψη.

Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μερικές από τις μεγαλύτερες γεωμαγνητικές καταιγίδες στην καταγεγραμμένη ιστορία πιθανόν να προκλήθηκαν από τέτοιας ισχύος μαζικές εκτοξεύσεις πλάσματος, όπως αυτή που συνέβη στις 28 Νοεμβρίου.

Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο 60χρονος που πυροβολήθηκε στο στήθος έξω από το σπίτι του – ΦΩΤΟ

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 60χρονος Αλβανός που δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος έξω από το σπίτι του, το βράδυ της Πέμπτης (30/11) στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μαφιόζικο χτύπημα. Στο σημείο εντοπίστηκαν δυο κάλυκες πιθανόν των 9 mm.

Σημειώνεται πως ο τραυματίας μεταφέρθηκε εν ζωή στον Ευαγγελισμό, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 60χρονος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Προανάκριση διενεργεί το Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

 

Επεισόδια στα Εξάρχεια – Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (30/11) στα Εξάρχεια, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη.

Νέα Σμύρνη: Καρέ καρέ διάρρηξη σε ψητοπωλείο – Έσπασε την πόρτα και άρπαξε χρήματα και τάμπλετ

Διάρρηξη σημειώθηκε σε ψητοπωλείο στη Νέα Σμύρνη, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο ο δράστης έσπασε τζαμαρία του καταστήματος, άδειασε το ταμείο και εξαφανίστηκε.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, ο δράστης φαίνεται να έχει φτάσει στο ψητοπωλείο με μηχανάκι, φορώντας κράνος. Στη συνέχεια, έσπασε τη γυάλινη πόρτα, μπήκε στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Από την κάμερα του ταμείου, φαίνεται να ψάχνει τα συρτάρια όπου βρίσκει ελάχιστα χρήματα, τα οποία παίρνει και μαζί με αυτά αρπάζει και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούταν για ηλεκτρονικές παραγγελίες του καταστήματος.

Η ιδιοκτήτρια του ψητοπωλείου είπε στην ΕΡΤ ότι για άγνωστο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ενώ πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η δεύτερη διάρρηξη στο κατάστημα μέσα σε έναν μήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από την ασφάλεια για τον εντοπισμό του δράστη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ