Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαμία: Απομακρύνθηκε από το ρέμα το αυτοκίνητο που έκανε «βουτιά» κάτω από τη γέφυρα στις Βαρδάτες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν η οδηγός και η συνεπιβάτης ενός οχήματος στη Λαμία, που έκανε «βουτιά» από γέφυρα και «προσγειώθηκε» ανάποδα στο ρέμα στην είσοδο της κοινότητας Βαρδάτες.

Το τροχαίο συνέβη το βράδυ της Παρασκευής. Η οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί ανάποδα στην κοίτη του ρέματος. Ευτυχώς, τόσο η οδηγός όσο και η συνοδηγός δεν τραυματίστηκαν.

Σήμερα το μεσημέρι, (Κυριακή, 5/11), οργανώθηκε επιχείρηση και με γερανό απομακρύνθηκε το αυτοκίνητο από το ρέμα.

Δείτε εικόνες από το lamiareport.gr:

Θεσσαλονίκη: Το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό – Εντυπωσιακές εικόνες

Μαγικές εικόνες στον ορίζοντα από ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που γίνεται για πρώτη φορά ορατό στη Θεσσαλονίκη.

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας χαρίζοντας μαγικές εικόνες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του Northmeteo, το κόκκινο χρώμα που πήρε ο ουρανός «μοιάζει σαν ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, αλλά στην πραγματικότητα είναι το Βόρειο Σέλας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται για πρώτη φορά ορατό στην Θεσσαλονίκη εξαιτίας μίας ιδιαίτερα ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας (ηλιακή έκλαμψη), που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βόρειο Ημισφαίριο».

Εικόνα από Θεσσαλονίκη:

Το εντυπωσιακό φαινόμενο είναι ορατό και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Δείτε εικόνα από τις Σέρρες:

Δείτε εικόνα από τη Χαλκιδική:

Γιατί το Βόρειο Σέλας εμφανίστηκε με κόκκινο χρώμα στους ουρανούς

Σύμφωνα με την επιστημονική εξήγηση που δημοσίευσε η σελίδα Forecast Weather Greece, το κόκκινο χρώμα του Βορείου Σέλαος οφείλεται σε συγκρούσεις σωματιδίων μικρότερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα (240 χιλιόμετρα), ύστερα από έντονη ηλιακή δραστηριότητα που προκαλεί μία τεράστια εκτόξευση ηλιακού πλάσματος από την επιφάνεια του Ήλιου η οποία κατευθύνεται προς την Γη.

Όταν, όμως, το χρώμα του Βορείου Σέλαος είναι πράσινο, οφείλεται στην σύγκρουση σωματιδίων μεγαλύτερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε χαμηλό.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 8 χλμ. Βόρεια, Βορειοδυτικά του Βαθέος Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,8 χλμ.

Αρκαδία: Στο χείλος του γκρεμού λεωφορείο των ΚΤΕΛ – Ο οδηγός έπαθε ανακοπή και έχασε τον έλεγχο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ο οποίος νωρίτερα ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηραία -Τρόπαια- Λαγκάδια – Τρίπολη.

Σύμφωνα με την EΡΤ, ο άτυχος οδηγός, που μετέφερε μια επιβάτιδα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τον δρόμο και να καταλήξει στο χείλος του γκρεμού.

Η νεαρή γυναίκα που επέβαινε κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου και να βγει, χωρίς να τραυματιστεί.

Αυτοκίνητο κρεμάστηκε στον αέρα σε γεφύρι στη Δημητσάνα – Σώθηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Ένα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα (05/11), απογευματινές ώρες, στη Γορτυνία όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε να κρέμεται σε ένα γεφύρι.

Με το όχημα να είναι στον αέρα, η ζώνη ασφαλείας έσωσε τις ζωές του οδηγού και ενός ακόμη ατόμου που επέβαινε στο αυτοκίνητο και έτσι δεν έπεσαν στο κενό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr όλα δείχνουν ότι το ατύχημα προκλήθηκε λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ενώ κατάφεραν να απομακρύνουν και το όχημα από το σημείο, πριν πέσει στον γκρεμό.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ανάρτησε και τις φωτογραφίες από το σημείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, με την γλίτσα που υπάρχει πάντα σ αυτό το σημείο, λόγω της υγρασίας που ποτέ δεν στεγνώνει και της μπάρας που λείπει. Ευτυχώς τα παιδιά είχαν άγιο σήμερα. (Είναι το γεφύρι μετά την Καρκαλού προς Δημητσάνα)».

Άλλη αυτόπτης μάρτυρας έγραψε τα εξής: «Ήμουν και εγώ σήμερα εκεί σ’ αυτό το σημείο που έγινε το συμβάν, ήταν τρομερό. Στεκόταν στο γκρεμό. Μπράβο στο κόσμο που βοήθησε, που δέσανε με ιμάντες το αμάξι να το κρατούσαν μέχρι να έρθει η βοήθεια, που δίναμε κουράγιο στους ανθρώπους που ήταν μέσα γιατί είχαν φοβηθεί. Τι να πω, ήμουν νια και γέρασα μ’ αυτό το γεφύρι. Περνούσα με τον πατέρα μου και μου λέγε άντε το φτιάξουν να το φέρουν σε μια ευθεία αλλά δυστυχώς τίποτα. Ο Αη Γιώργης που είναι εκεί έχει βοηθήσει να μην χαθούν άνθρωποι. Ελπίζουμε να γίνει κάτι».

Μέτσοβο: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά μέσα σε τούνελ στην Εγνατία Οδό – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει αργά το απόγευμα της Κυριακής (5/11), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Μετσόβου.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν μέσα σε τούνελ την ώρα που έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς τα Γρεβενά, όπως αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενες από έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που έσβησαν την πυρκαγιά στο όχημα.

Τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές στο σημείο, λόγω του συμβάντος.

Δείτε τις εικόνες που έστειλε ο αναγνώστης του enikos.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ