Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φωτιά στο ύψος της Νέας Περάμου – Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Κόρινθο

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ στο 30ο χλμ της Αθηνών Κορίνθου, λίγο μετά τα διόδια Ελευσίνας, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν, ενώ η τροχαία έχει διακόψει την κίνηση των αυτοκινήτων στην κάθοδο προς την Κόρινθο, λίγο πριν τα διόδια της Ελευσίνας. Η κυκλοφορία γίνεται από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα από όχημα στην Εθνική Οδό και πέρασε στο δάσος. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που «σπρώχνουν» το μέτωπο προς το βουνό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα μέχρι τις 4 το πρωί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 21 οχήματα.

Τραγωδία στα Γρεβενά: 69χρονος εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από ένα μήνα που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του

Τραγωδία στα Γρεβενά, το Σάββατο 12 Αυγούστου, καθώς έπειτα από ένα μήνα που είχε δηλωθεί η εξαφάνιση ενός 69χρονου, εντοπίστηκε νεκρός σε σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στο Δοτσικό Γρεβενών και το Επταχώρι Καστοριάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 69χρονος το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουλίου είχε μεταβεί στο ποιμνιοστάσιο ενός συγγενή του, προκειμένου να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του βοσκού αλλά και της συζύγου του ο 69χρονος απομακρύνθηκε γύρω στις 23:00 το βράδυ για την αναζήτηση μέρος του κοπαδιού. Έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν και παρά την αναζήτηση των σωστικών συνεργείων ο εντοπισμός του στάθηκε αδύνατος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, κτηνοτρόφος πού βρέθηκε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Δοτσικό προς την κατεύθυνση του Επταχωρίου και σε αντίθετη κατεύθυνση από το ποιμνιοστάσιο βρέθηκε μπροστά στον νεκρό άνδρα.

Αναμένεται ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης και η εξέταση DNA προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του 69χρονου.

Εύβοια: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα σε σπίτια – Εμπρησμό καταγγέλλουν οι κάτοικοι – ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου στο χωριό Μαντράκι της Εύβοιας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν εμπρησμό, αφού κάνουν λόγο για την εμφάνιση ενός υπόπτου με αυτοκίνητο μάρκας «Hyundai» να κυκλοφορεί με σβηστά φώτα και να βάζει τη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα στα σπίτια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Ελεωνόρα Καρακάξη: «Ένας με αυτοκίνητο Hyundai ασημί με σβηστά φώτα, έβαλε φωτιά μέσα στα σπίτια στο Μαντράκι. Ευτυχώς την σβήσαμε αμέσως και συγχρόνως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική».

Τρίκαλα: Τραυματισμός αστυνομικού έπειτα από καταδίωξη διαρρηκτών – Εμβόλισαν το περιπολικό

Άγρια αστυνομική καταδίωξη το βράδυ του Σαββάτου στην Οιχαλία στα Τρίκαλα με διαρρήκτες να εμβολίζουν περιπολικό και να τραυματίζουν σοβαρά αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr περιπολία της ομάδας ΟΠΚΕ εντόπισε διαρρήκτες να επιχειρούν να ανοίξουν σπίτι στο χωριό. Οι τελευταίοι τους αντιλήφθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της Οιχαλίας και όταν το περιπολικό έκλεισε το δρόμο για να τους σταματήσει εκείνοι το εμβόλισαν με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι του ένας αστυνομικός. Συνελήφθη ένας από τους δράστες και γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων οι οποίοι και τράπηκαν σε φυγή.

Λέσβος: Διάσωση 26 μεταναστών από το Λιμενικό – ΒΙΝΤΕΟ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι μεταναστών προέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στελέχη του Λιμενικού στην Λέσβο.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΛΙΑΣ” Μυτιλήνης, με επιβαίνοντες  αλλοδαπούς.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 26 συνολικά ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ». Δύο γυναίκες εκ των διασωθέντων, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος βυθίστηκε.

Κέρκυρα: Σύλληψη 82χρονου για εμπρησμό

Συνελήφθη από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ένας ημεδαπός άνδρας 82 ετών για το αδίκημα του εμπρησμού στη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας στην Κέρκυρα.

Ο 82χρονος απολογήθηκε στον εισαγγελέα, παραδέχτηκε την πράξη του και αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ