Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Παραμένει σε εξέλιξη – Αποχώρησαν δυνάμεις από το σημείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, για τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση τόσο από τις επίγειες όσο και από τις εναέριες δυνάμεις προκειμένου να σβηστεί γρήγορα η φωτιά, η οποία έπειτα από αρκετές ώρες παραμένει σε εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου.

Η νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική κάνει λόγο για αποχώρηση δυνάμεων από το σημείο, ενώ ξεκαθαρίζει πως η εικόνα της φωτιάς δεν είναι καλύτερη, σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και σε χειρότερη κατάσταση.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 46 πυροσβέστες αντί 58 που ήταν στην αρχή με 13 οχήματα αντί 19, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν επίσης και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκαθαριστεί αν και εφόσον χρειαστεί η εκ νέου κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Να σημειωθεί, πως νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την φωτιά που μαίνεται στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Με το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενημερώνονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά και καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Τραγωδία σε Γλυφάδα και Εύβοια: Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από την παραλία

Τραγωδία σε Γλυφάδα και Εύβοια το πρωί του Σαββάτου, καθώς δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στις παραλίες των περιοχών αυτών.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή της ακτής Β’ Γλυφάδας ένας 72χρονος, ενώ λίγες ώρες μετά ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας ακόμη άνδρας στα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου.

Στη Γλυφάδα ο 72χρονος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 76χρονος βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Κάβος» Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Ευβοίας.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Και για τα δύο περιστατικά διενεργείται νεκροψία – νεκροτομή.

Τραγωδία στο Μεγάλο Καβούρι: 6χρονο αγοράκι ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα – Συνελήφθησαν οι γονείς

Τραγωδία στο Μεγάλο Καβούρι Αττικής, το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, καθώς ένα 6χρονο αγοράκι ανασύρθηκε από την παραλία χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ανήλικο αγόρι, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπειό» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο), ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πήλιο: Λεωφορείο σηκώθηκε στον «αέρα» – Τι συνέβη – ΦΩΤΟ

Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν από τις 19:00 απόγευμα του Σαββάτου στη Ζαγορά του Πηλίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, οδηγός λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Ζαγορά – Βόλος, πήρε κλειστά τη στροφή στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, καθώς την κυκλοφορία εμπόδιζε, παρανόμως, σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα ήταν, λόγω της κλίσης του εδάφους, το λεωφορείο να σηκωθεί «στον αέρα» με τη μία του ρόδα.

Δείτε φωτογραφίες

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 79χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς ένας 79χρονος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την αστυνομία το δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του ΙΚΕΑ όταν ο 79χρονος άνδρας προσπάθησε να περάσει τον δρόμο. Αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη τον παρέσυρε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Τροχαίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ρόδος: Μαχαίρι καρφώθηκε στην μηριαία αρτηρία 17χρονου ενώ έτρωγε – Δραματικές προσπάθειες για την διάσωσή του

«Φύλακα άγγελο» είχε ένας 17χρονος Νορβηγός στη Ρόδο, που κινδύνευσε από ακατάσχετη αιμορραγία όταν ένα μαχαίρι καρφώθηκε κατά λάθος στην μηριαία αρτηρία του. Το περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο της Μεσαιωνικής Πόλης, το βράδυ της 11ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport, ο νεαρός τουρίστας γευμάτιζε στο εστιατόριο, όταν του έπεσε κατά λάθος το μαχαίρι. Στην προσπάθειά του να σταματήσει το μαχαίρι στον αέρα, έκλεισε τα πόδια του για να το εγκλωβίσει, με αποτέλεσμα αυτό να καρφωθεί στην μηριαία αρτηρία και να αρχίσει να αιμορραγεί. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ένας 28χρονος Ροδότης αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί και έσπευσε να βοηθήσει τον 17χρονο. Πρόκειται για τον Δημοσθένη Καρτσωνάκη, ο οποίος εργάζεται σε γειτονική οικογενειακή επιχείρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να προσεγγίσει την πλατεία Ευδήμου όπου σημειώθηκε το περιστατικό λόγω των τραπεζιών και των εμπορευμάτων στο δρόμο, ενώ ούτε το βανάκι του Δήμου Ρόδου κατάφερε να φτάσει στο σημείο.

Για καλή του τύχη ο 17χρονος είχε στον πλευρό του τον 28χρονο Δημοσθένη, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες στο εξωτερικό και αμέσως ανέλαβε δράση. Ο 28χρονος διασφάλισε ότι δεν θα έβγαζε κανείς το μαχαίρι από το πόδι του ανήλικου και στη συνέχεια άρχισε να πιέζει την πληγή ώστε να περιοριστεί η αιμορραγία.

Με το ασθενοφόρο να μην μπορεί να προσεγγίσει και τους διασώστες να αναγκάζονται να μεταβούν στο σημείο με τα πόδια, ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της ζωής του νεαρού τουρίστα καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Τελικά, οι διασώστες τοποθέτησαν τον 17χρονο σε μία καρέκλα και την μετέφεραν με τα χέρια στο ασθενοφόρο, που τον διακόμισε στο νοσοκομείο.

Μαζί και ο 28χρονος, ο οποίος πίεζε το τραύμα καθώς ο νεαρός τουρίστας είχε χάσει πολύ αίμα και δεν μπορούσε να το αφήσει στιγμή. Με το που έφτασε το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο 17χρονος μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο. Χθες, ο ανήλικος πήρε εξιτήριο και μπορεί πλέον να επιστρέψει στην χώρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ