Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Μπάνιο με αναμμένο θερμοσίφωνα – Τι πρέπει να προσέχουμε

Η 24χρονη Ειρήνη έχασε τη ζωή έπειτα από ηλεκτροπληξία που υπέστη μέσα στο μπάνιο της σύμφωνα και με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Στην ουσία, αυτά που στοίχισαν τη ζωή στην 24χρονη ήταν καλώδια ρεύματος τυλιγμένα με μονωτική ταινία, θερμοσίφωνας ακριβώς πάνω από το ντους και φυσικά ηλεκτρικός πίνακας χωρίς ρελέ.

Η άτυχη γυναίκα έκανε το λάθος να μπει στο μπάνιο δίχως να σβήσει τον θερμοσίφωνα.

Με αφορμή αυτό το συγκλονιστικό γεγονός οι ειδικοί δίνουν σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια μας, καθώς το φαινόμενο “μπαίνω για μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα” είναι συχνό.

Σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους:

  1. Ποτέ, ακόμη και εάν έχουμε ρελέ, για λογούς καθαρά προστασίας, δεν κάνουμε μπάνιο με αναμμένο θερμοσίφωνα.
  2. Ποτέ δεν χειριζόμαστε ηλεκτρικές συσκευές με βρεγμένα χέρια.
  3. Ποτέ δεν χειριζόμαστε ηλεκτρικές συσκευές ξυπόλυτοι στο μπάνιο, το πιστολάκι, τη μασιά ακόμη και την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Θεσσαλονίκη: «Έχασα όλη μου την ζωή για το τίποτα» – Συγκλονίζει ο σύντροφος της 24χρονης στο enikos.gr

Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 24χρονης Ειρήνης, η οποία πέθανε από ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της περιγράφει με δάκρυα στα μάτια στο enikos.gr πώς βίωσε την τραγωδία.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη, το σπίτι μας δεν είχε ρελέ. Την βρήκα μελανιασμένη, αν δεν φορούσα τα παπούτσια θα πέθαινα και εγώ. Να πέθαινα εγώ από καρδιακή προσβολή είναι κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος 24χρονών. Δεν μπορώ να το πιστέψω!» Ήταν τα συγκλονιστικά λόγια του στο enikos.gr.

«Αύριο στις 12:30 θα την ντύσουμε νύφη και θα την συνοδεύσουμε στην τελευταία κατοικία της. Θα μοιράσουμε μπομπονιέρες αντί για κόλλυβα. Η αγάπη μου ήταν ένας άγγελος και άγγελος θα γίνει που πάει.»

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σε ηλεκτροπληξία φαίνεται πως αποδίδεται ο θάνατος της 24χρονης.

Αυτό προκύπτει, κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 24χρονη φέρει «εικόνα εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος», ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Τη σορό της είχε εντοπίσει ο σύντροφός της, με τον οποίο συζούσε. Ο ίδιος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα προκειμένου να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε βρήκε την 24χρονη αναίσθητη, οπότε ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Από την πρώτη στιγμή -πάντως- αποκλείστηκε η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.
Καταθέτοντας στους αστυνομικούς που ανέλαβαν τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου, ο 54χρονος αναφέρθηκε στο σενάριο της ηλεκτροπληξίας, το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά.
«Το τηλέφωνο του μπάνιου ήταν κάτω, το έπιασα κατευθείαν να το σηκώσω και είχε ρεύμα» φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Ελαιώνας: «Ο χρόνος για εμένα έχει σταματήσει» – Τι λέει στο enikos.gr η μητέρα του 27χρονου που αγνοείται

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες εντοπισμού του Θάνου Χαρικιόπουλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στον Ελαιώνα, με την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του να βιώνουν στιγμές αγωνίας. Mάλιστα, η μητέρα του 27χρονου μέσω του enikos.gr απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες αρχές και σε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε προκειμένου να βρεθεί ο γιος της.

Toυ Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Τελευταία φορά που είδα τον Θάνο ήταν το Πάσχα, ακριβώς γιατί έκανε δύο δουλειές στην Θεσσαλονίκη όπου έμενε. Ωστόσο, μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά», μας είπε η κ. Θεανώ η οποία στην συνέχεια σημείωσε πως η τελευταία φορά που μίλησε με τον γιο της ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Ακόμη, όπως αποκάλυψε η ίδια δεν γνώριζε ότι ο γιος της βρισκόταν στην Αθήνα, «Νόμιζα ότι ήταν στην Θεσσαλονίκη», ανέφερε η μητέρα του 27χρονου, η οποία πληροφορήθηκε για την εξαφάνιση του τα ξημερώματα της Κυριακής, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία με την νύφη της.

«Αμέσως ξεκινήσαμε να τον αναζητούμε στον Ελαιώνα, ωστόσο, τη στιγμή που φτάσαμε δεν υπήρχε κανείς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως είχε γίνει γνωστό ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού βρισκόταν μαζί με τον 27χρονο σε παζάρι στον Ελαιώνα την στιγμή που ξαφνικά εκείνος άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει την απόφαση αυτή του γιου της η μητέρα του 27χρονου υπογράμμισε στο enikos.gr πως τον τελευταίο καιρό εκείνος ήταν αρκετά αγχωμένος αφενός, ακριβώς γιατί είχε πληροφορηθεί για ένα πρόβλημα υγείας της ίδιας αλλά και γιατί δεν έβρισκε δουλειά που να σχετίζεται με τις σπουδές του.

«Αγχώθηκε, φοβήθηκε για εμένα επειδή μένω μόνη μου. Είχε σηκώσει μεγάλο βάρος τον τελευταίο καιρό και αυτό γιγαντώθηκε, δεν μπορούσε να το διαχειριστεί.Υποθέτω πως κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη για να έρθει να με δει», σημείωσε η κ. Θεανώ κι έπειτα συμπλήρωσε: «Ο Θάνος σπούδασε στο Tμήμα Γεωπονίας και τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ στενοχωρημένος που δεν μπορούσε να βρει δουλειά στον κλάδο του»

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια οι περισσότεροι από τους φίλους του δεν γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους ο γιος της πήρε αυτή την απόφαση. «Μέχρι τα 18 του χρόνια ζούσαμε στην Κέρκυρα, όλοι του οι φίλοι μένουν, αλλά δυστυχώς ούτε εκείνοι γνωρίζουν κάτι»

Ακόμη σημειώνεται πως η μητέρα του 27χρονου αποκάλυψε πως την ενημέρωσαν ότι ο γιος της εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/10) στο Περιστέρι.

«Οικείο πρόσωπο με κάλεσε και μου είπε ότι κάποιος είδε τον Θάνο σε γνωστή οδό στο Περιστέρι το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο, δυστυχώς δεν έχουμε μάθει κάτι νεότερο. Έχουμε βγει στους δρόμους στις γύρω περιοχές και τον αναζητούμε», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, κατά την επικοινωνία της με το enikos.gr η μητέρα του 27χρονου που αγνοείται απηύθυνε έκκληση στις αρχές και σε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για τον γιο της να μιλήσει μαζί της.

«Ο χρόνος για εμένα έχει σταματήσει. Εύχομαι να βρεθεί το παιδί μου σώο και αβλαβές, τον αγαπάμε πολύ και τον περιμένουμε», καταλήγει η ίδια.

Αποτροπιασμός για την βάναυση κακοποίηση σκυλίτσας στην Χαλκιδική – Έδεσαν σύρμα στην κοιλιά της για να σέρνει τενεκεδάκι

Τη βάναυση κακοποίηση μιας σκυλίτσας στη Χαλκιδική καταγγέλλει το Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σωματείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικος βρήκε το ζώο μεταξύ Μεταμόρφωσης και Μεταγγιτσίου, κοντά στο λατομείο.

«Κάποιος της έδεσε διπλό σύρμα στην κοιλιά, το έστριψε με πένσα σφιχτά και στην άλλη άκρη του, έδεσε τενεκεδάκι για να το σέρνει καθώς περπατάει… Δεν ξέρουμε πόσο καιρό ήταν έτσι, όμως η πληγή είναι τόσο βαθιά που φαίνεται το οστό από τη σπονδυλική της στήλη», αναφέρει το Σωματείο στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο.

Η σκυλίτσα, που ακούει στο όνομα Νίκη, μεταφέρθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους σε κτηνιατρείο που συνεργάζεται με το Σωματείο, όπου δέχεται φροντίδα της κτηνιάτρου και εθελοντών.

Σύμφωνα με την «Κιβωτό» το ζώο χρειάζεται εντατική νοσηλεία. Είναι περίπου 1,5-2 ετών και μόνο 13 κιλά. Φαίνεται αρκετά ζωηρή και τρώει καλά. Δυστυχώς, βρέθηκε θετική σε διροφυλαρίωση και θα χρειαστεί να κάνει θεραπεία και γι’ αυτό.

Το Σωματείο ζητάει οικονομική ενίσχυση για να ανταποκριθεί στο υπέρογκο, όπως επισημαίνει, έξοδο νοσηλείας της Νίκης. Ο αριθμός λογαριασμού και το PayPal βρίσκονται στην ανάρτηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

Προμαχώνας: Μποτιλιάρισμα στην Εγνατία Οδό έπειτα από τροχαίο – Νταλίκα προσέκρουσε σε άλλη σταθμευμένη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό, λίγο πριν τον Προμαχώνα, όταν νταλίκα προσέκρουσε σε άλλη σταθμευμένη, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η Εγνατία οδός έκλεισε στο αριστερό ρεύμα και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Στο σημείο έσπευσα τρία οχήματα τις πυροσβεστικής με 8 άνδρες, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, απεγκλωβίστηκε ο οδηγός της πρώτης νταλίκας, το παρμπρίζ της οποίας μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Ο οδηγός έχει τις αισθήσεις του και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Σερρών.

Εγνατία Οδός Προμαχώνας τροχαίο Εγνατία Οδός Προμαχώνας τροχαίο

Κηφισιά: Συνελήφθη 18χρονος που λήστεψε και χτύπησε ανήλικους σε αγοραπωλησία κινητού – Αναζητούνται οι συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανηλίκων που σημειώθηκε το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου στον περιβάλλοντα χώρο του τοπικού σταθμού ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή ένας 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Tο χρονικό της υπόθεσης

Σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ένας 17χρονος είχε διαθέσει προς πώληση κινητό τηλέφωνο και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος ατόμου να το αγοράσει, προγραμματίστηκε συνάντηση για τη συναλλαγή.

Έτσι, ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με συνομήλικό του στο σημείο που είχαν ορίσει, όπου ανέμενε ο 18χρονος, ο οποίος αρχικά προσποιήθηκε ότι πρόκειται να το αγοράσει και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα.

Οι δράστες, προκειμένου να αφαιρέσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη συσκευή, ψέκασαν με σπρέι τους παθόντες και επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού.

Στο πλαίσιο έρευνας σε ανοιχτές πηγές διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πώληση του κινητού, το οποίο είχε αποσπάσει στο πλαίσιο της ληστείας.

Ακολούθως, κατελήφθη στην προσπάθειά του να μεταπωλήσει το αφαιρεθέν κινητό, ενώ κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης.

Το κατασχεθέν κινητό αποδόθηκε στον 17χρονο, θύμα τής εν λόγω ληστείας.

Ο κατηγορούμενος, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ