Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ύδρας

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά της Ύδρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 40 χλμ. ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ύδρας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Κακοκαιρία «Elias»: Η πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση υδάτων από σπίτι στην Παλλήνη

Η κακοκαιρία «Elias» έφτασε στην Αττική με το φαινόμενο να είναι έντονο σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής στο enikos.gr, η υπηρεσία κλήθηκε από κατοίκους της Παλλήνης για άντληση υδάτων από σπίτι.

Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 45 μεταναστών

Το πρωί της Τρίτης, περίπολο σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε μια πλαστική βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του “ΚΟΥΡΟΥΝΤΕΡΕ” ν. Σάμου.

Συνολικά, διασώθηκαν και εντοπίστηκαν 45 άτομα (14 άνδρες, 9 γυναίκες, 14 αγόρια και 8 κορίτσια), όλοι καλά στην υγεία τους. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου και παραδόθηκαν στα αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας, μεταφέροντας τους στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Το Λιμεναρχείο Σάμου διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, ενώ η πλαστική βάρκα καταστράφηκε. Επίσης, υπήρξαν αναφορές για έξι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα με 180 άτομα καθώς και τρεις περισυλλογές με 80 άτομα.

Ο αριθμός των μεταναστών στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου συνεχίζει να αυξάνεται, φθάνοντας σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ τους 4030.

Αλόννησος: Νεκρή 62χρονη που εκπαιδευόταν σε αυτόνομη κατάδυση

Το πρωί της Τρίτης, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την παρουσία αυτοδυτών σε κρίσιμη κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΡΟΥΣΟΥΜ ΓΙΑΛΟΣ» στη νήσο Αλόννησο.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από την ξηρά, καθώς και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το νερό μια 62χρονη αλλοδαπή, χωρίς τις αισθήσεις της. Η γυναίκα εκτελούσε μια καθοδηγούμενη αυτόνομη κατάδυση, ενώ ήταν συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτή και δύο βοηθούς καταδυτικού κέντρου.

Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, όπου διεξάγεται η προανάκριση, εκδόθηκε διαταγή για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας.

Κόρινθος: Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου στον Συνοικισμό της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα korinthostv.gr, ένας άνδρας εισήλθε στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ και, υποχρεώνοντας τον υπάλληλο υπό την απειλή αντικειμένου, να του δώσει ότι χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Κακοκαιρία «Elias»: Ισχυρή βροχόπτωση στην Πάτρα – Ο κεραυνός έκανε τη νύχτα, μέρα – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει το τελευταίο 24ώρο τη χώρα μας, με τις βροχοπτώσεις να είναι πολύ ισχυρές, ενώ παράλληλα πέφτουν και πολλοί κεραυνοί.

Εδώ και λίγες ώρες έχουν η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» τόσο τις περιοχές της Κορινθίας, όσο και της Αχαΐας.

Στην Πάτρα συγκεκριμένα, όπως δείχνει και το βίντεο που έχει στείλει αναγνώστης στο enikos.gr, έχει ξεσπάσει ισχυρή βροχόπτωση. Στο βίντεο, φαίνεται πως πέφτει κι ένας κεραυνός, κάνοντας στην κυριολεξία τη νύχτα, μέρα, με τον κρότο να είναι εκκωφαντικός.

Δείτε το βίντεο

Κακοκαιρία «Elias»: Έδειξε τα «δόντια» της στην Ορεινή Κορινθία – ΦΩΤΟ

Αρκετές ήταν οι περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία «Elias» με μία από αυτές να είναι και η Κορινθία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα korinthostv.gr το νέο καιρικό φαινόμενο έδειξε τα «δόντια» του στα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, με τους δρόμους να είναι απροσπέλαστοι σε Καλιάνοι, Καίσαρι, Κεφαλάρι και Στυμφαλία.

Νέες ταυτότητες: Τα 46.000 έφτασαν τα ραντεβού μέσω id.gov.gr

Στα 46.000 ανέρχονται τα ραντεβού για νέες ταυτότητες μέσω id.gov.gr.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των ραντεβού των πολιτών για την έκδοση ή αντικατάσταση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας, την Δευτέρα (25/09) στις 08:30 το πρωί μέχρι σήμερα (26/09) τα ραντεβού μέσω id.gov.gr έφτασαν τις 46.000.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν κλείστηκαν σχεδόν 30.000 ραντεβού.

Ζάκυνθος: Άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου στην Ζάκυνθο. Ένας άνδρας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όταν εκπυρσοκρότησε το περίστροφο που είχε σε τσάντα.

Σύμφωνα με το ermisnews.gr, όλα συνέβησαν σε γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου. Από μια αδέξια κίνηση η τσάντα με το περίστροφο έφυγε από τα χέρια του άνδρα και έπεσε στο πάτωμα του με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο και να τραυματιστεί.

Η σφαίρα χτύπησε τον άνδρα στην κνήμη και στην συνέχεια καρφώθηκε στο ταβάνι του γραφείου, προκαλώντας τον τρόμο των εργαζομένων στο γραφείο.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο φρουρούμενος και το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου λαμβάνει καταθέσεις για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μαχαίρας

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μαχαίρας «έφυγε» από την ζωή το απόγευμα της Τρίτης 26/09, έπειτα από σκληρή μάχη με αρκετά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Είχε εργαστεί σε πολλά ΜΜΕ, ξεχωρίζοντας για τις καθημερινές εκπομπές του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κακοκαιρία Elias – Αργολίδα: Όχημα εξετράπη της πορείας του – Πτώση δέντρου στη Δαλαμανάρα – ΦΩΤΟ

Τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας Elias έγιναν ορατά στην Αργολίδα, αργά το απόγευμα της Τρίτης (26/09), με έντονη βροχόπτωση που συνδυάζεται με πολλούς κεραυνούς και αστραπές.

Την ώρα της καταιγίδας ένα όχημα εξετράπη της πορείας του, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.

Παράλληλα, σημειώθηκε πτώση δέντρου στις 20:30, έπειτα από ισχυρό μπουρίνι που εκδηλώθηκε στην Δαλαμανάρα. Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία και η Πυροσβεστική για την κοπή του δέντρου ενώ σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων. Επίσης καθόλο το μήκος της επαρχιακής οδού έχουν πέσει κλαδιά δέντρων.

Στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Άργους σε κάποια σημεία δεν λειτουργεί ο οδοφωτισμός, πιθανότατα από κάποια βλάβη στο σύστημα ενώ πολλά ήταν και τα συγκεντρωμένα νερά στο σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ