Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Tροχαίο με μηχανή στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού

Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 22χρονου δικυκλιστή, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος των Μεταλλείων, όταν η μηχανή που οδηγούσε 22χρονος προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος, ενώ τραυματίστηκε και στα δύο άνω άκρα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δικυκλιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και παρά τα σοβαρά του τραύματα δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, ενώ δεν αποκλείεται να διακομιστεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 για νοσηλεία.

Το ΑΤ Δομοκού ανέλαβε την προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον τραυματισμό του νεαρού οδηγού.

Καβάλα: Μηχανικός πλοίου τραυματίστηκε στο κεφάλι

Μηχανικός πλοίου υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο πλοίαρχος ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ότι ο 31χρονος ναυτικός στην προσπάθεια του να εισέλθει στον χώρο του μηχανοστασίου, χτύπησε σε στεγανή πόρτα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου παραμένει για νοσηλεία. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Συνελήφθη ο «δράκος των Εξαρχείων» – Ο 23χρονος Σύρος είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης ο «δράκος των Εξαρχείων», που έχει σκορπίσει τον τρόμο στις γυναίκες που ζουν και κινούνται στην περιοχή. Ο 23χρονος από την Συρία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος, το βράδυ της Τρίτης (21/11).

Αυτή την ώρα οδηγείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθούν οι κοπέλες που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, ώστε να τον αναγνωρίσουν.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον άνδρα, ο οποίος φέρεται να έκανε τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τουλάχιστον τριών γυναικών, σε κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων, μέρα μεσημέρι, ακόμη και νωρίς το πρωί.

Κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του από τις περιγραφές που έδωσαν οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν, αλλά και από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που είχαν στη διάθεσή τους.

Όπως μετέδωσε το enikos.gr, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 23 ετών από την Συρία, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί το 2020 για την απόπειρα βιασμού μίας 70χρονης γυναίκας, στον Άλιμο. Ο 23χρονος καταδικάστηκε και εξέτισε την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών, ενώ αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τρεις καταγγελίες στις Αρχές 

Μέχρι στιγμής, τρεις γυναίκες έχουν καταγγείλει επίσημα στην αστυνομίας, ότι ο δράστης τους επιτέθηκε σεξουαλικά στα Εξάρχεια.

Οι τρεις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον άνδρα. Και οι τρεις ανέφεραν ότι ο δράστης τα έχασε κι έφυγε όταν οι ίδιες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ενώ τους έδωσε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Η τέταρτη γυναίκα που δέχτηκε επίθεση στην περιοχή της Αθήνας, δεν έχει πάει να καταθέσει ακόμη στις αστυνομικές αρχές.

«Πήγε να με βιάσει»

Το ρολόι έδειχνε 07:15 το πρωί της Δευτέρας (20/11), όταν ο «δράκος των Εξαρχείων» επί της οδού Εμμ. Μπενάκη και Νικηταρά έριξε κάτω μία 29χρονη κοπέλα και προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, ο δράστης ακολουθεί με απόλυτη ψυχραιμία την 29χρονη, η οποία πηγαίνει στην εργασία της. Ξαφνικά, τον αισθάνεται να επιταχύνει το βήμα του, ενώ στη συνέχεια πέφτει πάνω της.

Για κάποια δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια των κατοίκων η 29χρονη παλεύει να σωθεί. Ο θυρωρός από την απέναντι πολυκατοικία αρχίζει να φωνάζει, και ο δράστης, όπως λέει, ψύχραιμος αφήνει το θύμα του και φεύγει.

Συγκεκριμένα, ο θυρωρός παρακολουθούσε σαστισμένος τα όσα συνέβαιναν, ενώ θεωρούσε ότι επρόκειτο για ληστεία και βγήκε στον δρόμο. «Αντίκρισα τον δράστη να βρίσκεται πάνω από την κοπέλα και αυθόρμητα μου βγήκε μία φωνή. Δεν ξέρουμε πώς την έριξε κάτω, ή αν είχε χτυπήσει. Μου είπε χαρακτηριστικά “πήγε να με βιάσει”. Το μόνο που μπόρεσα να συγκρατήσω από αυτόν, ήταν τα ανοιχτά χρώματα. Είναι ξανθός, μετρίου αναστήματος και δεν είμαι σίγουρος αν είναι ξένος. Μου έκανε εντύπωση η ώρα που το έκανε αυτό αλλά και η ψυχραιμία που έδειξε».

«Ευτυχώς αυτή του γλίστρησε, φώναξαν και τα παιδιά από απέναντι και την γλυτώσανε την κοπέλα» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δύο επιθέσεις μέσα σε 10 λεπτά

Την ώρα που η 29χρονη λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από τα άτομα που την γλύτωσαν, ο «δράκος των Εξαρχείων», σύμφωνα με την καταγγελία στις Αρχές, προχωρά προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής 17 και μόλις 10 λεπτά αργότερα, επιτίθεται σε μία 27χρονη.

Σύμφωνα με την περιγραφή του δεύτερου θύματος, ο δράστης προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και της έκλεισε το στόμα. Η 27χρονη αντιστάθηκε και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Η επίθεση σε 13χρονη

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, πως 2 ημέρες νωρίτερα, στις 18 Νοεμβρίου, ο «δράκος» επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο κατήγγειλε την επίθεση στις Αρχές. Σύμφωνα με την κατάθεση του παιδιού, ήταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν επί της οδού Βαλτετσίου, ο δράστης την άρπαξε από την μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις.

Το κορίτσι φώναξε βοήθεια και ο δράστης απομακρύνθηκε.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Δύο γιατροί για τον αξονικό τομογράφο

Με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία καλύπτονται τα κενά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο τμήμα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν συνθήκες εξάντλησης λόγω των συνεχόμενων εφημεριών που ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μόλις δύο μόνιμοι γιατροί και ένας επικουρικός από εννέα έχουν απομείνει στο τμήμα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας του Γενικού Κρατικού στην Νίκαια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο σε κάθε εφημερία πηγαίνουν κατά μέσο όρο 1.000 ασθενείς και πραγματοποιούνται 200 με 220 αξονικές.

«Αν την επόμενη μέρα δεν έχουμε γιατρό στον αξονικό σημαίνει πως ένας νέο που χειρουργείται και χρειάζεται αξονική μετά το χειρουργείο δεν θα μπορεί να την κάνει θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του», αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό η αναισθησιολόγος Μαίρη Αγορογιάννη.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι το 2021 συνταξιοδοτήθηκαν 5 γιατροί και στα τέλη του 2022 παραιτήθηκαν άλλοι τέσσερις λόγω φόρτου εργασίας όμως τα κενά αυτά δεν καλύφθηκαν με νέες προσλήψεις.

«Έχουμε φτάσει να κάνουμε 12 και 13 εφημερίες εγώ και μία συνάδελφος το προηγούμενο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται με επισφαλείς γνωματεύσεις λόγω εξάντλησης και μη δυνατότητας να δούμε το περιστατικό προσεκτικά και με τον τρόπο που πρέπει», λέει η Κωνσταντίνα Μπούχρα, γιατρός αξονικού τομογράφου.

Οι εφημερίες καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία ενώ τα ραντεβού εξωτερικών ασθενών για αξονικές τομογραφίες έχουν διακοπεί σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα τέσσερις θέσεις γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ’ όλα» 2023 αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα σε ειδικότητες όπως στους ακτινολόγους, αναισθησιολόγους και παθολόγους.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα γι’ αυτές τις άγονες ειδικότητες αλλά και για άγονες περιοχές, ελπίζω να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα σύντομα που θα θεωρηθούν γενναία και γενναιόδωρα», ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ θα δώσει λύση καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία θα αναβαθμιστούν διοικητικά με υποδομές και προσωπικό.

Σέρρες: Νέα τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα – Χειροπέδες σε ένα άτομο

Στην σύλληψη ενός άνδρα για τηλεφωνική απάτη προχώρησαν οι Αρχές στις Σέρρες, την ώρα που ο δράστης παραλάμβανε από την ηλικιωμένη γυναίκα χρήματα και κοσμήματα.

Τα χρήματα και τα χρυσαφικά – που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τα έξοδα του χειρουργείου – βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκαν καλά κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε 7.000 ευρώ και κοσμήματα, που απέσπασε νωρίτερα από την ηλικιωμένη

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, της είχε τηλεφωνήσει συνεργός του προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα αλλοδαπός άνδρας χθες (20 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι στις Σέρρες, για το αδίκημα της απάτης.

Συγκεκριμένα, συνεργός του προαναφερόμενου άνδρα, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς και βρέθηκαν καλά κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν την ίδια μέρα να εξαπατήσουν ακόμα 5 γυναίκες σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με ακόμα έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Λάρισα όπου κρατείται για παρόμοια περίπτωση απάτης (σχετικό το από 20-11-2023 Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας) και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι στις 9 και 19 Οκτωβρίου 2023, ενέχονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα έχει σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών για εξαπάτηση ηλικιωμένης, που έγινε την 29η Σεπτεμβρίου 2023 στις Σέρρες (σχετικό το από 20-11-2023 Δελτίο Τύπου μας).

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Θύμα διάρρηξης έπεσε πρώην παίκτρια του Survivor – «Πόσο Άγιο είχα; Έχω πάθει σοκ»

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Δευτέρας, 21/11, πρώην παίκτρια του Survivor.

Μάλιστα, την είδηση έκανε γνωστή η ίδια με μια σειρά από βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Mιλώντας στο Mega, η γυμνάστρια Άσπα Πρεδάρη αναφέρθηκε στην περιπέτειά της κι όπως επεσήμανε: «Καθώς γύρναγα από τη δουλειά μου, είδα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου έναν μελαμψό νεαρό γύρω στα 20 να κάθεται. Κατευθείαν επειδή κάτι δε μου κόλλαγε, τον ρώτησα τι έκανε εκεί και άργησε να μου απαντήσει ότι απλά καθόταν. Είδα τον φόβο στα μάτια του».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ανοίγω το κινητό μου να τον βγάλω ένα βίντεο γιατί σκέφτηκα ότι ή έχει μπει κάποιος στο σπίτι και έχει κλέψει ή κοιτάζει για να έρθει άλλη στιγμή. Έτσι όπως άνοιγα το κινητό μου, πήγα στο μπαλκόνι μου να δω αν έχει γίνει διάρρηξη.

Ξαφνικά, βγαίνει ένας γύρω στα 20 με ένα λευκό καπέλο, περνάει ξυστά από μπροστά μου, κάνω το χέρι μου ενστικτωδώς να τον πιάσω και αρχίζουν και τρέχουν μακριά. Νευριάζω, τρέχω και εγώ από πίσω τους. Ήθελα να προλάβω να τους βγάλω ένα βίντεο.

Ύστερα, σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν και κάποιος άλλος μέσα γιατί είχαν σπάσει το τζάμι και γύρισα πίσω μήπως προλάβω και τον άλλον. Τελικά δεν ήταν κάποιος. Φαινόντουσαν άπειροι, σαν να μην είχαν ούτε μεταφορικό μέσο μαζί. Ήταν φοβισμένοι, έτρεξαν αμέσως να φύγουν», πρόσθεσε περιγράφοντας την στιγμή που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κλέφτες.

Tέλος όπως επισήμανε η αθλήτρια «ήμουν στο σημείο που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή. Ευτυχώς που γύρισα πιο νωρίς από τη δουλειά και δεν πρόλαβαν να μου πάρουν πράγματα. Πόσο Άγιο είχα; Έχω πάθει σοκ… ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ