Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3 Ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας

Σεισμός 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοιχτά της Λακωνίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 68 χλμ. Νοτιοδυτικά του Γερολιμένα Λακωνίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9,7 χλμ.

Κακοκαιρία: Ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» από τους θυελλώδεις ανέμους και τα κύματα

Μεγάλη μάχη δίνουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού για να κρατήσουν σταθεροποιημένο το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο έχει υποστεί ζημιά καθώς χτύπησε στο ντόκο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Το αντιτορπιλικό έχει υποστεί μεγάλο ρήγμα στο κάτω μέρος της πρύμνης και, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, άρχισαν να μπαίνουν νερά. Ήδη έχουν σφραγιστεί τα πίσω στεγανά, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να πάρει επικίνδυνη κλίση. Μάλιστα, ξηλώθηκε και η σκάλα λόγω της θαλασσοταραχής, όπως αναφέρθηκε.

Από το πρωί, δεν έχουν σβήσει οι μηχανές από το ρυμουλκό, που έχει φτάσει στην περιοχή και προσπαθεί να κρατήσει σταθερό το «Βέλος», ώστε να μην παρασυρθεί από τους ανέμους και τα κύματα πάνω στην προβλήτα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν την παραλία της Θεσσαλονίκης παρέσυραν το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», που είναι αγκυροβολημένο στην Νέα Παραλία, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι σάρωσαν όλο το παραλιακό μέτωπο και το πλοίο με την ιστορική αντιδικτατορική δράση χτύπησε στο ντόκο.

 

Η κινητοποίηση του πληρώματος απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ δίπλα στο γέρικο σκαρί έσπευσαν ρυμουλκά που το ακινητοποίησαν.

 

 

Απάτη με αλιευτικά καύσιμα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 17 κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι 17 κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου μέσω της διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, υπόθεση που αποκάλυψε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν, και πέρασαν σήμερα το κατώφλι του γραφείου της 1ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν, είναι ένας τελωνειακός κι ένας λιμενικός, όπως επίσης ιδιοκτήτες σκαφών παράκτιας αλιείας, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων και αλιείς.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας – δωροληψίας υπαλλήλου (και συνέργεια στην πράξη αυτή), την οποία αρνήθηκαν στις απολογίες.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να αφήσουν άπαντες ελεύθερους, κατά περίπτωση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Στον τελωνειακό και τον λιμενικό επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση- στον πρώτο 10.000 και στον δεύτερο 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα 57 άτομα, η προκληθείσα ζημιά για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 175.00 ευρώ.

Άγριο επεισόδιο στην Εύβοια: 25χρονος έβγαλε μαχαίρι σε 20χρονο στο Αλιβέρι

Άγριο επεισόδιο μεταξύ δύο νεαρών συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου (18/11) στο Αλιβέρι, στην Εύβοια. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες στο evima.gr, ένας 25χρονος επιτέθηκε σε έναν 20χρονο και μάλιστα φέρεται να έφτασε στο σημείο να τον απειλήσει με μαχαίρι.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο 25χρονος ρώτησε με επιτακτικό ύφος τον 20χρονο «πού πας εσύ». Το περιστατικό συνέβη ενώ ο δεύτερος περνούσε από τον πεζόδρομο Αλιβερίου. Τότε, ο 20χρονος απάντησε «τι σε ενδιαφέρει εσένα πού πηγαίνω εγώ», με αποτέλεσμα ο 25χρονος να του επιτεθεί και να αρχίσει να τον χτυπάει με μπουνιές. 

Περαστικοί φώναζαν βοήθεια, όπως και ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος έβγαζε χρήματα από το ATM τράπεζας. Ο 20χρονος, προκειμένου να αμυνθεί, τράβηξε και έσκισε την μπλούζα του 25χρονου, ο οποίος τότε φέρεται να έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι για να του επιτεθεί. 

Ο 20χρονος κατάφερε να ξεφύγει, τρέχοντας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, τελικά ο 25χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην Χαλκίδα.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ανέμων – Κανονικά τα δρομολόγια για Κρήτη

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθούν κανονικά απόψε τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων με προορισμό την Κρήτη.

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου,  καθώς δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Κανονικά διεξάγονται, ωστόσο, τα δρομολόγια από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι.

Την ίδια ώρα, κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Εξάλλου, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ