Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πεύκη: Φωτιά σε εστιατόριο επί της οδού Βύρωνος – Άγνωστοι πέταξαν εύφλεκτο υλικό – Ένας τραυματίας

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου στις 03:20 σε εστιατόριο επί της οδού Βύρωνος στην Πεύκη Αττικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής και όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, άγνωστοι πέταξαν στο εσωτερικό του εστιατορίου εύφλεκτο υλικό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Μάλιστα κατά την διαφυγή τους οι δράστες τραυμάτισαν στο κεφάλι κι έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια. Η φωτιά προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές στο εστιατότιο.

Καλλιθέα: Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Μηχανή συγκρούστηκε με ταξί – Νεκρός ο δικυκλιστής

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη Λεωφόρο Συγγρού, στην έξοδο προς Γλυφάδα, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, μηχανή προσέκρουσε στην πίσω αριστερή ρόδα ενός ταξί. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο δικυκλιστής εκτινάχθηκε στην άσφαλτο.

Στο σημείο του τροχαίου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον άτυχο αναβάτη χωρίς τις αισθήσεις του.

Η προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ζάκυνθος: Ανατροπή στην υπόθεση πυροβολισμού σκύλου – Ηθική αυτουργός η ιδιοκτήτρια

Σε πλήρη ανατροπή οδηγήθηκε η υπόθεση της θανάτωσης δια πυροβολισμού σκύλου στο Μουζάκι, καθώς από την ανάκριση προέκυψε πως ο δράστης, ένας Ζακυνθινός 43 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο, αφού του το ζήτησε η ίδια η ιδιοκτήτρια του ζώου, η οποία είναι και θεία του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ Ζακύνθου, ο δράστης πήρε ένα δίκανο που κατείχε, πήγε στο σπίτι της 63χρονης θείας του, πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της. Η κατηγορούμενη πλέον ως ηθική αυτουργός ιδιοκτήτρια του σκύλου, ζήτησε από τον φυσικό αυτουργό ανηψιό της να σκοτώσει το ζώο, καθώς όπως ισχυρίστηκε είχε γίνει επιθετικό απέναντί της.

Ο 43χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της θανάτωσης ζώου συντροφιάς, που είναι κακούργημα και πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ, ενώ παραπέμπεται και για το νόμο περί όπλων. Η 63χρονη θεία του, κατηγορείται για ηθική αυτουργία στο κακούργημα της θανάτωσης ζώου συντροφιάς. Και οι δύο αναμένεται να περάσουν το μεσημέρι το κατώφλι της εισαγγελίας Ζακύνθου.

Περιστέρι: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες, 13, 14 και 16 ετών, για τον ξυλοδαρμό της μαθήτριας

Τρεις ανήλικες ηλικίας 13, 14 και 16 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής για τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 13χρονης συμμαθήτριάς τους σε Γυμνάσιο στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε άλλα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τη δράση της στην κατεύθυνση της πρόληψης και της καταστολής της νεανικής παραβατικότητας, στο πλαίσιο ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των ανηλίκων.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 17-11-2023 στο Περιστέρι, -3- ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικες επιτέθηκαν με λακτίσματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι.

Επιπλέον αναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μετά τον ξυλοδαρμό, της έστειλαν και απειλητικά μηνύματα: Θα σε αποτελειώσουμε

Στις εικόνες που μετέδωσε το Star καταγράφεται ο άγριος ξυλοδαρμός της μαθήτριας από άλλες συμμαθήτριές της, στο προαύλιο του σχολείου. Οι τρεις μαθήτριες χτυπούν την 13χρονη, της ρίχνουν γροθιές και κλωτσιές στην πλάτη και τα πόδια, ενώ δεν διστάζουν να την σύρουν ακόμη και από τα μαλλιά.

Εξίσου σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι ο ξυλοδαρμός της 13χρονης λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών, οι οποίοι αντί να σπεύσουν να σώσουν το κορίτσι, βγάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα και καταγράφουν τις σκηνές.

«Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου… εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνουν και τίποτα χειρότερο. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνα παιδιά. Για ασήμαντη αφορμή… κάποιοι το παίζουν αρχηγοί μέσα στο σχολείο» τονίζει ο πατέρας της μαθήτριας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η 13χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων με χτυπήματα στο κεφάλι. «Πήγαμε στο “Παίδων”, την εξέτασε γιατρός, έκανε αξονική… είχε πονοκέφαλο από τα χτυπήματα στο κεφάλι… στο σώμα είχε κάτι εκδορές. Μετά την αστυνομία δεχόταν απειλητικά μηνύματα ότι “θα σε αποτελειώσουμε” και τέτοια…» δήλωσε ο πατέρας της μαθήτριας.

Νεκρή μέσα στην καμπίνα της εντοπίστηκε επιβάτιδα πλοίου στο δρομολόγιο Χίος – Πειραιάς

Χωρίς της αισθήσεις της εντοπίστηκε στην καμπίνα της επιβάτιδα σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χίος – Πειραιάς.

ΗΛιμενική Αρχή Τζελέπη, ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα (20/11) από μέλος του πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Χίου προς το λιμάνι του Πειραιά, για την ανάγκη διακομιδής ημεδαπής επιβάτιδας, η οποία έχασε τις αισθήσεις της στην καμπίνα της.

Στην γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο με 26.000 ευρώ

Βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/11) σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι δύο δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έφτασαν με αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει πινακίδες, έξω από το βενζινάδικο της περιοχής στις 02:14 τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο υπό την απειλή όπλου, ενώ τον χτύπησαν και με βαριοπούλα στην πλάτη. «Μπούκαραν» στο πρατήριο, μαζί με τον υπάλληλο, και παρέμειναν στον χώρο για μόλις 2 λεπτά, καταφέρνοντας να «ξηλώσουν» το χρηματοκιβώτιο και να αποχωρήσουν με 26.000 ευρώ στα χέρια τους.

Οι δύο δράστες, οι οποίοι μιλούν άπταιστα ελληνικά, αναζητούνται από τα στελέχη της Ασφάλειας Ασπροπύργου.

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών σε πατέρα που βίαζε την κόρη του μπροστά στον ανάπηρο αδελφό της – «Η μάνα μου γνώριζε»

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 57χρονο πατέρα ο οποίος φέρεται ως δράστης πράξεων που προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. Ο ίδιος, κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης κόρης του, από το 2007 έως το 2009, ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσια δικηγόρο ενώ από σήμερα κατέστη φυγόποινος. Ο 57χρονος δεν εντοπίστηκε και δεν εμφανίστηκε για να απολογηθεί ούτε ενώπιον του 1ου τακτική ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, στις 11 Απριλίου 2022.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από 13 χρόνια. Το 2022, η 30χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τις αδιανόητες πράξεις. Ανέφερε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της, με την απειλή όπλου, τη βίαζε, από τα 15 έως τα 17 της χρόνια, μπροστά στα μάτια του ανήλικου αδελφού της ο οποίος λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Είμαι σημαδεμένη για μια ζωή»

Η κατάθεση της παθούσας, στο δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, καθώς ο πατέρας της τη βίαζε με την απειλή όπλου μπροστά στον ανάπηρο μικρότερο αδελφό της. Η 30χρονη επισήμανε πως δεν βρήκε στήριξη από τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό της οι οποίοι γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.

“Προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Το ήξερε η μητέρα μου κι ο άλλος, ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Του έλεγα “σε παρακαλώ, σώσε με”. Ζήτησα από τον αδελφό μου να καταθέσει και μου είπε: “Θα μας κάνεις ρεζίλι”. Όταν είπα στη μάνα μου ότι “με βιάζει”, αυτή με απειλούσε ότι αν μιλήσω θα μου κάνει κακό και σε μένα και στις κόρες μου. Έχω να μιλήσω με τη μάνα μου, από τον Ιανουάριο του 2022. Μου είπε να μην αναφέρω το όνομα της. Δεν έχω καμία επαφή μαζί της ούτε τηλεφωνικά” κατέθεσε η παθούσα.

“Ο πατέρας μου πάντα κακοποιούσε την μητέρα μου. Μια φορά την χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι. Μπαινοέβγαινε στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Εμείς ήμασταν νόμιμα στην Ελλάδα, αυτός όχι. Τον Αύγουστο του 2009 έγινε ο τελευταίος βιασμός. Όταν γνώρισα τον άνδρα μου, το 2010, του το είπα από την πρώτη στιγμή. Αλλά δεν του είπα ποιος το έκανε. Ο σύζυγος μου με στήριξε από την αρχή.

Φοβόμουν για τη ζωή μου, για τον άνδρα και για τις κόρες μου. Τον Ιανουάριο του 2022, τον κατήγγειλα. Αυτός με απείλησε ότι θα κάνει το ίδιο στις κόρες μου. Καμία γυναίκα, κανένα παιδί να μην βιώσει αυτό που βίωσα εγώ. Ακόμη και σήμερα το ξανά βιώνω. Εγώ είμαι σημαδεμένη για μια ζωή. Τουλάχιστον να μην νιώσουν και τα παιδιά μου το ίδιο” επισήμανε.

Ακόμη πρόσθεσε: «Με φόβισαν οι απειλές της μητέρας μου. Με χτυπούσε όταν ήμουν μικρή κι ότι έλεγε το έκανε. Μου είπε ότι θα μου καταστρέψει το γάμο, αν μιλήσω. Φοβόμουν ότι θα χάσω τον άνθρωπο μου, γι’ αυτό δεν έκανα την καταγγελία πιο νωρίς. Πήρα θάρρος όταν απείλησε τα παιδιά μου. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου μεγάλωσε με τον παππού και την γιαγιά. Μάλωναν συνέχεια με τον πατέρας μου γιατί ο αδελφός μου δεν ήθελε να έχει πάρε- δώσε μαζί του».
Στην κατάθεση της, η μητέρα της παθούσας και σύζυγος του κατηγορούμενου ανάφερε πως δεν ήξερε τίποτα. « Το άκουσα πρώτη φορά το 2022. Τον κατηγόρησε (σ.σ. τον πατέρα της) γιατί δεν της πήρε τα δώρα που του ζήτησε για τις γιορτές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Πως έγινε η καταγγελία

Με αφορμή ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που έγινε την πρωτοχρονιά του 2022, στο σπίτι μητέρας της, η παθούσα αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της ύστερα από σχεδόν 13 χρόνια. Τα λεγόμενα της επιβεβαιώθηκαν ως αληθή, από πραγματογνώμονα- ψυχολόγο, και ο 57χρονος πατέρας κατέστη κατηγορούμενος.

Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψαν τα εξής:

Η παθούσα, την 3η Ιανουαρίου 2022, κατήγγειλε στην αστυνομία την εξακολουθητική σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009, όταν η ίδια ήταν 15 – 17 ετών, εντός διαμερίσματος όπου διέμενε με τη μητέρα της και τους αδελφούς της, ηλικίας 14-16 ετών και 7-9 ετών, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα όπου μετοίκησαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ