Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πάτρα: Επιδειξίας τρομοκράτησε μητέρες και παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο – ΦΩΤΟ

Αναστάτωση το πρωί της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στο κέντρο της Πάτρας, όταν επιδειξίας τρομοκράτησε μητέρες και παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Ο νεαρός πάρκαρε το δίκυκλό του στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Γεροκωστοπούλου, «ανέβηκε» στον πεζόδρομο και άρχισε να υλοποιεί το σχέδιό του.

Όπως αναφέρει το pelop, στάθηκε ανάμεσα σε Ηφαίστου και Γεροκωστοπούλου – σημείο πολυσύχναστο τις πρωινές ώρες καθώς από εκεί περνούν γονείς με τα παιδιά τους για να πάνε στο 3ο Δημοτικό. Άρχισε να αυνανίζεται μπροστά σε διερχόμενες μητέρες. Μία, μάλιστα, κατάφερε και τον φωτογράφισε. Εκείνος μόλις την είδε, «ντύθηκε» και κινήθηκε γρήγορα προς το μηχανάκι του. Κάποιες γυναίκες, όμως, τον ακολούθησαν και κάλεσαν την Αστυνομία, αφού είχαν φροντίσει να πάρουν τον αριθμό της πινακίδας του.

Πάτρα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Δεκαπέντε προσαγωγές

Τουλάχιστον 15 προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε στα Εξάρχεια και στην γύρω περιοχή, στο κέντρο της Αθήνας, κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν διάφορες συλλογικότητες αντιδρώντας στην κατασκευή σταθμού μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ περίπου στις 20:15 ανακοινώθηκε στα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια ότι μπορούν να κάνουν πορεία καταλαμβάνοντας μόνο μια λωρίδα της Πανεπιστημίου ώστε να μην κλείσει τελείως η κυκλοφορία. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν πετώντας μπογιές, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που με την σειρά τους απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια οι άγνωστοι κατέφυγαν μέσω της οδού Ασκληπιού προς τα Εξάρχεια, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τους χρησιμοποίησαν σαν οδοφράγματα.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 προσαγωγές ατόμων.

Θεσσαλονίκη: Εργάτης έπεσε από τον τρίτο όροφο και τραυματίστηκε

Ένας 45χρονος εργάτης έπεσε από τον τρίτο όροφο διαμερίσματος στην Περαία Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Κάτω Περαία, με τον άνδρα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε διαμέρισμα, να πέφτει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παραλαμβάνοντας τον άτυχο άνδρα που τραυματίστηκε. Διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, ενώ διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από τις Αρχές.

Πάτρα: Χάος στην Ηφαίστου – Άγνωστοι πέταξαν καπνογόνα – Σκηνές πανικού

Εικόνες χάους σημειώθηκαν στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24.news, άγνωστοι πέταξαν καπνογόνα προς τα τραπέζια καταστημάτων, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν σκηνές πανικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έντρομοι οι θαμώνες των καταστημάτων άρχισαν να τρέχουν προκειμένου να ξεφύγουν από τους καπνούς και τις φλόγες.

Στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία, η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, που σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανάκι.

Χανιά: Έβγαλε μαχαίρι σε αστυνομικούς την ώρα που πήγαν να τον συλλάβουν – Τραυμάτισε τον έναν

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη της Κισάμου (Καστέλι) Χανίων και συγκεκριμένα στο λιμάνι το απόγευμα της Παρασκευής

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flashnews.gr δύο αστυνομικοί είχαν εντολή να συλλάβουν έναν άνδρα για τον οποίο εκκρεμούσε μήνυση από συγγενικό του πρόσωπο για μεταξύ τους διένεξη.

Οι δύο αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα (μέσης ηλικίας) στο λιμάνι της Κισάμου, λέγοντας του ότι έπρεπε να συλληφθεί, αφού εκκρεμούσε εις βάρος του αυτόφωρο.

Και ενώ όλα φαίνονταν ότι θα κυλούσαν ομαλά, ξαφνικά ο άνδρας έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς. Κατάφερε μάλιστα να τραυματίσει τον έναν αστυνομικό κοντά στο φρύδι και στο μάγουλο και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν έκανε ελιγμό να αποφύγει το μαχαίρι, ενδεχομένως να του προκαλούσε σοβαρό τραυματισμό στο μάτι. Ευτυχώς ο αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ ελαφρά.

Παρόλα αυτά οι δύο άνδρες του ΑΤ Κισάμου κατάφεραν και αφόπλισαν τον άνδρα, για τον οποίο μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα, για τον άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία και τα αδικήματα τα οποία τον βαραίνουν είναι αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πέραν των παραπάνω αδικημάτων ο συγκεκριμένος άνδρας διώκεται και για το αδίκημα που εκκρεμούσε και για το οποίο επρόκειτο να συλληφθεί από τους δύο αστυνομικούς.

Αναμένεται πλέον δικαστική απόφαση για την τιμωρία που ενδέχεται να του επιβληθεί.

Κρήτη: Απάτη-μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου – Δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων

Δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της χρήσης νοθευμένων εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος σχηματίστηκε από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, στοιχείων και ειδικών ανακριτικών πράξεων και με τη συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων, διορισθέντων από την Περιφέρεια Κρήτης, προέκυψε ότι τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διατηρούν γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο, και μία ημεδαπή εργαζόμενη σε αυτό ενεργούσαν ως κατ’ εξουσιοδότηση διεκπεραιωτές πράξεων έκδοσης άδειας (ταξινόμησης) ή μεταβίβασης κυριότητας οχημάτων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Από τους πελάτες τους συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα και το αντίστοιχο ποσό (τέλος έκδοσης) που προβλέπεται για την έκδοση αδειών, μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και λάμβαναν και τη σχετική αμοιβή τους. Εν συνεχεία, αντί να καταβάλουν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρηματικό ποσό για τις κατά περίπτωση υποθέσεις, προέβαιναν σε κατάθεση μικρότερου ποσού, πραγματοποιώντας συναλλαγή μέσω μηχανήματος αυτόματης συναλλαγής, και παραποιούσαν την εκτυπωμένη απόδειξη συναλλαγής ώστε να εμφαίνεται το προβλεπόμενο ποσό. Επιπλέον, με το πρόσχημα της γρήγορης διεκπεραίωσης των υποθέσεων και της υποβοήθησης του έργου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρελάμβαναν από αυτόν και συμπλήρωναν πρωτότυπα σφραγισμένα επισυναπτόμενα έγγραφα. Με αυτόν τον τρόπο είχαν -από το 2011 και έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022- ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 874.780, ευρώ, σύμφωνα με τον ειδικό λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης της ανωτέρω υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 20.290 ευρώ, πλήθος εγγράφων, σφραγίδων και σχετικών πειστηρίων, ανάμεσά τους και 13 πρωτότυπα σημειώματα είσπραξης τέλους αδείας και τέλους μεταβίβασης οχημάτων κενά περιεχομένου και φέροντα στρογγυλή σφραγίδα υπηρεσίας, ατομική σφραγίδα και υπογραφή υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Ηλεία: Αηδιαστικό περιστατικό στο κέντρο του Πύργου – Άνδρας αγόρασε ωμό κοτόπουλο και το έφαγε

Ένα αν μη τι άλλο ασυνήθιστο και παράλληλα αηδιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο του Πύργο στην Ηλεία το πρωί της Παρασκευής

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, ένας 55χρονος άντρας αγόρασε από κατάστημα νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων ένα φρέσκο κοτόπουλο.

Μόλις βγήκε από το κατάστημα στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με μαρτυρίες άρχισε να καταναλώνει το κοτόπουλο ωμό, προκαλώντας αηδία στους περαστικούς, όπου άλλοι έτρεξαν να απομακρυνθούν, ενώ σε άλλους το θέαμα προκάλεσε… εμετό.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τον άντρα στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Από εκεί και ύστερα, λόγω του περιστατικού θα ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση του 55χρονου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ