Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ιωάννινα: Σύλληψη για φωτιά από πρόθεση σε δασική έκταση

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωάννινων, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στην Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Ιωαννίνων.

Παράλληλα, συσχετίστηκε η εμπλοκή του και για άλλους δύο (2) εμπρησμούς από πρόθεση σε δασική έκταση στην ίδια περιοχή.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Πάτρα: Πήγε για μπάνιο στα Καμίνια και τον έβγαλαν νεκρό από τη θάλασσα

Φαίνεται πως μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τους πολίτες που ανασύρονται νεκροί από τις θαλάσσιες περιοχές

Η βουτιά που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής ένας 65χρονος στη θαλάσσια περιοχή των Καμινίων της Πάτρας του στοίχισε τη ζωή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, ο άτυχος διέμενε στην Οβρυά Πατρών. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών ήταν ήδη αργά.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Χίος: Φωτιά σε δασική έκταση – ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Χίο, ανάμεσα στην στις περιοχές Κατάβαση και Διευχά.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 21 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας alithia.gr η φωτιά προκλήθηκε έπειτα από όχημα το οποίο νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή της Κατάβασης, όπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από τα Καρδάμυλα.

Ωστόσο οι φλόγες πέρασαν στην παρακείμενη χορτολιβαδική έκταση και επεκτάθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ατόμων.

Νέα κτηνωδία στις Σέρρες: Σκότωσαν με φόλα το σκυλί δημάρχου – Επικήρυξε με 2.000 ευρώ τους δράστες

Οργή προκαλεί η νέα κτηνωδία με την θανάτωση σκύλου. Το νέο φρικιαστικό περιστατικό συνέβη την Κυριακή 30 Ιουλίου στον δήμο Σιντικής στις Σέρρες, με θύμα αυτή τη φορά το σκυλί του δημάρχου της περιοχής Φώτη Δομουχτσίδη, το οποίο ήταν μέσα στην αυλή του σπιτιού, στο Σιδηρόκαστρο.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Δομουχτσίδης ο δράστης ή οι δράστες πρέπει να έδωσαν στη σκυλίτσα του, η οποία ήταν μόλις 15 μηνών, πολύ ισχυρό δηλητήριο. «Το βράδυ πάντα την έδενα για να μην ορμάει στα γατάκια που έχω στην αυλή και το πρωί την έλυνα. Σήμερα νωρίς το πρωί δεν την άκουσα καθόλου, πήγα να την λύσω και την βρήκα νεκρή», περιγράφει ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα έχει επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 2.000 ευρώ, αναζητώντας πληροφορίες για τη δηλητηρίαση της σκυλίτσας που την είχε ονομάσει Λίζα. «Δεν μπορεί να πάει κάπου το μυαλό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έκανε κάποιος τέτοιο πράγμα, πόσο μάλλον σε σκυλί που ήταν μέσα σε αυλή», τονίζει.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δηλητηριάζουν σκυλί του δημάρχου. Το 2018 και πάλι άγνωστοι είχαν ρίξει φόλα και είχαν σκοτώσει το σκύλο του, ένα αρσενικό με το όνομα Ρόμεο. «Είναι το δεύτερο σκυλί που μου δηλητηριάζουν μέσα στο σπίτι μου», υπογραμμίζει.

Κρήτη: Έψαχνε τον σύζυγό της για φαγητό και τον βρήκε νεκρό στην αποθήκη του σπιτιού

Θρήνος στην Κρήτη. Νεκρός εντοπίστηκε ένας 42χρονος στην αποθήκη του σπιτιού του. Σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του το Σάββατο το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, neakriti.gr, τον άνδρα βρήκε η σύζυγός του καθώς τον έψαχνε μαζί με τα παιδιά τους για φαγητό.

Σε κατάσταση σοκ μόλις τον αντίκρισε, ενημέρωσε τις Αρχές. Ο 42χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Χανιά: Κοιμήθηκε στο τιμόνι και τούμπαρε το αυτοκίνητο – ΦΩΤΟ

Παραλίγο τραγωδία στις Μουρνιές στα Χανιά, όταν οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι και το αυτοκίνητό του ανατράπηκε στην μέση του δρόμου έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:30 της Κυριακής (30/7). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ηλικίας 44 ετών οδηγός αποκοιμήθηκε, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, κάπου χτύπησε, αναποδογύρισε και σύρθηκε για αρκετά μέτρα στο οδόστρωμα.

Περαστικοί βοήθησαν τον 44χρονο και την 67χρονη μητέρα του να βγουν από το όχημα. Είχαν μόνον επιπόλαια τραύματα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων για την παροχή πρώτων βοηθειών και προληπτικό ιατρικό έλεγχο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ