Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Καβάλα: Εντοπίστηκε πυρομαχικό υλικό σε παραλία

Πυρομαχικό υλικό, πιθανόν νάρκη, βρέθηκε στην παραλία Καρυανή στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ενημερώθηκε για τον εντοπισμό πυρομαχικών , πιθανότατα νάρκης, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Καρυανή» Παγγαίου Καβάλας.

Το ανωτέρω πυρομαχικό, εντοπίστηκε σε βραχώδη βυθό παραπλεύρως του αλιευτικού καταφυγίου σε βάθος περίπου ενάμιση (1,5) μέτρων και σε απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων από την ακτή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 36 μεταναστών από το Λιμενικό

Στον εντοπισμό και την διάσωση 36 μεταναστών ανοιχτά της Σάμου προχώρησαν οι λιμενικές αρχές το πρωί της Κυριακής (1/10).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά ν. Σάμου τις πρωινές ώρες της Κυριακής ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή και διάσωση συνολικά 36 αλλοδαπών (21 άνδρες, 10 γυναίκες, 4 αγόρια και 1 κορίτσι).

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια όλοι καλά στην υγεία τους στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Κρήτη: Νέα ένταση στο Ηράκλειο – Πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της πόλης – ΦΩΤΟ

Επεισόδια σημειώθηκαν ξανά στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης. Αυτή τη φορά αργά το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με την ρίψη δακρυγόνων στο κέντρο της πόλης.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, η συμπλοκή φέρεται να έγινε κυρίως στην οδό Βύρωνος αλλά και σε γύρω δρόμους κι εκτιμάται ότι τα νέα επεισόδια συνδέονται με την εκκένωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από την Αστυνομία της υπό κατάληψη πρώην κλινικής Ευαγγελισμός που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ένα κτίριο το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη για περισσότερα από 20 χρόνια, από τον Μάιο του 2002.

Πλέον σημειώνεται ότι τόσο το κτίριο του Ευαγγελισμού, όσο και πολιτικά γραφεία φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις (αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης) νωρίς το πρωί του Σαββάτου έκαναν έφοδο στο κτίριο του Ευαγγελισμού, και μέσα εντοπίστηκαν 10 άτομα που συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

Ένα άτομο που αποπειράθηκε να διαφύγει, πήδηξε από ταράτσα στο δρόμο, από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, με εισαγγελική εντολή.

Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που επιχείρησαν να εισέλθουν σε χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικράτησε ένταση, ενώ έγινε και ρίψη δακρυγόνων, ενώ συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς επεισόδια, έγινε και το βράδυ του Σαββάτου.

 

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι ισχύει για τη χειμερινή περίοδο

Άλλαξαν από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις τις 22:00 έως τις 07:30 οι πολίτες θα πρέπει να προσαρμόζονται στους κανόνες κοινής ησυχίας.

Τι απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Θεσσαλονίκη: Aυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το τροχαίο έγινε γύρω στις 21:30, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αυτοκίνητο που κινείτο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εξετράπη της πορείας του στην είσοδο για τον Περιφερειακό και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από την πρόσκρουση τραυματίστηκε μια γυναίκα η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Νέα Ιωνία: Απετράπη οπαδικό επεισόδιο με 87 συλλήψεις – Κατασχέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα, σίδερο και ναρκωτικά

Σε συνολικά 87 συλλήψεις προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην Νέα Ιωνία το απόγευμα καθώς απέτρεψαν οπαδικό επεισόδιο εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν κοντά στο γήπεδο της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, τα 87 άτομα προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. «’Οπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα», τονίστηκε στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

«Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων», κατέληξε η ίδια ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ