Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Αρκαδία: Έπιασε ψάρι 70 κιλών στην Μεγαλόπολη και το άφησε να ζήσει – «Μου πήρε 40 λεπτά» – ΦΩΤΟ

Ένα τεράστιο ψάρι βάρους περίπου 70 κιλών σε λίμνη κοντά στη Μεγαλόπολη ψάρεψε ο Σπύρος Μαντζιώρης.

Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία…με ένα τερατάκι, όπως αναφέρει ο ίδιος στο τοπικό μέσο kafeneio-megalopolis.gr: «Γενικά ψαρεύω από μικρό παιδί και σε θάλασσες και σε γλυκά νερά. Τις προάλλες έβγαλα το μεγαλύτερο ψάρι της ζωής μου με καλάμι σε λίμνη της Μεγαλόπολης, έναν γουλιανό περίπου 70kg. Μου πήρε 40 λεπτά μέχρι να καταφέρω να τον βγάλω. Το ψάρι επέστρεψε πίσω στο φυσικό του περιβάλλον ζωντανό αμέσως μετά τις φωτογραφίες. Γενικά, πάντα τα απελευθερώνω, ασχέτως μεγέθους».

«Τέλος, μια επιθυμία μου είναι να προστατεύσουμε τις λίμνες της πόλης μας. Πάντα μαζεύω σκουπίδια και πλαστικά να τις κρατάω καθαρές και στο παρελθόν είχα εντοπίσει δίχτυα από ξένους που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εκτός από το σπάνιο γεγονός της παράξενης ψαριάς, έχει μεγάλη σημασία για όλους το θέμα που προκύπτει με την προστασία των λιμνών που υπάρχουν κοντά στη Μεγαλόπολη, από τα σκουπίδια και την ανεξέλεγκτη χρήση ακόμα και διχτυών ψαρέματος», καταλήγει μιλώντας στο τοπικό μέσο.

Δείτε φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε εταιρεία ανακύκλωσης – Μία σύλληψη

Ληστεία υπό την απειλή όπλου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/10) σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη με τις Αρχές να προχωρούν σε μία σύλληψη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το βράδυ της Τετάρτη (18/10) δύο αλλοδαποί κατήγγειλαν ότι, ενώ βρίσκονταν στην προαναφερόμενη επιχείρηση στην περιοχή της Σίνδου, εισήλθαν σε αυτήν τρία άτομα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν κουλούρες καλωδίων χαλκού, μία γεννήτρια βενζίνης και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ περίπου κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Εχθές Πέμπτη (19/10), συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα ένας 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι αυτός που έφερε το όπλο, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των συνεργών του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΛ.ΑΣ: «Έφοδος» στις φυλακές Κορυδαλλού

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (20/10) στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου.

Κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε 6 κελιά και έπειτα από έρευνα των αστυνομικών δυνάμεων σε 11 έγκλειστους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 43 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορτιστής.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα ανήκαν σε 36χρονο αλλοδαπό ο οποίος με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συναγερμός στην Πάτρα: Παιδί κλειδώθηκε μέσα σε νεκροταφείο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής (20/10) στο νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα όπου εντοπίστηκε ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με το tempo24.news, το παιδί βρέθηκε εντός του κοιμητηρίου την ώρα που μάλιστα αυτό είχε κλείσει.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το παιδάκι δεν μπορούσε να βρει την έξοδο με αποτέλεσμα να επέμβουν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το συμβάν.

Γύθειο: Διασώθηκαν 22 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από την Λιβύη – Συνελήφθησαν δύο διακινητές

Συνολικά 24 μετανάστες διασώθηκαν από το Λιμενικό του Γυθείου, όταν ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Α.Τ. Αρεόπολης για τον εντοπισμό τους στην περιοχή οικισμού «ΔΡΥ» δήμου Ανατολικής Μάνης, προερχόμενα από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ» .

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης εντόπισαν τους 24 μετανάστες.

Ένας εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με το Π.Λ.Σ. στον οικισμό Γερολιμένα και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αρεόπολης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 25 ετών, αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 2 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδο στη χώρα”, του άρθρου 30 παρ. 1Β του Ν. 4251/2014 “Υποχρεώσεις μεταφορέων” και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση σε κίνδυνο”.

Κατά δήλωσή τους οι προαναφερθέντες είχαν ξεκινήσει βραδινές ώρες της  Παρασκευής (13/10) από την περιοχή «ΒΕΓΓΑΖΗΣ» Λιβύης με μηχανοκίνητη λέμβο, με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ έκαστος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε προσαραγμένη σε βραχώδη ακτή της περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ» Δήμου Ανατολικής Μάνης η ανωτέρω λέμβος, η οποία με τη συνδρομή Α/Κ σκάφους μεταφέρθηκε στον λιμένα Καραβοστασίου και στη συνέχεια ανελκύθηκε στη ξηρά.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει κατόπιν της έρευνας της Λιμενικής Αρχής Γυθείου, προκειμένου για τη πιθανότητα ταυτοποίησης των συλληφθέντων σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Μαραθώνας: Συνελήφθη «τσαντάκιας» έπειτα από 11 χρόνια για ληστεία σε βάρος γυναίκας

Συνελήφθη στην περιοχή του Μαραθώνα, ένας 51χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών για το αδίκημα της ληστείας.

Ο 51χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (20/10), έπειτα από διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον Ιούλιο του 2012, ο διωκόμενος επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, απέσπασε με τη χρήση σωματικής βίας τσάντα η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, από γυναίκα που κινούνταν πεζή, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Επιπλέον, ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ