Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ωρωπός: Σοβαρό τροχαίο στο Χαλκούτσι – Ανετράπη αυτοκίνητο – Τέσσερις τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Χαλκούτσι Ωρωπού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις 23ένα αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να εγκλωβιστούν σε αυτό, τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρήσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο έναν άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 18-20 παραδίδοντας τους στο ΕΚΑΒ.

Παρακολουθούσαν και προσπάθησαν να εμβολίσουν I.X.

Ένα περίεργο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 μ.μ. επί της ε.ο. Τρικάλων-Λαρίσης, στο ύψος του Ζάρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ένα SUV παρακολουθούσε και φέρεται να επιχειρούσε να εμβολίσει ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο οδηγός του Ι.Χ. να χάσει τον έλεγχο  του οχήματος και να πέσει στα προστατευτικά στο πλάι του δρόμου.

Σύμφωνα με αναφορές, τρία άτομα αποβιβάστηκαν από το SUV και  έψαξαν το Ι.Χ., πιθανόν για χρήματα και πράγματα αξίας. Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο οδηγός του Ι.Χ. παρέμεινε ελαφρά τραυματίας.

Από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με τα στοιχεία να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Στυλίδα: Ναυτικός τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος πέντε μέτρων – Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (18/10) στο λιμάνι της Στυλίδας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o 48χρονος που εργάζεται σε φορτηγό πλοίο ελληνικής σημαίας έχασε την ισορροπία του την ώρα της εκφόρτωσης και βρέθηκε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες για την ανάσυρσή του επιστρατεύτηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό έφτασε στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, ο 48χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας σοβαρά τραυματισμένος όπου και διασωληνώθηκε.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Καπετάνιος του πλοίου.

Ηράκλειο: Κάθειρξη 12 ετών στον προπονητή Taekwodo που απαιτούσε μασάζ από ανήλικους αθλητές

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και τεσσάρων μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 47χρονο προπονητή Taekwodo ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μετά από καταγγελίες πρώην ανήλικων αθλητών του ότι απαιτούσε να του κάνουν μασάζ διαφορετικά τους περίμεναν καψώνια και τιμωρία.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr η απόφαση επί της ποινής ελήφθη ομόφωνα, μετά από μία μαραθώνια διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος που είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο για οχτώ κακουργηματικές πράξεις, τελικά κρίθηκε ένοχος μόνο για ένα κακούργημα που αφορούσε σε ανήλικη αθλήτριά του, ενώ για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις κηρύχθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η απόφαση επί της ενοχής ήταν κατά πλειοψηφία 6-1. Μειοψήφησε μία ένορκος που είχε την άποψη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος.

Σημειώνεται πως στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου είχε προτείνει την ενοχή του 47χρονου προπονητή Taeκwodo για τέσσερα από τα 8 αποδιδόμενα κακουργήματα και για τέσσερα πλημμελήματα.

Η εισαγγελέας αξιολόγησε την κάθε περίπτωση χωριστά, λέγοντας ότι η επιλογή των θυμάτων ήταν στοχευμένη. «Επέλεγε θύματα που ήξερε ότι δεν θα τον αμφισβητούσαν σε καμία περίπτωση».

Όπως ανέφερε, δεν έγινε πρόταση για μασάζ σε όλους. Ακόμα τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο για τους ανήλικους αθλητές να βγουν και να μιλήσουν καθώς αυτό που υπέστησαν, το έπαθαν από τον προπονητή τους, τον άνθρωπο που εμπιστεύονταν και τον είχαν ψηλά στην συνείδηση τους.

Χημικά στην συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία στο Ισραήλ

Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης δέχθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που έφταναν με πορεία από το Σύνταγμα οι πρώτοι διαδηλωτές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα με κυρίαρχο το «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Σπάτα: Συνελήφθη 22χρονος για κατοχή όπλων και πλαστών εγγράφων – ΦΩΤΟ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί της Τετάρτης (18/10) στα Σπάτα ένας 22χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς και για απείθεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8 πιστόλια με 12 γεμιστήρες,
  • 3 φακοί πιστολιών,
  • πλαστικό εξάρτημα όπλου,
  • εξάρτημα όπλου με ελατήριο,
  • ολισθήρα με κάννη,
  • κάννη,
  • 475 φυσίγγια διαφορετικών διαμετρημάτων,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο με βαλλιστική πλάκα,
  • 3 δελτία Αστυνομικών Ταυτοτήτων, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από Ελληνικές, Βουλγαρικές και Κροατικές αρχές, καθώς και άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών αρχών, έγγραφα τα οποία ήταν εμφανώς πλαστά.

Σε επακόλουθη έρευνα στο όχημα του κατηγορουμένου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μέσα σε κρύπτη με κωδικό ασφαλείας πιστόλι με αναδιπλούμενη λαβή με 3 γεμιστήρες και 9 φυσίγγια.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να εντατικοποιεί την παρουσία της μέσω συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Φωτιά σε αποθήκη στον Βόλο – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου στον Βόλο.

Όπως αναφέρει το gegonotanews.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη με λάδια στην Αγριά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της 14 Πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ