Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Αττική: Συμμορία διαρρηκτών «άδειαζε» σπίτια στα νότια προάστια – Άρπαζε χρυσαφικά και χρήματα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε σπίτια, σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, προχώρησε η Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Για την υπόθεση, την Παρασκευή το απόγευμα (20/10) σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, 31χρονος, μέλος της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για απείθεια, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Αύγουστο, οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν μεταξύ τους και σύστησαν εγκληματική ομάδα-συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πώς δρούσαν τα μέλη της συμμορίας

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν στα νότια προάστια και αφού στοχοποιούσαν την προς διάρρηξη οικία, αναρριχούνταν στο μπαλκόνι αυτής, όπου με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων-κατσαβιδιών παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους, ενώ στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους των κατοικιών από όπου αφαιρούσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και χρήματα, τα οποία αποθήκευαν και απέκρυπταν σε οικία «κρησφύγετο».

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε 4 συνολικά περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός από τους κατηγορουμένους σε περίπτωση κλοπής οικίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχή της Βούλας, όπου αφού έσπασε την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας, εισήλθε στο εσωτερικό της και στη συνέχεια αφαίρεσε ρολόγια, κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 7.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τον τερματισμό της δράσης τους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν χθες το απόγευμα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας 31χρονο, μέλος της εγκληματικής ομάδας, όπου σε επικείμενο έλεγχο ο ίδιος τράπηκε πεζός σε φυγή, απορρίπτοντας σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία – κατσαβίδια και γάντια, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το σακίδιο.

Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε 2 ακόμα περιπτώσεις κλοπών από οικίες, στις 31 Αυγούστου σε περιοχή της Γλυφάδας και σε περίπτωση απόπειρας κλοπής οικίας στις 15 Σεπτεμβρίου στη Βούλα, καθώς και περίπτωση κλοπής πινακίδων μοτοσικλέτας που τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 19-20 Οκτωβρίου σε περιοχή του Ζωγράφου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε κατοικία βραχύχρονης μίσθωσης και σε αποθηκευτικό χώρο μοτοσικλέτας, η οποία επίσης κατασχέθηκε, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, επώνυμες τσάντες και παπούτσια), μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία από τους παθόντες των κλοπών, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι και κλειδιά τύπου «Allen»).

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τις μέχρι στιγμής ταυτοποιημένες περιπτώσεις κλοπών ξεπερνά το ποσό των 66.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ζωγράφου: Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη – Σχολικό τυλίχθηκε στις φλόγες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου η Πανεπιστημιούπολη, αφού σημειώθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, άγνωστοί, πιθανόν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ  στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, μετά την εκκένωση κατάληψη το πρωί του Σαββάτου.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά, ενώ από την συμπλοκή φαίνεται να τυλίχθηκε στις φλόγες ένα σχολικό λεωφορείο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών που «χτυπούσε» σε Αττική και Εύβοια – Ηλικιωμένος πέθανε αφού έπεσε θύμα κλοπής

Η Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (19/10), σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εκτεταμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, κατά την οποία συνελήφθησαν 3 μέλη της συμμορίας, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από το Μάιο, είχαν συγκροτηθεί σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, και αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα:

  • κατόπτευαν γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να επιλέξουν τις οικίες-στόχους τους, στις οποίες κατοικούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι,
  • για τη μετάβαση και αποχώρησή τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, ήταν ενοικιαζόμενα,
  • στάθμευαν το όχημα σε απόσταση από τον στόχο τους, τον οποίο προσέγγιζαν πεζή, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί,
  • ένα μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», παραμένοντας έξω από την οικία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν είτε διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες ή άλλα σημεία εισόδου είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από την Αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν με χαρακτηριστική θρασύτητα, αφού δεν δίσταζαν να εισέλθουν σε οικίες από τις οποίες δεν απουσίαζαν οι ένοικοι, ενώ δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και αν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους.

Ιδιαίτερη είναι μία περίπτωση κλοπής στην περιοχή του Ηρακλείου, με θύμα ηλικιωμένο άτομο, ο οποίος, λίγο μετά την τέλεσή της, κατέληξε.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος χρυσαφικών,
  • πλήθος κινητών και καρτών SIM,
  • πλήθος αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων,
  • μαχαίρι, 380 ευρώ και όχημα.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά μία ληστεία και 6 κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Εύβοια, ενώ το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας υπερβαίνει το ποσό των 57.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Ρόδος: Τουρίστριες τραυμάτισαν με το αμάξι τους άνδρα επειδή τους είπε να μην παρκάρουν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης

Ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου οδηγήθηκαν δύο Αγγλίδες οι οποίες μπήκαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και όταν τους ζητήθηκε να φύγουν, εκείνες εξύβρισαν τους ιδιοκτήτες και τραυμάτισαν τον έναν εξ’ αυτών με το αμάξι τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το περιστατικό σημειώθηκε στο Φαληράκι της Ρόδου τη Δευτέρα (16/10) περίπου στις 8:30 το βράδυ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η rodiaki.gr, oι δύο Αγγλίδες τουρίστριες ηλικίας 35 και 31 ετών στάθμευσαν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους σε ιδιωτικό χώρο όπου διαθέτουν ένας 30χρονος και ο 67χρονος πατέρας του.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου καθώς όπως υποστήριξαν όταν ζήτησαν από τις τουρίστριες να φύγουν, η μία γυναίκα εκτόξευσε εναντίον τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, τους απείλησε και διαπληκτίστηκαν.

Στη συνέχεια, η 31χρονη Αγγλίδα, οδηγός του οχήματος, έκανε όπισθεν και φέρεται να επιχείρησε να χτυπήσει τον 30χρονο (σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του στην Αστυνομία) όμως ο 67χρονος πατέρας του τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί εκείνος.

Οι δύο Αγγλίδες συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα εξής αδικήματα:

• Έκθεση

• Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή

• Εξύβριση από κοινού κατά συρροή

• Απειλή από κοινού κατά συρροή

Οι γυναίκες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Η δίκη έγινε εχθές Παρασκευή (20/10) και καταδικάστηκαν η 31χρονη σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή και η 35χρονη σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Ενώπιον του Δικαστηρίου οι δύο κατηγορούμενες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν ότι εκείνες ήθελαν απλώς να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, ενώ για τον τραυματισμό του 67χρονου είπαν πως δεν τον αντιλήφθηκαν.

Αγία Παρασκευή: Μαϊμού δικηγόρος «νοίκιασε» 31 φορές το ίδιο διαμέρισμα – Πώς εξαπατούσε τα θύματά του

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, 31 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 41χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες από τον Ιούνιο του 2023, άτομο που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος, τους εξαπατούσε με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.

Για να το πετύχει αυτό, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

Μάλιστα, ως αιτιολογία για την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού ή εμπόδια οικογενειακής φύσεως, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε 31 περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά 127.623 ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ αυτών το χρηματικό ποσό των 31.750 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, εκβίαση και απειλή, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ίλιον: Ανήλικοι λήστεψαν μίνι μάρκετ και συνελήφθησαν – Αναζητούνται οι συνεργοί τους

Ακόμη δύο ανήλικοι συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής (20/10), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Ίλιον κατηγορούμενοι για ληστεία από mini market ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι ανήλικοι δράστες εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο, πράξη που έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να το αποτρέψει. Προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν, οι ανήλικοι κλώτσησαν και γρονθοκόπησαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο εκ των εμπλεκομένων, ηλικίας 14 και 15 ετών, και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως εχθές Παρασκευή (20/10), βραδινές ώρες, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν τρεις ανήλικους στην Κηφισιά, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος συνομηλίκων τους.

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν δύο 16χρονους και αφού τους απείλησαν λεκτικά, προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, κατάφεραν να αφαιρέσουν και ένα ρολόι (smartwatch) και στη συνέχεια διέφυγαν.

Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» εντόπισαν άμεσα τους ανήλικους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες. Στην κατοχή τους βρέθηκε το ρολόι, το οποίο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Πατήσια: Αυτοκίνητο αναποδογύρισε στη μέση του δρόμου – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Αυτοκίνητο αναποδογύρισε στα Πατήσια, το απόγευμα του Σαββάτου (21/10), υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Όπως μπορείτε να δείτε σε φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr το αμάξι έχει «τουμπάρει» και βρίσκεται στη μέση του δρόμου.

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ