Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εύβοια: Αυτοκίνητο στον Μαλακόντα Ερέτριας «λαμπάδιασε» μόλις ο οδηγός το έβαλε μπροστά

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στον Μαλακώντα Ερέτριας σε όχημα την στιγμή που ο ιδιοκτήτης πήγε να το βάλει μπροστά.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας και των εθελοντών του συλλόγου fetes club 4×4 ήταν άμεση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evima.gr

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά δεν προχώρησε σε οικόπεδο με πλούσια βλάστηση.

Τροχαίο στην Λάρισα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα και την έκοψε στα δύο – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο έξω από την Λάρισα το απόγευμα της Πέμπτη (11/5), όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με κολώνα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα στο δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου κοντά σε βιομηχανία κατασκευής επίπλων, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου και να προσκρούσει σε κολόνα.

Λάρισα

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί η κολώνα στα δύο!

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα βρισκόταν κι ένα παιδί.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στα δύο άτομα, καθώς και περιπολικό της Τροχαίας για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

Λάρισα τροχαίο

Χαλκίδα: Τροχαίο με καραμπόλα τεσσάρων αυτοκίνητων στην Έξω Παναγίτσα

Τροχαίο με καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαΐου στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα evima.gr τέσσερα αυτοκίνητα  συγκρούστηκαν μεταξύ τους κάτω από άγνωστες συνθήκες έξω από το Λύκειο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας.

Το ένα από τα τέσσερα ΙΧ οδηγούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα από τα Ψαχνά.

Από την σύγκρουση η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρώς στον θώρακα και οδηγήθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία για να καταγράψει το τροχαίο ατύχημα.

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του – Άφησε ιδιόχειρο σημείωμα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο, με την είδηση του θανάτου άνδρα ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, ο άνδρας, περίπου 50 ετών, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσσού.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο άνδρας είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα.

Λαμία: Φωτιά σε σπίτι από πλυντήριο πιάτων

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε σπίτι στο κέντρο της Λαμίας, επί της οδού Τσακάλωφ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα lamianow.gr πιθανότατη αιτία που προκάλεσε τη φωτιά φαίνεται να είναι το πλυντήριο πιάτων.

Εντός της οικίας βρισκόταν μια ηλικιωμένη γυναίκα με τον γιο της. Οι έντονοι καπνοί τύλιξαν το σπίτι με το νεαρό να βγάζει την μητέρα του εκτός σπιτιού μέχρι να επέμβει η πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 5 άνδρες θέτοντας την πυρκαγιά υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.

«Τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύτηκαν και πάλι να βρεθούν στο σημείο λόγω των διπλοπαρκαρισμενων και του στενού δρόμου. Ευτυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν χειρότερα…», είπε στο lamianow.gr κάτοικος της περιοχής.

Τραγωδία στην Άρτα: «Η μητέρα φαίνεται να έχει συγχωρήσει τον πατέρα – “Και τι φταίει; Δεν το ήθελε” λέει στις νοσηλεύτριες»

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας με τον θάνατο 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο έχασε την ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο για οκτώ ώρες. Οι γονείς του που είχαν παντρευτεί πριν από εννέα μήνες, παραμένουν σε σοκ και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λίγες ημέρες πριν πουν το τελευταίο αντίο στο αγγελούδι τους.

Tου Δημήτρη Καλογερόγιαννη

«Το Σάββατο πιστεύουμε ότι οι γονείς θα έχουν ξεπεράσει το σοκ και θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του άτυχου βρέφους», τόνισε στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ωστόσο, δεν είναι στο χέρι του πατέρα να δηλώσει “παρών” αλλά στου Εισαγγελέα που θα κρίνει αν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους πήρε προθεσμία για να απολογηθεί Παρασκευή, ενώ το βράδυ της Τρίτης (9/5) η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Αν δεν προφυλακιστεί ο πατέρας, όπως υποστηρίζουν και οι ψυχίατροι, θα ήταν καλό να παραστεί στην κηδεία. Οι άνθρωποι, πάντως, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, είναι πάρα πολύ χάλια» ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ωστόσο, η κατάσταση και των δύο βελτιώνεται σταδιακά και πιστεύεται ότι είναι καλό να προηγηθούν κι άλλες συναντήσεις μεταξύ τους πριν την κηδεία. Από χθες το βράδυ υπάρχει μεταξύ τους ενότητα, φαίνεται ότι η 27χρονη μητέρα έχει πια συγχωρήσει τον 37χρονο πατέρα κι έχει κατανοήσει την πράξη του. Στις νοσηλεύτριες, μάλιστα, λέει “και τι φταίει; δεν το ήθελε!” . Σήμερα μάλιστα τον επισκέφθηκε δύο φορές».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στο enikos.gr ότι αμφότεροι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και ότι μεταφέρθηκαν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άρτας και σε ό,τι αφορά στη μητέρα, υποστήριξε ότι εκείνη επρόκειτο να πάρει εξιτήριο σήμερα, όμως τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει νοσηλευόμενη για ακόμη ένα βράδυ.

«Δεν υπάρχει ζήτημα απόπειρας αυτοκτονίας ούτε στην περίπτωση του πατέρα ούτε της μητέρας. Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα νοσηλεύονται», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

«Ο πατέρας από την αρχή νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που είναι για τους κρατούμενους. Οι θάλαμοι αυτοί δεν περιέχουν μέσα πολλά αντικείμενα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας.

«Συγκεκριμένα, ο πατέρας βρίσκεται στο ισόγειο στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Άρτας, ενώ η μητέρα νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική στον τρίτο όροφο σε αντίστοιχο θάλαμο. Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας στιγμή έχει γίνει γνωστό ότι κανένας από τους δύο δεν αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα. Οι άνθρωποι χρειάζονται, απλώς, ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη».

«Παραμένουν, ωστόσο, χρεωμένοι ως ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής, επειδή τους παρακολουθούν ψυχίατροι, βρίσκονται, όμως, στους θαλάμους που προαναφέρθηκαν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά με τους συγγενείς της μητέρας που είχαν μεταβεί στο Νοσοκομείο της Άρτας την Τρίτη (9/5) απειλώντας τόσο τον 37χρονο πατέρα όσο και την οικογένειά του ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι «πράγματι, την πρώτη μέρα υπήρχε μία μεγάλη αναστάτωση τόσο απέναντι στον πατέρα όσο και μεταξύ των συγγενών των δύο οικογενειών. Έξω από το νοσοκομείο συγκεντρώθηκε πλήθος συγγενών και από τις δύο οικογένειες. Οι συγγενείς της μητέρας, συγκεκριμένα, έριχναν ευθύνες στους συγγενείς του πατέρα, υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί και επιθετικότητα αλλά -ευτυχώς- επενέβη εγκαίρως η αστυνομία.

Τέλος, σχολιάζοντας το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε στο enikos.gr « Δεν βοηθά την κοινωνία να συζητάμε το σύνδρομο ξεχασμένου παιδιού. Είναι μια αμέλεια και υπάρχει ευθύνη. Δεν γίνεται να ξεχνάει κάποιος για οκτώ ώρες ένα παιδί. Οκτώ ώρες είναι πολλές, ο παιδικός σταθμός γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τους γονείς πού είναι το παιδί;»

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Τρίτης (9/5) ο 37χρονος πατέρας πήρε το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο, δεν το πήγε ποτέ. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ, πήρε το υπηρεσιακό του όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος, ήταν σταθμευμένο σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται καθημερινά πολλοί πολίτες. Ωστόσο, το όχημα είχε φιμέ τζάμια, με αποτέλεσμα να μην δει κανείς το άτυχο μωράκι.

Όταν η 27χρονη μητέρα του βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος. Όταν επέστρεψε στο όχημα, που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 5,5 μηνών κοριτσάκι έχασε την ζωή του.

Αγρίνιο: «Τον περιμένω να γυρίσει από το σχολείο» – Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 14χρονου που σκοτώθηκε με το ποδήλατο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η μητέρα του 14χρονου μαθητή της Β’ Γυμνασίου, που έχασε την ζωή του όταν χτύπησε το κεφάλι του σε μεγάλη πέτρα, κατά τη διάρκεια βόλτας που έκανε με το ποδήλατό του, στο Αγρίνιο.

Το δυστύχημα έγινε το απόγευμα της 26ης Απριλίου. Με μαύρα ρούχα και την αγκαλιά της άδεια, η μητέρα του Γαβριήλ επέστρεψε ξανά στο χωριό Κυψέλη.

«Ήρθα στην Ελλάδα μόνο για να ζήσει το παιδί μια καλύτερη ζωή», λέει η μητέρα από την Αλβανία, που ξενιτεύτηκε όταν ο γιος της ήταν επτά μηνών. Η ίδια εργαζόταν επί ώρες στα χωράφια για να μεγαλώσει το μοναχοπαίδι της.

«Ήταν πολύ καλό παιδί, δεν με είχε στεναχωρήσει ποτέ. Και στο σχολείο ήταν πολύ σωστός», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 14χρονου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η κυρία Μαριάννα περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το μοιραίο απόγευμα. Ο 14χρονος δεν είχε πάει ποτέ ξανά με το ποδήλατο σε εκείνο το σημείο, όπου ο δρόμος είναι ανώμαλος. Ο Γαβριήλ και ο ξάδελφός του είχαν μάθημα αγγλικών στο σπίτι. Μόλις τελείωσαν, είπε στη μητέρα του πως πεινούσε. Εκείνη θα του ετοίμαζε κάτι να φάει και τα παιδιά θα πήγαιναν μια βόλτα για 5-10 λεπτά μέχρι να ετοιμαζόταν το φαγητό. Μετά από λίγο, της είπαν πως το παιδί χτύπησε. Όταν έφτασε στο σημείο, είδε το ασθενοφόρο, αλλά δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί μαζί του ως συνοδός.

Στο νοσοκομείο της ανακοίνωσαν πως το παιδί της δεν ζει. «Ακόμη δεν το πιστεύω. Τον περιμένω να γυρίσει από το σχολείο. Τον μεγάλωνα με πολλή αγάπη», λέει η χαρομακαμένη μάνα.

«Ήθελα να μεγαλώσει και να σπουδάσει. Ό,τι ήθελε δεν του είπα ποτέ όχι. Ήταν τα πάντα στη ζωή μου. Έφυγε τσάμπα το παιδί», κατέληξε συντετριμμένη.

Δείτε το βίντεο:

Μύκονος – Αρχαιολόγοι: Δικαίωση μετά τις συλλήψεις και τα «λουκέτα» στον Πάνορμο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις που αφορούν την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στην Μύκονο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές αργά το βράδυ της Τετάρτης (10/5) προχώρησαν στο σφράγισμα ενός δημοφιλούς beach bar στην παραλία Πάνορμος της Μυκόνου, ενώ πριν από μερικά 24ωρα, ο δήμος αποφάσισε ομόφωνα να βάλει «λουκέτο» και στο εστιατόριο Principote στον Πάνορμο.

Από την πλευρά της, η επιχείρηση αναμένεται να προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής, την ώρα που οι αρχές του νησιού προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις και σε κατάσχεση χωματουργικών μηχανημάτων μετά από σαρωτικούς ελέγχους για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή του και συγκεκριμένα ανέφερε «αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις που έχουν επέλθει μετά την δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας Μ. Ψαρρού και το απειλητικό-συκοφαντικό μήνυμα σε άλλη συναδελφισσά μας που ασχολείται επίσης με υποθέσεις της Μυκόνου στις αρχές Μαρτίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μύκονο μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις που έχουν επέλθει μετά την δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας Μ. Ψαρρού και το απειλητικό-συκοφαντικό μήνυμα σε άλλη συναδελφισσά μας που ασχολείται επίσης με υποθέσεις της Μυκόνου στις αρχές Μαρτίου.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δήλωσε εξαρχής ότι οι αρχαιολόγοι δεν εκβιαζόμαστε από καμία μαφία και δεν υποκύπτουμε σε απειλές και πιέσεις. Καλέσαμε σε συστράτευση όλα τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ και όλους τους φορείς στη Μύκονο και τις Κυκλάδες και ζητήσαμε από τη συντεταγμένη πολιτεία να πράξει το καθήκον της, προκειμένου να πάψει η αυθαιρεσία και η οικονομική εκμετάλλευση εις βάρος του πολιτιστικού και του φυσικού περιβάλλοντος.
Η συμπαράσταση και η βοήθεια που λάβαμε στον αγώνα μας τόσο από τους πολίτες της Μυκόνου και άλλων νησιών, όσο και από τις συναρμόδιες Yπηρεσίες και τις εισαγγελικές αρχές, ήταν και είναι σημαντική και συγκινητική.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου για τη στήριξη του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελική έρευνα για τις υπαγωγές αυθαιρέτων στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 4495/2017 χωρίς την άδεια του ΥΠΠΟΑ, οι κατασχέσεις μηχανημάτων όπου βρέθηκαν να εκτελούν εργασίες χωρίς τις νόμιμες άδειες, το γεγονός ότι δεν επεκτάθηκε η αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που ίσχυε ως τον Μάρτιο 2023 και ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, όπως και η 3423/4-5-2023 εγκύκλιος του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την προστασία των αιγιαλών ως δημόσιας κτήσης σε όλη τη χώρα (συνημμένη), είναι σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Τελικά ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο.
Αποδείχθηκε ότι η συντεταγμένη πολιτεία μπορεί να αντιταχθεί στο οργανωμένο έγκλημα και την αυθαιρεσία, όσο και σε κάθε επίθεση που γίνεται σε δημόσιο λειτουργό για την άσκηση των καθηκόντων του, αρκεί να δίνεται ο χώρος και τα μέσα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκτελούν το καθήκον τους. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε η πολιτική βούληση για την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, να μην εξαντληθεί με τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών.
Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τη θλιβερή απουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ από όλες τις παραπάνω ενέργειες. Τόσο η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη όσο και ο ΓΓ Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, όχι μόνο δεν συνέβαλλαν στο να υπάρξει η συντεταγμένη απάντηση στα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται την Μύκονο, αλλά αντίθετα προσπάθησαν να απομακρύνουν τους αρχαιολόγους που είχαν τεκμηριώσει τις αυθαιρεσίες στο νησί, βούληση που δεν μπόρεσε να γίνει πράξη λόγω της σύσσωμης αντίδρασης του ΣΕΑ και όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών.
Η ενότητα του κλάδου φέρνει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:
  • Καλούμε όλες τις τοπικές κοινωνίες να σταθούν στο πλευρό των αρχαιολογικών υπηρεσιών και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου, την προστασία των κοινών αγαθών, την αειφορία των νησιών και των άλλων περιοχών της χώρας, και να ζητήσουν την ενίσχυση των υπηρεσιών σε μέσα και προσωπικό.
  • Καλούμε το ΥΠΠΟΑ να ενισχύσει με προσωπικό την ΕΦΑ Κυκλάδων και όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα.
  • Ζητάμε την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την παραγωγή του δομημένου περιβάλλοντος, του ελέγχου καθώς και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες
  • Να καταργηθεί τώρα το άρθρο 72, παρ. 1Α του ν. 5021/2023 (αλλαγή σύνθεσης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κυκλάδων)
  • Ζητάμε να αναθεωρηθεί το πλαίσιο του νόμου 4495/2017 που στο όνομα της δήθεν «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας», άνοιξε τον δρόμο για την ένταση των παρανομιών ειδικά εις βάρος του πολιτιστικού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τροχαίο στην Καλαμάτα: Μηχανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Εκσφενδονίστηκαν οι δύο 17χρονοι αναβάτες – ΦΩΤΟ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Καλαμάτα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο 17χρονων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το messinialive.gr, όλα συνέβησαν στο Ασπρόχωμα της Καλαμάτας, όταν αυτοκίνητο επιχειρούσε να εξέλθει από πάρκινγκ πολυκαταστήματος.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος στην προσπάθειά του να επιστρέψει στον κεντρικό δρόμο παρέσυρε μηχανή μικρού κυβισμού στην οποία επέβαιναν δύο άτομα ηλικίας 17 ετών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να εκσφενδονιστούν οι δύο 17χρονοι στο οδόστρωμα και να τραυματιστούν.

τροχαίο Καλαμάτα

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν κατάγματα στα πόδια, ο ένας, και κάταγμα κρανίου ο άλλος.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο δεύτερος τραυματίας ενδεχομένως να διακομισθεί σε Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Καλαμάτα

Κρήτη: Φωτιά σε σπίτι στο Ηράκλειο – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο ένοικος

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (11/5) όταν ξέσπασε φωτιά στον χώρο της κουζίνας. Όπως αναφέρει ο ένοικος του σπιτιού στην προσπάθεια του να σβήσει την φωτιά υπέστη εγκαύματα στα χέρια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πέντε άνδρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες παρέλαβαν τον τραυματία και τον μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά εμποδίζοντάς την να επεκταθεί.

Τέλος, οι φλόγες προκάλεσαν υλικές ζημιές στον χώρο της κουζίνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ