Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Βόλος: Απατεώνες εξαπατούν πλημμυροπαθείς – Υπόσχονται επισκευή αυτοκινήτων, παίρνουν προκαταβολή και εξαφανίζονται

Ο Γολγοθάς των πλημμυροπαθών στον Βόλο δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με καταγγελίες στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ), απατεώνες εκμεταλλεύονται τον πόνο και την απελπισία τους, αφού καλούν σε όσους έχουν υποστεί ζημιές τα οχήματά τους, τους υπόσχονται άμεση αποκατάσταση, αρπάζουν την προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, δύο περιπτώσεις που έφτασαν στα γραφεία του Συλλόγου κάνουν λόγο για ποσά που δόθηκαν ως προκαταβολές επισκευών και αγγίζουν τα 300 ευρώ.

Πώς δρουν 

Οι απατεώνες τοποθετούν αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους όπως η Facebook, και κυρίως σε τοπικές ομάδες αμφιβόλου κύρους και αξιοπιστίας περιεχομένου. Εμφανίζονται ως επαγγελματίες στον χώρο των συνεργείων και των αυτοκινήτων και υπόσχονται ότι μπορούν να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα με ποσά που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Ζητούν προκαταβολή ύψους 300 ευρώ και δεσμεύονται ότι θα επισκευάσουν τα οχήματα ακόμα και στην πυλωτή του ιδιοκτήτη.

Αφού κάνουν την αυτοψία και λάβουν τα χρήματα της προκαταβολής, στη συνέχεια εξαφανίζονται και δεν απαντούν στα τηλέφωνα.

8.000 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές στον Βόλο

Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κόστισαν πολύ ακριβά σε ιδιοκτήτες 8.000 οχημάτων. Τα τοπικά συνεργεία αυτοκινήτων δεν είναι σε θέση να τα επισκευάσουν όλα μέσα σε λίγες ημέρες, τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο και λόγω καθυστέρησης προμήθειας των ανταλλακτικών.

Αυτή την καθυστέρηση εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι που εισχωρούν μέσω του διαδικτύου σε οικογένειες και τις εξαπατούν.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑΜ Νίκος Πλουμιστός τονίζει ότι «οι πολίτες πρέπει να κάνουν υπομονή και να δείχνουν εμπιστοσύνη μόνο στους πιστοποιημένους μάστορες, για να γίνει η επισκευή των οχημάτων σωστά. Υπάρχει λίστα με τους επαγγελματίες της Μαγνησίας στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, όπου κανείς μπορεί να διαλέξει. Κανένας εξουσιοδοτημένος τεχνίτης δε θα σας επισκεφθεί στο σπίτι σας για να σας φτιάξει το αυτοκίνητο. Αυτό είναι παράνομο» ξεκαθαρίζει.

Ο κ. Πλουμιστός τονίζει ακόμα τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες επιλογές. «Ένα λάθος μπορεί αν κοστίσει πολύ ακριβά στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Πολύ πιο ακριβά από τη ζημιά που έχει σήμερα ένα αμάξι. Επίσης μπορεί αν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού και των συνεπιβατών. Μπορεί να γίνει ένα βραχυκύκλωμα. Να ανοίξει ο αερόσακος την ώρα που οδηγούμε. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μέσα στα αυτοκίνητα μπαίνει η οικογένειά μας, τα παιδιά μας. Μην εμπιστεύεστε όποιον τεχνικό βλέπετε στο διαδίκτυο. Επισκεφθείτε ένα αδειοδοτημένο συνεργείο μέλος του ΣΙΣΑΜ».

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το γκράφιτι για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον ΟΣΕ – «Ελευθερία στη Γάζα» – ΦΩΤΟ

Με μηνύματα υπέρ της Γάζας άγνωστοι βανδάλισαν το γκράφιτι του Ολοκαυτώματος των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, πλησίον του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ και των επιθέσεων προς την πόλη της Γάζας.

Τα συνθήματα «Free Gaza» και «Εβραίοι Ναζί» έχουν καλύψει μέρος της τοιχογραφίας, με τους δράστες να θέλουν να στείλουν μηνύματα με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα, βανδάλισαν ακόμη και το εξάκτινο Αστέρι του Δαβίδ ραμμένο στο πέτο των τριών παιδιών που πρωταγωνιστούν στο συμβολικό πρότζεκτ για τις μαύρες μνήμες του Ολοκαυτώματος.των Εβραίων.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν στο ThessToday.gr ότι ο αμαυρισμός της τοιχογραφίας πιθανότατα έγινε το Σάββατο. ωστόσο υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα περιφερειακό σημείο και ευάλωτο σε περίπτωση στόχευσής του, σε αντίθεση με τα μνημεία στην πλατεία Ελευθερίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τοιχογραφία, καταστρέφεται.

Λαμία: Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση ηλικιωμένου – Εντοπίστηκε νεκρός σε αυλάκι

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης ενός ηλικιωμένου από το Νέο Κρίκελο Λαμίας, ο οποίος δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός σε αυλάκι αργά χθες (21/10) το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport.gr ο ηλικιωμένος κάτοικος της κοινότητας της Λαμίας, έφυγε από το σπίτι του για να κάνει τη συνηθισμένη απογευματινή του βόλτα. Οι ώρες περνούσαν όμως και ο ηλικιωμένος δεν έδινε σημεία σημεία ζωής και οι δικοί του άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν. Έτσι ενημέρωσαν τις αρχές και ξεκίνησαν κι εκείνοι να τον αναζητούν στην περιοχή της Λαμίας.

Παρά το γεγονός ότι «χτένισαν» όλη την περιοχή δεν κατόρθωσαν αρχικά να εντοπίσουν τον ηλικιωμένο.

Τελικά λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ ο γιος του τον εντόπισε πεσμένο μέσα σε ένα αυλάκι χωρίς τις αισθήσεις του. Το σημείο είχε πολλά και ψηλά χόρτα με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή η σορός του στο αυλάκι το οποίο είχε και νερό. Δυστυχώς όπως διαπιστώθηκε ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός.

Ο άτυχος ηλικιωμένος έφερε και τραύμα στο κεφάλι, ωστόσο κανείς δεν ξέρει εάν γλίστρησε ή εάν περπατώντας έπαθε κάτι παθολογικό με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει μέσα.

Θρίλερ στα Μέγαρα: Ταυτοποιήθηκαν τα οστά και το κρανίο που βρέθηκαν στα Γεράνεια Όρη

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά και το κρανίο που βρέθηκαν στα Μέγαρα το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σε αυτή τη φάση, οι αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το μακάβριο εύρημα αντίκρισε  μια ομάδα κυνηγών που ήταν στην περιοχή, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη. Ο σκύλος που συνόδευε τους κυνηγούς ξέθαψε το κρανίο ενός άνδρα, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρέθηκαν τα οστά.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία. Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο, περισυνέλλεξαν τα οστά και το κρανίο, τα οποία και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξέταση. Το σημείο «κλειδί» για την ταυτοποίηση της σορού ήταν το δίπλωμα οδήγησης, που βρέθηκε κοντά στα οστά και ανήκει σε έναν 49χρονο ημεδαπό.

Η εξαφάνισή του 49χρονου είχε δηλωθεί στις 5 Απριλίου του 2023 στο τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, στην Αθήνα.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή το οποίο αναμένεται μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Ιόνια Οδός: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο στο τούνελ της Κλόκοβας – Στο νοσοκομείο δύο τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοκίνητο αναποδογύρισε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το απόγευμα της Κυριακής (22/10), μέσα στο τούνελ της Κλόκοβας, στην Ιόνια Οδό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα ελαφρά.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών.

Ηγουμενίτσα: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από πιτ μπουλ όσο έκανε βόλτα με το σκυλάκι της

Επίθεση από πιτ μπουλ καταγγέλλει πως δέχθηκε μία γυναίκα στην Ηγουμενίτσα, την ώρα που έκανε βόλτα με το μικρόσωμο σκυλάκι της.

Σύμφωνα με το thespro.gr, όσο έκαναν βόλτα κοντά στο 4ο δημοτικό σχολείο της πόλης, δέχθηκε την επίθεση από το πιτ μπουλ, το οποίο κατάφερε να πηδήξει πάνω από την περίφραξη του σπιτιού του ιδιοκτήτη του.

Η γυναίκα, στην προσπάθειά της να προφυλάξει τον μικρόσωμο σκύλο της, δέχθηκε δαγκώματα στα χέρια της από το πιτ μπουλ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τραύματα από την επίθεση του πιτ μπουλ φέρει και το σκυλάκι της, με τη γυναίκα να καταθέτει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ