Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χαλκιδική: Σε ξύλινο σπιτάκι έξω από την κατοικία του θα μείνει ο 82χρονος ανάπηρος που του κάνουν έξωση

Σε ξύλινο σπιτάκι έξω από την κατοικία του θα μείνει ο 82χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης από τα Νέα Φλογητά της Χαλκιδικής, τον οποίο κάνουν εκ νέου έξωση από το σπίτι του.

Από το βράδυ της Δευτέρας η κόρη του 82χρονου, Αναστασία Τζοχουνίδου γνώριζε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο της έξωσης του κ. Θεόφιλου από την οικία του, σε συνέχεια της υπόθεσης με τον πλειστηριασμό του σπιτιού του κ. Θεόφιλου.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι, όπως περιγράφει η κ. Αναστασία, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή βιντεοσκοπούσε με το κινητό της την όλη διαδικασία, για την οποία σημειώνεται ότι κανείς δεν επέδειξε εισαγγελική παραγγελία ή άλλο νόμιμο έγγραφο, σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com.

Το επόμενο δικαστήριο επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο και η οικογένεια του κ. Τζοχουνίδη είναι αποφασισμένη να μείνει έξω από το σπίτι, σε ξύλινο σπιτάκι. Απορία ωστόσο προκαλεί το ότι παραβλέπεται η απόφαση που έχει η οικογένεια, ενώ η έξωση πραγματοποιήθηκε χωρίς να τους προσκομίσουν έγγραφα.

Οι πληροφορίες της κας Αναστασίας αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης που πήρε το σπίτι με πλειστηριασμό, είχε ζητήσει από κάθε εταιρεία φύλαξης στη Χαλκιδική να αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού ως το επόμενο δικαστήριο, αλλά κανείς δεν δέχτηκε τη δουλειά, με αποτέλεσμα να στραφεί στις εταιρείες Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι των Ν. Φλογητών και όχι μόνο περνούν τις πρώτες βραδινές ώρες στο πλευρό του κ. Θεόφιλου σε ένδειξη συμπαράστασης.

Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη των συνεργείων για να μην υπερχειλίσει ο Χάραδρος

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των αρμόδιων συνεργείων για την αποφυγή υπερχείλισης του ποταμού Χάραδρου Αχαΐα, καθώς η περιοχή πλήττεται από έντονες βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί της Τρίτης (28/11).

Στην πόλη της Πάτρας η κακοκαιρία συνεχίζεται, με την παραλιακή πλευρά της να σφυροκοπάται από ισχυρούς ανέμους. Στην περιοχή του Καστελοκάμπου, σήμα SOS εκπέμπει ο ποταμός Χάραδρος που σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έχει «φουσκώσει» και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας για την διάνοιξη της κοίτης, ενώ έχει ήδη πέσει σκοτάδι. Σημειώνεται ότι σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται σπίτια και περιουσίες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, τόνισε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα tempo24 ότι η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται, ωστόσο τα συνεργεία παραμένουν στην περιοχή μαζί με ειδικό μηχάνημα, το οποίο στηρίζει τα αναχώματα.

Δείτε βίντεο:

Βόλος: Κατέρρευσε ανήλικη στην εκδήλωση για τo άναμμα του δέντρου

Μία ανήλικη μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το άναμμα του δέντρου στον Βόλο.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, η νεαρή αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε, ενώ στο σημείο βρισκόταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την παρέλαβε και τις προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του και δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της.

Κακοκαιρία: Οι 8 περιοχές που «βούλιαξαν» από την βροχή

Τις οκτώ περιοχές, οι οποίες «βούλιαξαν» από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που εκδηλώθηκαν σήμερα Τρίτη (28/11) παρουσιάζει το meteo.gr. Η νέα κακοκαιρία πλήττει σήμερα αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τα σημαντικότερα φαινόμενα εντοπίζονται στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Κρήτη, και στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 189 χιλιοστά. Μέχρι τις 19:30 συνολικά 10 μετεωρολογικοί σταθμοί καταγράφουν ημερήσιο ύψος βροχής ίσο ή μεγαλύτερο των 100 χιλιοστών. 

Με περίπου 530 μετεωρολογικούς σταθμούς που μεταδίδουν ζωντανά δεδομένα από όλη την Ελλάδα καθημερινά, το πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ προσφέρει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων. Η συντήρηση και η περαιτέρω πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου σταθμών κρίνεται από τους επιστήμονες επιβεβλημένη.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Ηλεία – Προκάλεσε ζημιές σε σπίτια – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει από το πρωί σήμερα (29/11) την Ηλεία.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ilialive.gr, oισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Πύργου και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μικρός ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή και έχει προκαλέσει ζημιές σε στέγαστρα.

Στο σημείο επιχειρούν συνεργεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου.

Χαλκίδα: Καρέ καρέ η διάρρηξη σε ψητοπωλείο στο κέντρο της πόλης – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από την διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (28/11) σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Χαλκίδας, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την είσοδο του καταστήματος, μπούκαραν μέσα και αναζητούσαν οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε, κάνοντας τα πάντα φύλλο και φτερό, σύμφωνα με το eviathema.gr.

Αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές στο κατάστημα μετά από ώρα απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης δεν είχε αφήσει πολλά χρήματα στην ταμειακή, πλην ενός συγκεκριμένου ποσού που συνηθίζει καθημερινά. O ίδιος διαπίστωσε το τι έχει συμβεί από τις κάμερες ασφαλείας, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα ώστε να καταγγείλει το γεγονός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ