Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πτολεμαίδα: Αρκούδα μπήκε στην αυλή του σπιτιού από την κύρια είσοδο – ΒΙΝΤΕΟ

Στις αυλές των σπιτιών στα χωριά της Πτολεμαίδας εισέρχονται πλέον οι Αρκούδες, απόλυτα εξοικειωμένες με το ανθρώπινο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης μια αρκούδα μπήκε από την κύρια είσοδο σε κατοικία στο Εμπόριο.

Δείτε το βίντεο

Ρόδος: Αγωνία για τον 9χρονο που κατάπιε καυστικό υγρό – «Νόμιζε ότι ήταν νερό» λέει ο παππούς του

Αγωνία επικρατεί για τον 9χρονο από την Ρόδο, που ήπιε κατά λάθος καυστικό υγρό. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα και οι γιατροί χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση της υγείας του. Το περιστατικό συνέβη στην Απολλακιά, το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7). Όπως λέει ο παππούς του 9χρονου, το παιδί νόμιζε πως το υγρό μέσα στο μπουκάλι ήταν νερό και όταν ήπιε μια γουλιά ένιωσε κάψιμο στον λάρυγγα.

Όλα συνέβησαν όταν ο 9χρονος πήγε να πιει νερό στην κουζίνα του σπιτιού του, αλλά το μπουκάλι που έπιασε περιείχε καυστικό υγρό. Ο παππούς του μίλησε στην εκπομπή LiveNews και τόνισε πως, ευτυχώς, η μητέρα του αγοριού πρόλαβε και τον σταμάτησε πριν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα.

«Νερό νόμιζε ότι ήτανε και πήγε να το πιει. Τον πρόλαβε η μητέρα και σταμάτησε. Λίγο ακούμπησε. Στο νοσοκομείο τον πήγε κατευθείαν ο πατέρας και είχε διαπιστωθεί λίγο κάψιμο στον λάρυγγα», ανέφερε ο παππούς του 9χρονου.

Το αγόρι συνειδητοποίησε πως άρχισε να καίγεται. Ο πατέρας του δεν περίμενε στιγμή κι έτσι πήρε το αυτοκίνητο και τον μετέφερε άμεσα στα Επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου. «Ήταν με τη μητέρα του και τον πατέρα του σπίτι. Του φώναξε νομίζω και το έφτυσε κατευθείαν. Θα το κατάλαβε και το ίδιο το παιδί γιατί είναι 9 χρόνων», πρόσθεσε ο παππούς του αγοριού.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Ρόδου υπέβαλαν τον 9χρονο σε μία σειρά από εξετάσεις και διαπίστωσαν πως το καυστικό υγρό είχε περάσει σε ζωτικά όργανά του. Ως εκ τούτου, έκριναν απαραίτητη την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, ώστε το αγόρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων. «Ήρθε αεροπλάνο και τον πήρανε στην Αθήνα. Αυτήν την στιγμή είναι στο “Παίδων”. Περιμένω τηλέφωνο από τον πατέρα και εγώ», τονίζει ο παππούς του.

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως το αγοράκι έχει υποστεί βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι, λόγω της κατάποσης του καυστικού υγρού. Του έχει χορηγηθεί παρεντερική θεραπεία και βρίσκεται ακόμα διασωληνωμένο. «Να ήταν σε κανένα παράθυρο τίποτα και δεν το υπολόγισε το παιδί και νόμιζε ότι ήταν νερό; Κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Δεν μπορώ να κρατηθώ στα πόδια μου», λέει συγκλονισμένος ο παππούς του 9χρονου.

Δείτε το βίντεο:

Συνελήφθη Έλληνας προπονητής για συμμετοχή στο κύκλωμα στοιχηματισμού

Στη σύλληψη Έλληνα προπονητή που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί με πολιτική περιβολή πλησίασαν τον τεχνικό, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και ποδοσφαιριστής σε δύο ομάδες της Α’ Εθνικής.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που γίνεται για την υπόθεση με τα παράνομα στοιχήματα, έγινε κατ’ οίκον έρευνα, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ηλεκτρονικά μέσα.

Τρόμος για ηλικιωμένο ζευγάρι στην Κερατέα: Τους φίμωσαν, τους έδεσαν και τους λήστεψαν – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία ηλικιωμένου ζευγαριού για την εισβολή διαρρηκτών στο σπίτι τους στην Κερατέα. Τρεις αδίστακτοι κακοποιοί τους έδεσαν τα χέρια, τους φίμωσαν και στη συνέχεια τους απειλούσαν με όπλο προκειμένου να τους πουν που βρίσκονται τα χρήματα.

Σε βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega, οι τρεις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι τρέχουν και πηδούν τα κάγκελα μονοκατοικίας στην Κερατέα.

Μέσα στο σπίτι έχουν εγκαταλείψει φιμωμένους και με δεμένα χέρια έναν 75χρονο και τη σύζυγό του, τους οποίους λίγο νωρίτερα και με την απειλή όπλου, έχουν ληστέψει.

«Αισθάνθηκα από πίσω μου έναν άνθρωπο να με αγκαλιάζει, να με γυρίζει, να τον βλέπω και μετά να μου βουλώνει τη μύτη και το στόμα. Με έσυρε μετά μέσα και μου είχε και το όπλο πίσω στον αυχένα μου», λέει η ηλικιωμένη.

«Πετάγομαι έξω από το σπίτι και βλέπω δύο νταγλαράδες, με αρπάζουν, μου κλείνουν το στόμα  και ο ένας κράταγε και ο άλλος έδενε», είπε ο 75χρονος.

Οι ληστές ήταν αποφασισμένοι να βρουν χρήματα με κάθε τρόπο. Αφού ακινητοποίησαν το ζευγάρι, έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι. Κατάφεραν να αποσπάσουν μικρό χρηματικό ποσό ύψους 300 ευρώ, αλλά και μια τσάντα γεμάτη με κοσμήματα. Η τσάντα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, ζύγιζε 6 κιλά.

Ήταν μάλιστα τόσο απύθμενο το θράσος τους, που όταν κατά τη διαφυγή τους αντελήφθησαν ότι ξέχασαν την τσάντα με τα κοσμήματα ξαναγύρισαν ατάραχοι για να την πάρουν.

Η αστυνομία με βασικό στοιχείο το πιστόλι ρέπλικα αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό στην Φυλή

Σεισμός έντασης 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Φυλής.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 3 χιλιόμετρα Ανατολικά της Φυλής και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11,3 χιλιόμετρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ