Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Φθορές από αγνώστους σε γυμνάσιο στη Μαλακοπή

Φθορές στα παράθυρα και στους τοίχους γυμνασίου, στην Μαλακοπή, στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν άγνωστοι.

Η διευθύντρια του σχολείου διαπιστώνοντας το πρωί της Παρασκευής τις φθορές προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας.

Οι αρχές ανέλαβαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σέρρες: Σοβαρό τροχαίο με μετανάστες – Πέντε άτομα στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις Σέρρες, φέρνοντας ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο πέντε άτομα.

Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στον επαρχιακό δρόμο Σερρών – Αμφίπολης, μεταξύ δύο οχημάτων.

Ειδικότερα, στο πρώτο όχημα επέβαινε Έλληνας οδηγός, ενώ στο άλλο επέβαιναν συνολικά δέκα μετανάστες από τη Συρία. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα στο νοσοκομείο, ενώ οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες.

Το ΑΤ Αμφίπολης διενεργεί προανάκριση για το τροχαίο καθώς και για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών.

Παράσυρση πεζού από τον προαστιακό στις Κρήνες Κορινθίας

Παράσυρση ενός άνδρα 30 ετών, από αμαξοστοιχία του προαστιακού της γραμμής Αθήνα-Κιάτο, ο οποίος κινείτο εντός της γραμμής, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις Κρήνες Κορινθίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του korinthostv.gr.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού τμήματος Βραχατίου και Σικυωνίων. Το περιστατικό συνέβη κοντά στον καταυλισμό Ρομά στις Κρήνες Κορινθίας

Να σημειωθεί, πως και το καλοκαίρι του 2020 είχε παρασυρθεί από αμαξοστοιχία του προαστιακού ένας 20χρονος.

Πάτρα: Καταγγελία για απάτη με εκτελωνισμό ασθενοφόρου – Έχουν πληρώσει 6.500 ευρώ – «Ο ιδιοκτήτης ζητά συνεχώς αναβολές»

Νέα καταγγελία για εκτελωνισμό οχήματος έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς θύματα απάτης φαίνεται πως έπεσαν στην Πάτρα εκπρόσωποι εταιρείας στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό απάτης κατήγγειλε χθες (25/5) εκπρόσωπος  της εταιρείας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» λέγοντας πως έχουν δοθεί 6.500 ευρώ για τον εκτελωνισμό ασθενοφόρου , ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του γραφείου από τον Μάρτιο κι επί 2 μήνες ζητά συνεχώς αναβολές προβάλλοντας κάθε φορά νέα δικαιολογία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο καταγγέλλων μετέβη ο ίδιος στο γραφείο μαζί με άλλον εκπρόσωπο της εταιρείας και όπως τον πληροφόρησαν εργαζόμενοι «ο ιδιοκτήτης μετακομίζει κι έχει μαζέψει τα πάντα από το γραφείο του».

Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη τους ενημέρωσε ότι «όλα τα χαρτιά θα είναι έτοιμα».

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε, «κρατούν μικρό καλάθι» και περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Νέα Ερυθραία: 21χρονος προσπάθησε να βιάσει πρώην συμμαθήτριά του σε πάρτι

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ένας άντρας 21 ετών που αποπειράθηκε να βιάσει πρώην συμμαθήτριά του, σε πάρτι γενεθλίων στη Νέα Ερυθραία.

Στο βούλευμα καταπέλτη για τον νεαρό περιγράφεται λεπτό λεπτό πώς ένα πάρτι γενεθλίων μεταξύ πρώην συμμαθητών σε σπίτι μετατράπηκε σε εφιάλτη για τη 19χρονη φοιτήτρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Την παρέσυρε στον κήπο του σπιτιού όπου, σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο:

«Κατάφερε να τη ρίξει στο έδαφος και να ξαπλώσει επάνω της. Η ίδια αντιστεκόμενη ούσα τρομοκρατημένη και σοκαρισμένη από όσα συνέβαιναν σε βάρος της και χωρίς τη συναίνεσή της, τον παρακαλούσε να σταματήσει, λέγοντας του “Δε θέλω, σταμάτα, τι είναι αυτά που κάνεις, άσε με, σε παρακαλώ σταμάτα”».

Τη νεαρή κοπέλα έσωσαν δύο καλεσμένοι του πάρτι που εντελώς τυχαία εκείνη τη στιγμή βγήκαν στον κήπο. Σήκωσαν με τη βία τον νεαρό άντρα πάνω από την κοπέλα και έκπληκτοι τον άκουγαν να τους επιτίθεται, γιατί όπως τους είπε…τον διέκοψαν.

Η κατάθεση της νεαρής φοιτήτριας συγκλονίζει: «Βρισκόμουν σε πανικό και αδυνατώντας να αρθρώσω προτάσεις, είχα ξεσπάσει σε λυγμούς και μονολογούσα “προσπάθησε να με βιάσει, προσπάθησε να με βιάσει”. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, παράλληλα βιώνοντας έντονα το συναίσθημα της ντροπής, για την εξευτελιστική και χυδαία πράξη την οποία είχα υποστεί, δεν ανέφερα το παραμικρό στους γονείς μου».

Η κοπέλα αδυνατούσε να διαχειριστεί τα όσα έγιναν και επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της. Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό μετά από τη μήνυση που κατέθεσε.

Ο νεαρός άντρας στην απολογία του επικαλέστηκε ολική απώλεια μνήμης και συνειδήσεως λόγω αλκοόλ. Τώρα θα δικαστεί με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της εξύβρισης.

Αλιβέρι Εύβοιας: Έμαθε πρώτες βοήθειες και σε λίγες μέρες έσωσε μωρό που κατάπιε αντικείμενο

Μια απίστευτη ιστορία με ευτυχές τέλος εκτυλίχθηκε στο χωριό Βέλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Εκεί, μία μαθήτρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας χάριν των σωστών χειρισμών της γλίτωσε από τα χειρότερα ένα μωράκι που είχε καταπιεί μικρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με το Star κεντρικής Ελλάδας μία ενήλικη γυναίκα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, είχε διδαχθεί πριν από μερικές μέρες πρώτες βοήθειες από την “Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR 312”, η οποία τα τελευταία χρόνια εκτελεί σεμινάρια σε πολλά σχολεία.

Λίγες μέρες μετά βρέθηκε ενώπιον περιστατικού με μικρό παιδί που είχε καταπιεί αντικείμενο και ανέλαβε δράση. Τη στιγμή που γονείς είδα το παιδί τους να καταπίνει αντικείμενο και να έχει μελανιάσει, το άρπαξε κυριολεκτικά από τα χέρια των γονιών τουκαι προχώρησε τη διαδικασία της απόφραξης αεραγωγού και το έσωσε.

Όπως είναι φυσικό η ευγνωμοσύνη των γονέων για τη γυναίκα που έσωσε το παιδί τους ήταν μεγάλη.

Τροχαίο στο Ναύπλιο: Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζή – ΦΩΤΟ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο Ναύπλιο, όταν μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζή το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, νεαρός οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού παρέσυρε διερχόμενη πεζή λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στην οδό Άργους στο κέντρο της πόλης. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα και έπειτα κάλεσαν τις Αρχές.

Ναύπλιο

Ναύπλιο

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η αιμόφυρτη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Άργους.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ναυπλίου.

Ναύπλιο

Διακινούν ναρκωτικά με 7 μποφόρ και μετά αναρτούν στα social media τα κατορθώματά τους – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών φτάνουν στο σημείο να αναρτούν στα social media κινηματογραφικές μεταφορές ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη που αναπτύσσουν τεράστιες ταχύτητες. Κινούνται από το Μαρόκο στην Ισπανία και από τις ακτές της Αλβανίας μέχρι την Πελοπόννησο – και από εκεί στην Τουρκία.

Οι διακινητές -που ταξιδεύουν ακόμα και με εφτά μποφόρ- διασχίζουν σε μόλις τέσσερις ώρες το Ιόνιο ώστε να φτάσουν στην Πελοπόννησο όπου πραγματοποιούν ανεφοδιασμό, ενώ από εκεί περνούν στο Αιγαίο και φτάνουν μέχρι τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, είναι από το δρομολόγιο Ισπανία – Μαρόκο, ωστόσο, έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον και για τις ελληνικές Αρχές, αφού χειριστές σε σκάφη – «αστραπές» έχουν δραστηριότητα και στη χώρα μας.

«Μιλάμε για χειριστές που τους βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, δένονται όρθιοι, δεν γίνεται να κάθονται (…) Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, μιλάμε για 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους, η αξία των σκαφών ξεπερνά τα 400.000 ευρώ» λέει ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας.

«Ξεκινούν από την Αλβανία, φτάνουν στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Μετά φτάνουν στις ακτές της Τουρκίας. Εκεί παραδίδουν την κάνναβη και κάνουν ανταλλαγή με ηρωίνη και γυρίζουν πίσω» λέει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 χειριστής με κράνος στο κεφάλι βιντεοσκοπήθηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού να σκίζει τα κύματα και να μη σταματά σε κανένα σήμα. Τελικά οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στους επιβαίνοντες στο σκάφος και κατάσχεσαν 1 τόνο κάνναβης σε νησίδα κοντά στην Αλόννησο.

Τρία χρόνια νωρίτερα είχαν κατασχεθεί 700 κιλά κάνναβης, που θα μεταφέρονταν σε φουσκωτό σε βραχονησίδα απέναντι από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Στόχος των διακινητών ήταν να τα θάψουν προσωρινά στην άμμο.

Ιωάννινα: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αλβανός κακοποιός που αναζητούσε η Interpol

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 31χρονος Λαέρτ Χάντζιου που συνελήφθη έπειτα από αστυνομική καταδίωξη στα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον 31χρονο Αλβανό είχαν επίσης συλληφθεί δύο συμπατριώτες του, για το αδίκημα της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ωστόσο, οι δύο άνδρες έπειτα από τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον 31χρονο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης κατόπιν «ερυθράς αγγελίας» αναζήτησης που έχει εκδώσει η Interpol της Αλβανίας, ενώ την ίδια στιγμή οι αλβανικές αρχές αναμένεται να εκδώσουν αίτημα έκδοσης του στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο καταζητούμενος στη γειτονική χώρα, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η οικογένεια του βρίσκεται στην Αλβανία σε βεντέτα.

Δολοφονία στην Βαρβάκειο: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω» – Την Δευτέρα απολογείται ο 42χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου πήρε ο 42χρονος πρώην σύντροφος της 60χρονης που βρέθηκε νεκρή την Τρίτη στην πλατεία απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά. Ο 42χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 13:00, ο 42χρονος συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες για την ανθρωποκτονία της πρώην συντρόφoυ του.

Σύμφωνα με το STAR, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήμασταν ζευγάρι, έχουμε χωρίσει εδώ και καιρό αλλά διατηρούσαμε φιλικές σχέσεις».

Κάμερες ασφαλείας της περιοχής πρόδωσαν στις αστυνομικές αρχές τον δολοφόνο της άτυχης γυναίκας, καθώς καταγράφηκε η συνάντηση που είχαν λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρή η 60χρονη. Η διαδρομή λίγο πριν τη δολοφονία αλλά και λίγα λεπτά μετά «έδεσαν» την υπόθεση.

«Είχε μια τσάντα μαζί της αλλά δεν την πήρα εγώ. Μάλλον κάποιος άλλος την άρπαξε ενώ ήταν νεκρή» φέρεται να υποστήριξε ο 42χρονος. Ο δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του, λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του.

Βαρβάκειο έγκλημα

Bullying στην Δυτική Αττική: «Έδερναν το παιδί μου και τα άκουγα όλα στο τηλέφωνο»

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκε ένας 14χρονος, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από 3 συνομήλικους του έξω από σχολείο της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Star η μητέρα του άτυχου αγοριού άκουγε τον γιο της να δέχεται bullying και άγριο ξύλο από το τηλέφωνο, την ώρα που εκείνη οδηγούσε και πήγαινε να τον πάρει με το αυτοκίνητο.

«Ήταν τρομακτικό. Το βίωσα και εγώ μαζί με το παιδί. Είχα το παιδί να ακούω να το χτυπάνε και εγώ οδηγούσα προς εκείνο με το αυτοκίνητο. Ακόμη και τώρα που σας το λέω τρέμω», ανέφερε η μητέρα του 14χρονου και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Άκουγα το παιδί που φώναζε. Βογκούσε από τους πόνους και εγώ ούρλιαζα από το τηλέφωνο “μην το χτυπάτε, φύγετε”».

Όλα έγιναν κοντά σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, με τον έναν από τους δράστες να κρατάει και να καθυστερεί το θύμα μέχρι να φτάσουν και οι άλλοι δύο στο σημείο. Εκείνη τη στιγμή Τότε άρχισαν να τον χτυπούν άγρια και αδιαφορούσαν για τις κραυγές του 14χρονου που τους ζητούσε να σταματήσουν.

«Του φωνάζανε “κλείσε το τηλέφωνο” και το παιδί μου φώναζε “μη” και “όχι”, το άκουγα να ουρλιάζει», εξομολογήθηκε η μητέρα.

«Μου έκαναν bullying μέσω διαδικτύου. Φοβόμουν, δεν πήγαινα σχολείο και έμενα από απουσίες», είπε από την πλευρά του ο 14χρονος που δέχθηκε την επίθεση.

Βόλος: Κουκουλοφόροι έκλεψαν το «ταμείο» από το πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κουκουλοφόροι άρπαξαν το «ταμείο» με τις εισπράξεις από το πάρτι που έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο, με χιλιάδες συμμετέχοντες, το βράδυ της Πέμπτης (25/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για την κλοπή ενημερώθηκε ο Κοσμήτορας Γιώργος Σταμούλης από τους φύλακες του κτιρίου. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και για απειλή με όπλο ώστε να δοθεί η είσπραξη. Αμέσως μετά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Βόλου, η οποία διεξάγει την έρευνα, ενώ ήδη η σήμανση έχει ξεκινήσει το έργο της έρευνας.

Αν και δεν έχει εκδοθεί κάποιο επίσημο δελτίο από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η ΕΡΤ μίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Σταμούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Ερωτηθείς εάν όντως το πάρτι διοργανώθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, απάντησε ότι πολυπληθής ομάδα φοιτητών υπέβαλε το αίτημα και η άδεια δόθηκε στους φοιτητές.

Η κλοπή του ταμείου, αλλά και τα ευτράπελα στο πάρτι, με τους δεκάδες νέους ανθρώπους να χρειάζονται πρώτες βοήθειες λόγω μέθης, προβληματίζουν και αναμένεται να απασχολήσουν την Πρυτανεία, όταν εν τέλει ολοκληρωθεί και το κομμάτι της έρευνας.

Συναγερμός για εξαφάνιση 17χρονης στην Εύβοια – Βρίσκεται στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 17χρονης από την περιοχή της Ριτσώνας στην Εύβοια.

Μάλιστα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε σχετική ανακοίνωση δίνοντας πληροφορίες για την ανήλικη.

«Στις 10.04.2023, εξαφανίστηκε από χώρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα η Νουντόμκι (επ) Μπρις (ον), 17 ετών, με καταγωγή από το Καμερούν. Η ανήλικη έφυγε με άγνωστο προορισμό, διανύοντας τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια της και το βρέφος που κυοφορούσε. Υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης και προχώρησε σήμερα, 26.05.2023, στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η Νουντόμκι (επ) Μπρις (ον) έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1.70 και είναι αδύνατη. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη αθλητική φόρμα, μαύρο φούτερ, γκρι μπουφάν και μαύρα σανδάλια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ