Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χαλκίδα: Ρομά καίνε ό,τι βρουν μπροστά τους – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Χάος επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη Χαλκίδα, καθώς ομάδα ατόμων Ρομά, είχαν βγει στον δρόμο και βάζουν φωτιές σε ότι βρουν μπροστά τους.

Ο δρόμος για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστός από την αστυνομία, με τους Ρομά να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς, πυροσβέστες αλλά και απλούς πολίτες.

Νωρίτερα μάλιστα δυνάμεις τις αστυνομίας έκανε χρήση δακρυγόνων ώστε να απωθήσει τα άτομα.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το eviathema.gr:

Καλαμάτα: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε ελαιοπερίβολο

Η σορό ενός άνδρα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, μέσα σε ελαιοπερίβολο στην οδό Δομίνικου Θεοτοκοπούλου, κοντά στο Πειραματικό Γυμνάσιο στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το eleutheriaonline.gr, τη σορό εντόπισε περίοικος και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές που έφθασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άνδρα 62 ετών κάτοικο Καλαμάτας, ο οποίος δεν είχε εμφανή σημάδια που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Από την αστυνομία παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 62χρονου.

Επεισόδια με Ρομά: «Για χιλιοστά δεν έχασα το μάτι μου» λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Αλιάρτου

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικές δυνάμεις στην Θήβα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων μάλιστα τραυματίστηκε και ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Ο κ. Ντασιώτης μίλησε στο enikos.gr για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, ενώ αναφορικά με τον τραυματισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε πως «για χιλιοστά δεν έχασα το μάτι μου».

«Απόψε ήταν δεύτερη νύχτα των επεισοδίων που ξεκίνησαν χθες με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου», ανέφερε στο enikos.gr o δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, ο οποίος σημείωσε πως «χθες τα πράγματα ήταν λίγο πιο ήρεμα, καθώς πολύ γρήγορα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί διασκορπίστηκε χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας». 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλιάρτου οι ομάδες Ρομά «είχαν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να κλείσουν τον δρόμο σε ένα σημείο που δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να μείνει κλειστό, καθώς είναι πολύ σημαντικό για την κυκλοφορία των πολιτών αλλά και των οχημάτων».

Στην συνέχεια, ο κ. Ντασιώτης μας περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που βίωσε στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνέυματα.

«Έφτασα στο σημείο με σκοπό να τους πείσω να μην κλείσουν τον δρόμο. Το πλήθος ήταν πιο εξαγριωμένο σε σχέση με χθες, ενώ υπήρχαν και ομάδες ατόμων από άλλες περιοχές

Έτσι, επιχείρησα να μιλήσω και μαζί τους, ωστόσο, τα άτομα που προέρχονταν από τις γύρω περιοχές ξεκίνησαν να μου επιτίθενται με σπρωξίματα», είπε συγκεκριμένα.

Επίσης, αναφορικά με τον τραυματισμό του o ίδιος σχολίασε στο enikos.gr: «Ξαφνικά, κάποιος με χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Χρειάστηκαν 4 ράμματα στο φρύδι μου και οι γιατροί μου είπαν πως για χιλιοστά δεν έχασα το μάτι μου 

Τη στιγμή εκείνη μου ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Θόλωσαν τα πάντα γύρω μου, άρχισα να ζαλίζομαι και δεν είχα δυνάμεις να φύγω από το σημείο, έτρεξε πάρα πολύ αίμα από το τραύμα και μόνο με την βοήθεια και άλλων ατόμων μπορούσα απομακρυνθώ από το σημείο και να μεταφερθώ στο Κέντρο Υγείας» 

Τέλος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλιάρτου Γιώργο Ντασιώτη: «Αύριο προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη μέρα καθώς θα γίνει η κηδεία του 17χρονου».

Κερατσίνι: Συνελήφθη 41χρονος για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Κερατσίνι, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου της υποδιεύθυνσης Περιπολιών της διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Ο 41χρονος συνελήφθη τη στιγμή που πλησίαζε διερχόμενους πολίτες, με σκοπό την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 363 πακέτα τσιγάρα και 48 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και χρηματικό ποσό 175 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του δικογραφία από το τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

λαθραία τσιγάρα Κερατσίνι

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ – Τραυματίστηκε μια 30χρονη

Tροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/11) στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο Φίλυρο όπου ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, το ατύχημα συνέβη στη λεωφόρο Παπανικολάου και από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μια γυναίκα 30 ετών, η οποία επέβαινε στο λεωφορείο.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Χανιά: Τεράστια μέδουσα στην Χρυσή Ακτή – Δείτε BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ