Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε ο 58χρονος πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο τον Αύγουστο

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια του 58χρονου πυροσβέστη από τη Λάρισα, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από τη ζωή έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο λόγος για αυτό ήταν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 17 Αυγούστου στην οδό Καρδίτσης, κοντά στις Φυλακές Λάρισας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο 58χρονος πυροσβέστης, υπηρετώντας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, είχε πάει στο Νέο Κοιμητήριο προκειμένου να ανάψει ένα κερί στη μνήμη ενός αγαπημένου συγγενικού προσώπου και κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στην Λάρισα, συνέβη το ατύχημα. Συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο και υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η καλοκαιρινή άδειά του.

Αν και είχε χάσει τους γονείς του και την αδερφή του πριν από χρόνια και ζούσε μόνος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας θεωρούσε την ομάδα ως την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας, κ. Ηλίας Αρβυθάς, δήλωσε: «Ο Πρώτος Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρισας θρηνεί τον απώλεια ενός αξιόλογου συναδέλφου. Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για τον χαμό του συναδέλφου μας. Θα τον θυμόμαστε…».

Χανιά: Τραμπούκισαν και πλάκωσαν στις μπουνιές ανήλικο σε internet cafe

Ακόμη ένα απίστευτο περιστατικό με αρνητικούς πρωταγωνιστές ανήλικους, απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις αστυνομικές αρχές των Χανίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας Kriti360.gr το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή νωρίς το βράδυ, σε internet cafe των Χανίων.

Ένας 16χρονος ενώ βρισκόταν στο χώρο μπροστά σε έναν υπολογιστή, παίζοντας μόνος του, τρεις αλλοδαποί – επίσης ανήλικοι – ξεκίνησαν αρχικά να τον ενοχλούν, ενώ στη συνέχεια ο ένας από αυτούς τον ακινητοποίησε με χειρολαβή [κεφαλοκλεισώμα] και ο τρίτος της παρέας τον άρχισε στις μπουνιές.

Ο ανήλικος χτυπήθηκε στο πρόσωπο, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Το όλο περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και το οπτικοακουστικό υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, υπενθυμίζεται πως δυο ακόμη περιστατικό βίας, είχαν απασχολήσει τις αρχές της Κρήτης, το είχε καταγραφεί σε σχολείο των Χανίων με ξυλοδαρμό μαθητή και το δεύτερο στο Ηράκλειο με πρωταγωνίστρια μια 15χρονη η οποία βασάνιζε ένα 13χρονο αγόρι.

Χαλκίδα: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό λίγο πριν από την υψηλή γέφυρα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στην στροφή πριν την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr υπήρξε σφοδρή σύγκρουση οχημάτων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επιβάτη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Τροχαίας Χαλκίδας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για αρκετή ώρα και τα δύο ρεύματα από και προς Χαλκίδας ήταν κλειστά, με την τροχαία να προχωρά στην ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Χαλκίδα: Σύλληψη διανομέα στο Κόκκινο Σπίτι – Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το βίντεο από τη σύλληψη 24χρονου διανομέα στη πλατεία Μάλλιου, στο Κόκκινο Σπίτι της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα egnomi.gr, o νεαρός ντελιβεράς κινείτο παράνομα με δίκυκλο στον πεζόδρομο, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ο έλεγχος του από στελέχη του Λιμενικού δεν εξελίχθηκε ομαλά. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, ο νεαρός αντιστάθηκε και τους επιτέθηκε, κατά τον έλεγχο.

Αποτέλεσμα ήταν να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον συλλάβουν, με βίαιο τρόπο, με τον ντελιβερά να φωνάζει: «Τι κάνετε ρε, με συλλαμβάνετε επειδή πήγαινα στον πεζόδρομο»;

Ένας περαστικός επενέβη πυροσβεστικά, λέγοντας στον νεαρό ότι οι λιμενικοί κάνουν την δουλειά τους κι αυτός απάντησε: «Δουλειά τους είναι αυτή; Να με συλλάβουν επειδή ήμουν στον πεζόδρομο;»

Ωστόσο, έγινε και δεύτερη σύλληψη, αφού ένας 25χρονος που ήταν μπροστά στο περιστατικό, υπερασπιζόμενος τον ντελιβερά, φέρεται (σύμφωνα με τους λιμενικούς) να τους εξύβρισε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, για την υπόθεση αναφέρει τα εξής:

«Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στη χερσαία ζώνη λιμένα Χαλκίδας, για παράβαση του άρθρου 167 του Π.Κ. (Βία κατά υπαλλήλων), 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 361 του Π.Κ. (Εξύβριση), καθώς και του άρθρου 361 του Π.Κ. (Εξύβριση) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης, ο ανωτέρω 24χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, ο οποίος κινούνταν εντός πεζόδρομου μεταξύ διερχόμενων πεζών πολιτών, παρεμπόδισε το έργο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προέβη σε εξύβριση, απείθεια και αντίσταση.

Στη συνέχεια, ο έτερος 25χρονος, που βρισκόταν στο σημείο, προέβη επίσης σε εξύβριση κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων».

«Διαγράψτε με από φίλο»

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν από τον Εισαγγελέα σε δίκη, με την διαδικασία του αυτοφώρου, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε.

Ο τρόπος της σύλληψης πάντως, όπως φαίνεται στο βιντεάκι, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από πολίτες, ένας εκ των οποίων πάνω από την προβολή του βίντεο αναφέρει:

«Φίλοι Χαλκιδέοι, αν δικαιολογείτε αυτήν την συμπεριφορά των λιμενικών, απέναντι σε έναν εργαζόμενο διανομέα, που έκανε παράβαση του ΚΟΚ διαγράψτε με από φίλο στο fb, γιατί φίλος σας στην πραγματικότητα δεν είμαι σίγουρα».

Φαρμακονήσι: Εντοπισμός και διάσωση 17 μεταναστών – Χειροπέδες σε δύο άτομα – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στο Φαρμακονήσι, όταν εντοπίστηκε λέμβος στην οποία επέβαιναν 17 άτομα.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ενημερώθηκε για ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου στην οποία επέβαιναν 17 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους τα εν λόγω άτομα προέβησαν σε καταστροφή της λέμβου, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων και να βρεθούν στη θάλασσα.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή 17 αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Λακκί ν. Λέρου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου.

Μάλιστα, από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο άτομα εκ των ανωτέρω, ηλικίας 27 και 30 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Τροχαίο στην Σαντορίνη: Νεκρός 44χρονος μοτοσικλετιστής

Tροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Σαντορίνη, με θύμα έναν 44χρονο μοτοσικλετιστή.

Όπως μεταδίδει το cyclades24.gr, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή όταν η μηχανή που οδηγούσε προσέκρουσε σε τοιχίο επί του περιφερειακού οδικού δικτύου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 44χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τροχαίο στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου: Σύγκρουση οχημάτων λίγο πριν από τα διόδια

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr, λίγο πριν από τα διόδια του Ισθμού, έγινε σύγκρουση οχημάτων, δίχως, ωστόσο να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των αυτοκινήτων.

Από την καραμπόλα προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα οχήματα όμως δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, τυχόν τραυματισμοί των επιβαινόντων.

Αίγιο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 26χρονος διανομέας – Έπεσε πάνω σε φορτηγό

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο, έπειτα από τροχαίο στο Αίγιο ένας 26χρονος.

Σύμφωνα με το tempo24.news, το τραγικό δυστύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίων Αναργύρων, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα αγροτικού οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει στο δρόμο με συνέπεια ο άτυχος 26χρονος για να αποφύγει τον τραυματισμό να πέσει πάνω σε φορτηγό.

Αποτέλεσμα του επικίνδυνου αυτού ελιγμού ήταν ο 26χρονος Αντώνης που εργαζόταν ως διανομέας σε καφέ της Τρίγωνης Πλατείας στο κέντρο της πόλης να χτυπήσει στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αιγίου όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Για το τραγικό συμβάν ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένας 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του πριν λίγες ώρες, εν ώρα εργασίας στο Αίγιο, και προστέθηκε στην ήδη μακρά λίστα των συναδέλφων μας που χάθηκαν στην άσφαλτο.

Ως συνδικάτο, εκφράζουμε στην οικογένεια του, στους οικείους του, την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας. Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η δουλειά του διανομέα είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας. Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα, ή με την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας. Αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο.

Δεν είναι όμως μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι η αιτία του κακού, ούτε η κακιά στιγμή. Το αίμα των δεκάδων νεκρών διανομέων τα τελευταία χρόνια “φωνάζει” για την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι άμεση ανάγκη να επανέρθουν και για την ειδικότητα του διανομέα.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες, αφού τόσα χρόνια σιωπούν και γυρίζουν την πλάτη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Μάλιστα τώρα φέρνουν και νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το 13ωρο. Οι ευθύνες όμως είναι τεράστιες και για τους εργοδότες που στο όνομα του κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δε θα μείνουμε άλλο θεατές σε αυτό το έγκλημα! Ή τα κέρδη τους, ή ζωές μας!

Επιλέγουμε τις ζωές μας γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
  • Καμία διανομή σε ακραιές καιρικές συνθήκες.
  • Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη.
  • 5ήμερο- 7ωρο».

Θεσσαλονίκη: Τούμπαρε αυτοκίνητο έπειτα από σύγκρουση με άλλο ΙΧ – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 20:00 όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην οδό Αδριανουπόλεως.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τη σύγκρουση το ένα αυτοκίνητο ανετράπη.

Στο σημείο κλήθηκε και η Πυροσβεστική, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να απεγκλωβίσει άτομα.

Επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και η Αστυνομία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Οπαδικό επεισόδιο στον Νέο Κόσμο: «Περίπου 15 άτομα τον βαρούσαν παντού, δεν παρενέβη κανείς» λέει ο πατέρας του 26χρονου

«Ήταν περίπου 15 άτομα και τον βαρούσαν παντού, ακόμη και με κανάτες του νερού και δεν παρενέβη κανένας». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο πατέρας του 26χρονου, την οπαδική επίθεση που δέχθηκε ο γιος του το βράδυ της Πέμπτης (21/09), στην οδό Θεοκλήτου, στον Νέο Κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, έξω από μία καφετέρια μία ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον 26χρονο που φορούσε φανέλα μίας συγκεκριμένης ομάδας, προκειμένου να καταφέρουν να του την πάρουν. Οι δράστες, του άρπαξαν την μπλούζα και ένα τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πατέρας του 26χρονου μίλησε στον Alpha για την οπαδική επίθεση που δέχθηκε ο γιος του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «καθόταν και έβλεπε την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, και επειδή φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού, σηκώθηκαν καμία 15αρια άτομα και τον χτυπούσαν παντού, ακόμη και με κανάτες νερού. Δεν παρενέβη κανείς, μόνο κοιτούσαν και έβλεπαν τι γινόταν. Σε περίπτωση που δεν ήταν η γυναίκα από το μαγαζί, η οποία έλεγε “αφήστε το παιδί, αστυνομία, αστυνομία”, ακόμη θα τον βαρούσαν».

Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως έχει σπασμένο πλευρό αλλά και αρκετά σημάδια στο πρόσωπό του από τα χτυπήματα.

Η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί νομικά, προχωρώντας σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ